Sunday, July 29, 2018

Cuci baju dengan cara jimat dan selamat

Bila tiba hari weekend gini kan, mak-mak mulalah nak mendobi baju-bajan kat rumah tu. Berbakul-bakul hendak kejadiannya. 


Ini nak cite ni. 


Haritu ada kawan Kak Vit cuba sabun basuh Fresh Laundry ni. Katanya senjak anak 5 ni dah tak sempat nak ngadap basuh baju lama-lama macam dulu. 


Tak sempat nak belek sesatu atau nak buat extra work untuk basuh baju-bajan. 


Anak-anak pulak semua masih sekolah. Pakai baju putih tu pepaham jelah. Tambah kalau yang lelaki. 


Mana sempat dia lap, kat lengan baju, kat baju, kat siku, ikut suka depa ja. 😅


Kena pulak si adik yang darjah 1 tu, suap makan pun terkial-kial. Abes baju kena sos lah, mayonis lah, coklat lah. 


Itu belum tambah kesan peluh kat kolar baju. Naik lenguh tangan nak gonyoh bagi hilang sebelum masuk mesin. 


Tapiiiiii,

Lepas guna sabun Fresh Laundry ni selesaiiii masalah. Dah tak pening nak pikir gonyoh baju ka, nak rendam dulu ka, nak berus dulu ka, 


Masuk je dalam mesin terus basuh dengan sabun Fresh Laundry ni. Takde lagi bau hapak, bau kepam, bau peluh melekat. 


Paaaaaaling best takde nampak dah kesan kotoran had degil-degil tu semua. Legaaaaaa.


Cenggini kawan Kak Vit kata boleh jimat masa dan jimat air. Hehe. 


Paling seronok kawan Kak Vit kata dah tak perlu moncong sedepa atau bebel 10 kilometer bab baju sekolah kotor ni. 😃







Mak nak cuba? 


Sekotak boleh guna satu family. Baby punya pakaian pun boleh guna tau. Kalau mak teringin nak cuba jom Whatsapp nombor Kak Vit kat bawah ni. 😊


Lots of Love 💜

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in