Monday, August 13, 2018

Less is more dengan Youth Shaklee

Less is more.
Sebenarnya Kak Vit bukan jenis pandai pakai mekap. Kalau terlebih mekap kang riso jadi badut pulak. Kot terkurang udah pucat lesi🙈
Jadiiiii,
Cukuplah setakat yang basic. Macam foundation, bedak dan lipstik.
Bila nak guna mekap yang basic gini, kulit wajah kena on tip top condition.
Kak Vit dulu pernah ada masalah jerawat yang sangat teruk. Lepas tu kulit jadi breakout.
Waktu tu nak jumpa orang rasa malu. Nak borak lama dengan kengkawan rasa segan.
Takut sat gi dia tenung muka kita dok kira jerawat ka, kira berapa banyak kolam ikan kat muka ka 😂 (liang pori terbukak luas).
Ehhhhh, macam-macam pikir. Sudahnya bukan berborak tapi dok pikir apalah dia ni cakap pasal muka aku. 🤔
Kendian, pakai mekap untuk tutup cela. Tapi tak berapa nak jadi best sebab asal muka kita dah memang bermasalah.
Lastly rasa rimas, lemas dan cemas dengan keadaan muka sendiri.
Itulah kisahnya. Lebih kurang 15 tahun dulu. Andddd, it took nearly 6 years nak repair dan rawat skin yang dah breakout tu. 😔
Now Kak Vit semakin paham kenapa pentingnya kulit wajah yang sihat. Bila kulit sihat, kita tak perlu berbelanja banyak untuk "extra effort".
Gunapakai skincare yang sesuwai dah boleh bantu kita nampak cantik dan muda.
Folo skincare routine dengan betul, lepas tu nak apply mekap camane pun confirm nampak marvelesss.
Anyway, Kak Vit tunggu je ni. Anytime mak sedar, mak perlukan skincare Youth yang selamat, bebas racun dan organik ni,
Kak Vit tunggu di pintu hati.
Promosi masih berlangsung lagi. 


Lots of Love 💜
Kak Vit
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


😍

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in