Friday, July 20, 2018

Bila kulit wajah sihat automatik kita nampak muda dan cantik 

Saje selfie pagi tadi lepas hantar Dik Yusuf ke sekolah. 


Harini dah hampir 4 bulan guna Set Youth. Nampak banyak beza. 


Pori makin kecik. 

Kulit makin halus.

Miss J susah nak naik.

Parut Miss J makin pudar. 


Parut Miss J tu ada lagi sikit je tinggal kat bahagian dagu. Sebab Kak Vit ni jenis suka naw kikis dengan kuku. Hehe. Korang jangan tiru tau! 


Kak Vit mula dengan Youth Starter Set. Set ni yang paling basic kiranya. Ada cleanser, toner, SPF krim dan krim malam. Kendian baru Kak Vit add-on serum.


So far memang puas hati bila dah dapat kulit cerah, bersih dan halus gini. Alhamdulillah. 


Korang nak cuba Whatsapp je Kak Vit. Nombor ada kat bawah tu. In Shaa Allah Kak Vit akan guide dengan penuh kasih sayang. 😊


Gambo ni takde filter tau. Hikhik.




Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 18, 2018

Tukar pencuci muka anda kepada soap-free cleanser Youth Shaklee

Bila ada sorang loyal customer Kak Vit cakap, 'Kak, senjak Nutriwhite takde, saya takleh guna cleanser yang lain. Bila pakai yang lain kulit rasa kering dan pedih.'


Allahu. Kesiyannya kat awak dik. Dapat Kak Vit bayangkan kepayahan awak menanggung kesengsaraan kulit kering dan pedih bagai dihiris pisau tu. 😣


Nak jumpa orang pun rasa tak selesa. Bila pakai bedak lagiiiiii kering kulit muka. Bila kena air pedihnya ya ampuuunnnn. Terpejam-pejam mata menahannya. πŸ˜₯


Itu sebab Kak Vit suggest kat awak guna Youth Cleanser ni dulu. 


Ianya berbentuk gel. SOAP FREE. Tidak mengeringkan kulit wajah sebab pH seimbang. Lagi pulak cleanser ni dibuat dari bahan ORGANIK. 



Bila pakai cleanser ni tak perlu dah pakai mekap remover bagai. Sebab cleanser ni akan cuci dengan mendalam secara lembut. Terasa kulit muka supple setiap kali lepas cuci. 😍


Tak caya? Cer try order satu. Adik ni dah sudah. Sekarang giliran awak pulak. 😁


Tapiiii, Kak Vit tak dapat nak nolong kalau lepas ni awak asyik usap dan belai pipi awak yang cantik tu taw. Hikhikhik. 


Nombor whatsapp Kak Vit ada kat bawah ni. Jangan malu, jangan segan. Whatsapp je Kak Vit dengan Bismillah. 


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, July 16, 2018

Tengah survey skincare organik ke tu? Jom cuba Shaklee Youth 

Semalam ada sorang akak ni merisik Set Youth. Katanya dah lama guna satu brand ni tapi tak nampak kesan apa-apa. 


Kendian kulit wajahnya jadi macam sunburn dan jeragat makin berleluasa. Malu nak keluar rumah. Rasa setahun takmo jumpa orang. Adudu. πŸ˜”


Kak Vit paham sangat tu kak. Bila kita dah aim nak beli sesatu brand skincare tu, masa tengah merisik lagi kita dah bayangkan kulit wajah kita akan transform jadi camane. 


Semangat rasa nak cuba semuanya. Kalau boleh time tu jugak nak produk tu terobang landing depan mata. Dah tak zabar lagi katanya. 


Jadiiiiiii, 

Dengan Set Youth jangan risau kak. 


Kulit wajah yang berjeragat akan pelan-pelan pudar.

Kulit wajah yang breakout akan pelan-pelan kembali sihat. 

Kulit wajah yang kusam akan pelan-pelan naik seri kembali. 


Sebab, 

Youth diuji oleh pakar dermatologist dan opthamologist. Ianya SELAMAT digunakan pada kulit dan TIADA IRITASI pada mata. 




