Thursday, July 26, 2018

Youth Skincare, investment yang berbaloi-baloi. Hasil pasti puas hati

Korang nak tawu tak? 

Sebenarnya kan masa memula Kak Vit dengar harga Youth Starter Set ni cecah RM700++/set kan,


Terus lari laju-laju. Mahal benaw noks! Rasa serem pun hado. Set skincare je kot. Kenapa mahal bebenor. Kat luar tu belambak skincare set yang mur-mur (murah-murah). 


Tapiiiii lepas tu Kak Vit pikir balik. Ehhh, aku ni nak beli skincare set ni untuk guna kat kulit sendiri. Mesti nak bagi kulit wajah dibelai-belai lembut dan manja. 


Pastu pikir lagi. 

Aku ni penah ada history kulit breakout kot dulu. Mesti takmo sejarah lama berulang kembali. Seksa jiwe rage woo.😫


Sebelum-sebelum ni pernah beli skincare set yang kat supermarket atau kedai-kedai lain, tapi last-last tak guna habis pun. Sebab tak sesuwai dengan kulit. 😔


Pernah jugak orang cakap gini, 


kau ni umur dah nak cecah 40 ni mesti "selective" bab-bab milih skincare set ni. Takleh main belasah je. Sebab kulit kita tak sama macam masa muda dulu. 


Jadi better pilih yang ORGANIK, yang sesuai dan paling penting SELAMAT untuk kulit kita. 


Tahun dulu beli pakai tak abes. Tahun-tahun sebelum tu pun beli jugak. Pun guna tak habis. Bila pikir balik, buat kira-kira semula, sama je sebenarnya duit yang keluar. Hasilnya sama je. Sobsob. 


Pastu, ai pikir why not? Pejam je mata beli satu set. RM700++. Invest lebih sikit janji puas hati. 




Then pertama kali Youth Starter Set tu sampai, bukak kotak, Ya Allah, heksaited rasa taw!


Dah terbayang kulit kusam ni cerah balik. Had mana ada parut Miss J tu pelan-pelan hilang. Pori-pori tutup rapat balik. 


Rasa boleh jadi MUDA 10 tahun macam yang Shaklee claim tu. 🤩


Ehhhh, terus rasa Mira Piljah kau! Haha. (Sori terober perasan lak ai 😝).


Tapi itulah perasaan Kak Vit. Macam bertemu jodoh dengan set skincare Youth ni. Heksaited dia lain macam. 


Haa. Gitulah citenya. 


Apa kata mak yang mana dah umur 30++ atau dah cecah 40 tu, kalini kita sesama tukar set skincare kepada yang lebih SELAMAT, bersifat ORGANIK dan DIUJI SECARA KLINIKAL. Mesti meriah geng Mak Jemah nanti tau. 


Jom cepatt. Jomlah. 😁


Lots of Love 💜

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

3 comments:

Siti Yang Menaip

untuk skincare kena pilih the best yes.. tapi belom mampu sebanyak itu. one fine day insyallah hehehe blh dapat kulit gebu gebas =D

nhhas

Hi akak...
Kita order dah youth ni.
Tapi cleanser je.
Zikir tgk harga.

Sblm.ni guna enfusel shaklee tu.
Tapi dah tak keluar pula.

Hihi...

Sbb macam2 produk gak beli...
SkII lah..clinique lah... organik apa2 lah...
Last2 yang sya guna cleanser je.
Yang lain2 buat koleksi ja.
Hihihi...



lia ummiirfan

Siti, In shaa Allah. One fine day. ☺️

Huda, sebenarnya kan, even though banyak produk claim mereka organik, masih ada bahan kimia bercaun. Tapi macam Shaklee Youth ni dia bukan sesaje claim dia bebas racun, organik dan selamat. Tapi claim mereka disusuli dengan kajian sdan R&D selama 8 tahun. Itu yang buat kita lagi yakin nak gunapakai kan kan. 😃

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in