Saturday, June 16, 2018

Salaam Eidulfitri 2018

Wah wah wah.
Lama bebenor nampaknya Kak Vit menyepikan diri dari dunia blogging ni. Bukan setakat bersawang, malah dah semak-samun jadinya. Hehe. 

Oklah, sempena Syawal kali ini, Kak Vit nak update blog semula. In Shaa Allah, banyak updates menanti uols. 

Apapun Kak Vit nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. 💜


Tuesday, January 16, 2018

Rahsia wajah flawless dan berseri dengan The Radiant 4 Set Shaklee

Ramai yang tanya Kak Vit ape rahsia kulit wajah peloles berseri ni? 

Kak Vit ni biasa-biasa je mak. Sebenarnya Kak Vit dulu pernah rasa kulit wajah breakout camane sebab tersalah pakai produk. Pori muka dah macam kolam ternak ikan. 😂

Pernah naik jerawat silih berganti tak henti-henti. Pernah orang mengata kulit kusam dan berminyak. 

Bila diingatkan kembali, memang nightmare! Dan kalau boleh tak mau dah lalui semua tu sekali lagi. 😣

Jadi, senjak umur semakin kurang muda ni (hihi), Kak Vit pun take care lebih pasal kesihatan diri dan kecantikan wajah. 

Haa ni Kak Vit nak bagitau mak-mak semua apa rahsia Kak Vit. Kak Vit amalkan “The Radiant 4” set Shaklee. Dalam set ni ada Kolagen, Vitamin C, ESP dan GLA Complex. Kiranya yang 4 beradek ni dah jatuh WAJIB ambik setiap hari. 



Kendian Kak Vit topup dengan B-Complex untuk slow kan kelenjar minyak kat muka yang aktif ni. Kak Vit ambik juga multivitamin (Vitalea) untuk kuatkan dinding-dinding sel kulit wajah. 

Amalkan setiap hari sebab proses membina sel-sel kulit wajah baru ni ambik masa 21-30 hari. Dan proses nak revive dan rejuvenate ni pun ambik masa minimum 3 bulan depends dengan individu. 

Syarat lain, KONSISTEN juga minum air kosong ikut keperluan tubuh badan. Nampak mudah tapi sebenarnya inilah part yang ramai susah nak buat kan kan. Hehe. Kak Vit pun banyak ngelat dulu. Tapi senjak timbul kesedaran diri yang semakin kurang muda ni paksa jugak untuk konsisten. 😁

Jika mak nak consume, pastikan rujuk pada SID yang SAH taw. Jika nak dapatkan daripada Kak Vit sudah semestinya boleh. Kak Vit akan bagi special kasih sayang bersiram madu sampai mak dapat kulit wajah yang mak impikan. 😍

Lots of Love


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, January 12, 2018

Suwit dan comel. Mana satu pilihan?

Dua-dua suwit, dua-dua comel. 
Bergetar lidah tak berhenti saat menghirupnya. 

Tekstur lembut, ringan dan mudah dibancuh. 

Sehari tak menghirupnya buat hati mak tak senang. Campurkan kedua-duanya sedap bukan kepalang. 

Bila Organik Vanilla dan French Vanilla bergabung, terasa menikmati sarapan berduaan di tepi Sungai Seine, Paris. 

Rendah lemak, ZERO kolestrol namun berprotein tinggi. Bagi mak energi. 
Kenyang berpanjangan. Tak terlebih santapan. Bonus boleh kawal berat badan. 

Jadi, yang mana satu pilihan hati? 
ESP atau Mealshakes? 
Atau mahu gabungkan keduanya untuk hasil yang lebih menakjubkan? 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, January 11, 2018

Kasih sayang mak sampai syurga

Bila tenguk anak-anak tidur, rasa sayu je perasaan mak ni. 

Bila time makan, boleh gelak ketawa sambil order ape saje dari mak. 

Bila main bersama dan bergaduh rasa nak terbalik rumah. 

Masa tu wajah mak yang ayu dan lemah-lembut bak Cindilala pun boleh bertukar jadi kaler hijau. Suara pun jadi garau. Hehehe. 

Tapiiiiii.
Camane sekali pun anak-anak nakal, walaupun sesekali kena bantai, mak tetap ada impian. Nak anak-anak belajar dan jadi pandai. 

Mak ada terbaca. Kurang nutrisi dalam pemakanan boleh menjejaskan fokus belajar dan tumbesaran anak-anak. Yela, makanan sekarang ni kan. Mak-mak mesti paham kan. 

Mak tanya kawan mak. Dia kata dia bagi anak-anaknya Omega Guard tetiap hari. 