Lagi satu, semua bebahan ramuan dalam Set Youth ni adalah ORGANIK. Pastu Youth ni BEBAS 1500 jenis bahan KIMIA berbahaya. Jadi tak perlu riso ada campur bahan kimia ke idak. 


Gunakan Youth ni tanpa was-was. Gitew. 


Cumaaaaaa,

Pasni akak kena get ready senyuman maneh leting skala doploh bila kengkawan akak kata 'Awak nampak muda 10 tahun!' 😍


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, July 13, 2018

Berbahagialah bila kita sentiasa berusaha dengan penuh istiqomah

Dalam dunia bisnes ni tiada apa yang mudah. Semuanya kita kena usaha nak dapatkannya. 


Nak ilmu, usaha cari guru.

Nak sales, usaha cari customers.

Nak kembangkan empayar bisnes, usaha cari prospek setiap hari.


Penat dan lelah semestinya ada. Namun, percayalah. 


Allah pandang usaha kita.

Allah nampak kerja kita.

Allah tahu dan dengar doa kita. 


Jadi, teruskan usaha selagi kudrat ada. Selagi nyawa dikandung badan. Tiada apa yang perlu kita sesalkan bila kita benar-benar berusaha. 


Kerana semua usaha dan doa kita itu akan dikembalikan kepada kita semula bersama kejayaan yang penuh kemanisan. πŸ’œ


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, July 12, 2018

Kesan guna Youth Shaklee, tak terlihat di mata namun manisnya terasa

Bila bertandang ke rumah kawan-kawan yang dah lama tak jumpa, kawan kau pun tegur, setelah sekian lama dia perati, 


'Kau nampak lain sekarang. Nampak kulit kau makin halus. Makin berseri. Kau pakai apa?'


Maka, keluarlah jawapan stended, 

'Takde apa yang lain. Kau tu je yang dah lama tak jumpa aku. Hehe.'


Padahal, hakikatnya, bontot kau dah kembang 10 inci diameternya. πŸ˜‚


Begitulah kejadian senjak ada set Youth ni. 


Ada cleanser, toner, pelembap dengan SPF 50, serum, krim malam, vitamin C dan E untuk sapu. 


Lengkap serba-serbi ramuan untuk dapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik. 


Uols dijamin 100% dapat kulit wajah lebih muda dan sihat. 


Dan ianya terbukti secara klinikal di mana 2/3 wanita dapat mengubah usia kulit wajah 10 tahun lebih muda. 


Itulah kesan gunapakai dengan konsisten Shaklee Youth. 


Tak terlihat di mata tapi manissssnya terasa.



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Tuesday, July 10, 2018

Betul ke cinta buat kita rasa muda?

Gila tak muda? Sebab bila bercinta ni semuanya indah-indah belaka. Manis sentiasa. Bersemut sini-sana. Fefeeling suwit seventeen gitew. Ewaahhh. 


Lagi lama usia perkahwinan lagi seronok bila masih rasa suwit maneh leting macam 10 tahun dulu. Kan kan. Hikhik. 


Sekarang nak rasa muda dah makin mudah cara. Banyak skincare di pasaran. Cuma kita haruslah pandai buat pilihan. 


Paling penting pilih yang SELAMAT untuk kulit wajah kita. 


Pastikan skincare itu telah diuji oleh pakar kulit iaitu dermatologist. Yang ni confirm selamat pada kulit kita. 


Pastikan bahan-bahan yang digunakan selamat untuk kulit wajah kita ni. 


Muda 5 tahun ka, 10 tahun ka, itu adalah bonus. 


Tapiiii dengan Youth Shaklee, 


Bahan yang digunapakai adalah ORGANIK. Bila diblend di wajah ni jadi mesra dan sesuwai dengan umur kita. 


Dan kajian dah dibuat. 2/3 wanita terbukti kelihatan 10 tahun LEBIH MUDA! 🀩


Lepas ni boleh bercinta balik dengan si cinta hati awak tu. Confirm dia teringat camane masa mula-mula dia jatuh hati kat awak. 


