Monday, August 13, 2018

Less is more dengan Youth Shaklee

Less is more.
Sebenarnya Kak Vit bukan jenis pandai pakai mekap. Kalau terlebih mekap kang riso jadi badut pulak. Kot terkurang udah pucat lesi🙈
Jadiiiii,
Cukuplah setakat yang basic. Macam foundation, bedak dan lipstik.
Bila nak guna mekap yang basic gini, kulit wajah kena on tip top condition.
Kak Vit dulu pernah ada masalah jerawat yang sangat teruk. Lepas tu kulit jadi breakout.
Waktu tu nak jumpa orang rasa malu. Nak borak lama dengan kengkawan rasa segan.
Takut sat gi dia tenung muka kita dok kira jerawat ka, kira berapa banyak kolam ikan kat muka ka 😂 (liang pori terbukak luas).
Ehhhhh, macam-macam pikir. Sudahnya bukan berborak tapi dok pikir apalah dia ni cakap pasal muka aku. 🤔
Kendian, pakai mekap untuk tutup cela. Tapi tak berapa nak jadi best sebab asal muka kita dah memang bermasalah.
Lastly rasa rimas, lemas dan cemas dengan keadaan muka sendiri.
Itulah kisahnya. Lebih kurang 15 tahun dulu. Andddd, it took nearly 6 years nak repair dan rawat skin yang dah breakout tu. 😔
Now Kak Vit semakin paham kenapa pentingnya kulit wajah yang sihat. Bila kulit sihat, kita tak perlu berbelanja banyak untuk "extra effort".
Gunapakai skincare yang sesuwai dah boleh bantu kita nampak cantik dan muda.
Folo skincare routine dengan betul, lepas tu nak apply mekap camane pun confirm nampak marvelesss.
Anyway, Kak Vit tunggu je ni. Anytime mak sedar, mak perlukan skincare Youth yang selamat, bebas racun dan organik ni,
Kak Vit tunggu di pintu hati.
Promosi masih berlangsung lagi. 


Lots of Love 💜
Kak Vit
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


😍

Monday, August 6, 2018

Kulit wajah makin bersih, halus mulus dengan Youth Shaklee

Auwwww. 

Senjakkk dah guna Set Youth 4 bulan ni, bangun pagi mesti nak usap-usap pipi. 


Sebelum cuci muka pun belai-belai pipi. Rasa macam tak caya je sebab pipi yang dulu kengkadang ada jerawat nasik (halus-halus tu) kini dah licin. 


Kulit wajah pun nampak makin bersih dan parut makin pudar. 


Walaupun tak halus mulus macam kulit baby, tapiiii masih dapat tahap kehalusan kemulusan kulit waktu remaja dulu. 


Benarlah, Youth Skincare mood booster mak-mak waktu pagi. Hilang terus Monday Blues hari ni. 😍


Lots of Love 💜

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, August 3, 2018

Shaklee Youth Skincare boleh sorok umur kita! 😃

Selalu kan kita dengar orang cakap, 


'Muka dia bujur sirih. Pakai tudung apapun nampak elok terletak je.'


takpun, 


'Dia tu tinggi lampai, pakai apapun cantik.'


Bila kita dengar cakap-cakap gini, terus rasa syoknyaaaa kalau akulah orang yang dia katakan itew. 


Namun, 

Kita bukanlah orang yang tinggi lampai mahupun muka bujur sirih. Yang kita ada hanyalah apa yang Allah kurniakan seadanya sekarang ni. 


Jadi,


Lupakan bab ketinggian atau bab bentuk muka. Mari mak-mak kita fokus bab kesihatan wajah kita. 


Kulit wajah kita yang ada sekarang ni haruslah kita jaga. Inilah anugerah Allah yang bila dipelihara mampu membina keyakinan diri. 


Walaupun tak dapat cantik macam Mira Piljah atau Pajurah, sekurang-kurangnya dapat menten kulit wajah sihat pun dah memadai. 


Itu sebab Kak Vit suka share dengan mak-mak semua bila kita guna skincare yang selamat, 100% BEBAS RACUN dan DIUJI secara KLINIKAL, kita pasti takkan menyesal. 


Biarpun harganya buat kita rasa nak lari laju-laju, 😂 

tapiiiii, keberkesanannya buat kita rasa berbaloi dengan investment. 




Gambar selfie Kak Vit pagi tadi ni tak guna filter. Kak Vit tak missed daily skincare routine. Mekap pun just guna CC Cream semata, dan lipstik je. 


Tiberrr baru Kak Vit perasan, bila kulit wajah kita sihat, kita pakai mekap nipis-nipis pun nampak merelip. Semakin YAKIN nak jumpa orang ramai. Itulah yang paling penting. 


Nanti akan ada suara-suara hepi berbisik, 

'Kulit dia cantik, mekap camane pun nampak ploless.' 😍


Best kan? Dalam hati rasa nak lompat bintang 18 kali. 😆


So, apa kata mak yang mana dah umur 30++ atau dah cecah 40 tu, kalini kita sesama tukar set skincare kepada yang lebih SELAMAT, bersifat ORGANIK dan DIUJI SECARA KLINIKAL.


Kita sesama "restore" kulit wajah sihat dan muda.


Berapa pun usia kita, biarlah ianya rahsia. 🙊


Lots of Love 💜

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Wednesday, August 1, 2018

Kulit wajah sihat vs kurus. Mana patut didulukan? Youth Shaklee boleh bantu mak pilih jawapan. 

Haritu Kak Vit ada buat survey kat fb. Tanya kat mak-mak semua, mana patut didulukan? Kulit sihat ataupun kurus murus.


Rupanya soalan nak kurus atau nak kulit wajah sihat tu soklan KBAT jurus pertengahan jugak ye. 😁


Namun ramai mak-mak memilih nak kulit wajah sihat dulu.


Mungkin dulu, masa anak dara kita bertungkus-lumus nak musnahkan jerawat bawak geng. 


Mungkin sekarang ni, dah hampir umur 40, kita nak hilangkan bintik-bintik hitam, parut jerawat dan baiki kulit kusam. 


Walau apapun tujuan kita, kulit wajah yang sihat ni sangat penting. Itulah first impression orang akan tenguk kita. 


Namun mak jangan sedih. Bersyukur di atas peredaran zaman makin canggih, kita masih dapat pelihara anugerah Allah yang cantik ini.


Cumaaaa, kita harus bijak dalam membuat pilihan. 


Sekarang Shaklee pun dah ada Youth Skincare Set yang organik, bebas racun dan selamat.


Sesuwai untuk semua jenis kulit.

Sesuwai untuk semua peringkat umur


In Shaa Allah boleh repair kulit wajah kita. 


Shaklee pun dah buat kajian (study) 2/3 wanita yang guna set Youth ni boleh buat kita jadi MUDA 10 tahun. Dan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita kelihatan muda dengan Youth! 😍


Macam ni dah tak perlu risau lagi. 


Youth boleh bantu wajah kita sihat kembali. Dan otomatik nampak muda. 


So serba sikit dapat jugak cover lelemaks dengan senyuman maneh leting. Kan kann. 😆


Lots of Love 💜

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in