Sekarang ni anak-anak dia dah jarang jatuh sakit, dapat fokus dalam kelas dan dapat keputusan cemerlang, 

Mak pun nak bagi anak-anak mak cubalah. Mana tahu anak-anak mak pun lebih sihat dan dapat keputusan lebih baik ke nanti.  


Lots of Love,

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Sunday, January 7, 2018

Rahsia anak bebas asthma selepas 9 tahun mengidapnya

"Irfan masih ingat tak dulu Irfan sakit asthma teruk sangat. Banyak kali kita ulang-alik ke spital, Irfan makan ubat sampai nangis-nangis. Sebab ubat pahit dan Irfan kena makan banyak kali,

Irfan nangis kuat sangatttt macam nak roboh bangunan hospital bila kena cucuk kat tangan."

"Ingat. Masa tu Irfan selalu rasa dada sempit macam kena himpit dengan benda berat. Macam ada batu besar. Kalau Irfan selsema lagi teruk, Ummi. Rasa nafas tersekat-sekat."

"Kann. Ummi ingat lagi. Yusuf pun kadang-kadang kena jugak macam Irfan. Tapi tak teruklah. Dia batuk-batuk berkahak. Bunyi macam mercun."

"Haah. Irfan pun tau tu."

"Tapi sekarang dedua anak Ummi dah sihat. Jarang kena selsema, demam dan batuk. Asyik berebut mainan je. Pastu dua-dua nangis," Usik Ummi.

Inilah perbualan Kak Vit dengan Irfan. Tahun ni usianya 10 tahun.

Setiap kali kami mengimbau memori itu, kami senyum dengan penuh bersyukur sebab dipertemukan dengan Omega Guard Shaklee dan Mealshakes yang banyaaaakkk membantu bagi anak-anak lebih sihat, lebih fokus dalam pelajaran. 

Mungkin ada mak-mak mempunyai pengalaman macam Kak Vit. 
Mungkin mak pernah rasa ingin ganti tempat si anak setiap kali anak diserang asthma. 
Mungkin mak dah cuba pelbagai produk tapi masih tiada kesannya. 

Mak boleh cuba bagi Omega ni. Kapsul lembut dan mudah ditelan. Takde bau hanyir ikan. Sebiji sehari bantu anak sihat cergas kembali. 



Mak topup dengan Mealshakes. Mengandungi 19 multivitamin yang lengkap dengan protin dan fiber. Bagi badan anak kuat daya tahan sakit. Dan tak mudah lesu. 

Kalau mak teruja nak cuba, Kak Vit tunggu mak dengan jambangan bunga. 💐


Lots of Love,

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Wednesday, January 3, 2018

Alfalfa pengusir angin, melegakan simptom allergy

Mana mungkin dengan ambil pil sahaja dah boleh halau angin satu badan.

Mana mungkin dengan ambil pil sahaja dapat bantu kurangkan achum achum asbab allergik dan resdung.

Mana mungkin dengan ambil pil sahaja cik bunga jadi bersih dan bebas jangkitan kuman. 

Mana mungkin dengan ambil pil sahaja boleh boost kan susu ibu. 

Segalanya MUNGKIN mak. Dan ianya pasti terjadi. 

Akar tunjangnya mengunjur 6 meter ke bawah. Mampu menyerap lebih dari 300 jenis zat dan mineral. Daunnya mengumpul klorofil. Banyak melalui fotosintesis semulajadi. 

Setiap 10biji mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu. 

Mak ambil setiap hari, angin badan berlalu pergi, badan sihat tak terperi, susu ibu meriah kembali. Anak juga dapat khasiat untuk tumbesaran diri. 

Dan mak usah risau kerana pil ini SELAMAT, dan TERBUKTI BERKESAN. 

Itulah si hijau dan berbau herba wangi yang diberi nama Alfalfa. 




Lots of Love,

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296

Happy New Year 2018 daripada UmmiIrfan.Com

Masih tak terlambat agaknya Kak Vit nak ucapkan Hepi New Year everyone! 

Rasa macam baru semalam je kahwin, 27.05.2007 🙈
Rasa macam baru semalam je start bisnes Shaklee, 27.03.2011

Dan sekarang,
Bam Irfan dah darjah 4
Dik Yusuf dah 4 tahun.

Alhamdulillah. 
Never look back. Segala perkara manis, pahit, suka, duka, gembira, bahagia, dugaan bisnes turun naik semuanya membuatkan kita teruja. And always looking forward for another great year. 

Welcome 2018. May it be better year for everyone of us! 



Lots of Love,

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in