Mesti dia suka dengan rupa paras awak sekarang ni yang hampir sama macam 10 tahun yang dulu. Dia pun akan rasa muda youuu. 😍


Auwwww. 



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, July 6, 2018

Nak lari 5km kurang mampu, tapi nak nampak muda 10 tahun boleh sangat dengan Youth Shaklee 



Mohon ampunlah Adik Saddiq. Kami mak-mak ni tak mampu nak kejor jogging 5km setiap hari kat Putrajaya itew. 


Yang mampu buat senaman Tabata kat rumah. Itupun kengkadang terskip jugak dik. πŸ˜‚


Tapi diiiikk,

Nak kejor 10 tahun lebih muda tu kami mak-mak masih mampu lagi. Hikhik.


Adanya skincare Youth Shaklee yang ORGANIK, DIUJI SECARA KLINIKAL dan SELAMAT mesti boleh. 


Pakai setiap hari kemungkinan besar kulit wajah kami nampak cam awak dik. In Shaa Allah. 😍


Lari 5km kami tak mampu, tapi senyuman manis muda leting lebih 5km kami pasti boleh! πŸ˜†


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 4, 2018

Atasi jerawat dengan Shaklee Youth Advanced Renewal Cream

Bila tenguk cermin rasa susah hati pulak. Tiberrrr ada seketul Miss J naik kat pipi hasil membaja kuah kacang masa open house bebaru ni. 


Aiyooohhh! πŸ™ˆ


Weekend ni ada lagi open house. Dengarnya kawan nak buat gathering sekali masa majlis dia nanti.  


Adudu. Boleh hilang glamer gini cenggini. 


Adik nak servis hilangkan Miss J ke?


Mulai malam ni sebelum tidur adik sapu Youth Advanced Renewal Night Cream kat muka. Kat tempat Miss J tu pun sapu jugak keliling dia. 



Waktu malam kulit wajah kita ni lebih aktif menyerap krim yang kita sapu. 


Masa adik tidur krim tu akan buat kerja dia manja-manja hilangkan Miss J. Sedor-sedor bangun pagi Miss J dah takde. 


Wahhh. Hepi rasa terus semangat nak ke majlis nanti. πŸ’ƒπŸ»


Bolehlah selfie ramai-ramai sambil laga pipi dengan kengkawan adik tu. Takde rasa segan dan malu. 😍


Adik betul nak cuba ni? Meh whatsapp nombor KakVit kat bawah ehh. 


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, July 2, 2018

Adanya ESP mak kalis Monday Blues

Nak kejutkan Bam Irfan bangun pagi ke sekolah pun salah satu sebab Kak Vit boleh bertuko jadi ijo bebila masa. πŸ˜‚


Jadi sementara nak tunggu dia bangun, Kak Vit bancuh segelas ESP dengan air oren. 

Biar rasa light creamy ESP bergabung dengan jus oren tadi BOOST mood pagi. Tegukan pertama buat rasa lega tak terperi. 😍

Supaya perut mak rasa selesa dalam menahan kegeraman tenguk perangai comel si anak.

Supaya mak masih boleh senyum maneh walaupun rambut dah mula nak mengerbang. πŸ˜‚

Supaya mak tetap menten cuns dalam bebelan 50 harakat. πŸ™Š

Pepagi gini, apa yang boleh boost mood mak-mak nak mulakan rutin kerja harian? 



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk





Sunday, July 1, 2018

Skincare Organik Youth Shaklee idaman ramai

Inilah dia idaman mak-mak yang dah lama mengidamkan skincare set yang,


terbukti secara klinikal,

100% organik,

bebas 1500 jenis bahan kimia,

8 tahun R&D, 

Youth mampu membantu wajah mak jadi bersih dan sihat semula! 

Dan,

mak dijamin nampak muda 10 tahun! 

Sepanjang bulan Julai ini ada tawaran menarik bila mak-mak dapatkan Youth Renewal Set dan Youth Intensive Treatment and Repair Set. 



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in