Monday, August 13, 2018

Less is more dengan Youth Shaklee

Less is more.
Sebenarnya Kak Vit bukan jenis pandai pakai mekap. Kalau terlebih mekap kang riso jadi badut pulak. Kot terkurang udah pucat lesiπŸ™ˆ
Jadiiiii,
Cukuplah setakat yang basic. Macam foundation, bedak dan lipstik.
Bila nak guna mekap yang basic gini, kulit wajah kena on tip top condition.
Kak Vit dulu pernah ada masalah jerawat yang sangat teruk. Lepas tu kulit jadi breakout.
Waktu tu nak jumpa orang rasa malu. Nak borak lama dengan kengkawan rasa segan.
Takut sat gi dia tenung muka kita dok kira jerawat ka, kira berapa banyak kolam ikan kat muka ka πŸ˜‚ (liang pori terbukak luas).
Ehhhhh, macam-macam pikir. Sudahnya bukan berborak tapi dok pikir apalah dia ni cakap pasal muka aku. πŸ€”
Kendian, pakai mekap untuk tutup cela. Tapi tak berapa nak jadi best sebab asal muka kita dah memang bermasalah.
Lastly rasa rimas, lemas dan cemas dengan keadaan muka sendiri.
Itulah kisahnya. Lebih kurang 15 tahun dulu. Andddd, it took nearly 6 years nak repair dan rawat skin yang dah breakout tu. πŸ˜”
Now Kak Vit semakin paham kenapa pentingnya kulit wajah yang sihat. Bila kulit sihat, kita tak perlu berbelanja banyak untuk "extra effort".
Gunapakai skincare yang sesuwai dah boleh bantu kita nampak cantik dan muda.
Folo skincare routine dengan betul, lepas tu nak apply mekap camane pun confirm nampak marvelesss.
Anyway, Kak Vit tunggu je ni. Anytime mak sedar, mak perlukan skincare Youth yang selamat, bebas racun dan organik ni,
Kak Vit tunggu di pintu hati.
Promosi masih berlangsung lagi. 


Lots of Love πŸ’œ
Kak Vit
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


😍

Monday, August 6, 2018

Kulit wajah makin bersih, halus mulus dengan Youth Shaklee

Auwwww. 

Senjakkk dah guna Set Youth 4 bulan ni, bangun pagi mesti nak usap-usap pipi. 


Sebelum cuci muka pun belai-belai pipi. Rasa macam tak caya je sebab pipi yang dulu kengkadang ada jerawat nasik (halus-halus tu) kini dah licin. 


Kulit wajah pun nampak makin bersih dan parut makin pudar. 


Walaupun tak halus mulus macam kulit baby, tapiiii masih dapat tahap kehalusan kemulusan kulit waktu remaja dulu. 


Benarlah, Youth Skincare mood booster mak-mak waktu pagi. Hilang terus Monday Blues hari ni. 😍


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, August 3, 2018

Shaklee Youth Skincare boleh sorok umur kita! πŸ˜ƒ

Selalu kan kita dengar orang cakap, 


'Muka dia bujur sirih. Pakai tudung apapun nampak elok terletak je.'


takpun, 


'Dia tu tinggi lampai, pakai apapun cantik.'


Bila kita dengar cakap-cakap gini, terus rasa syoknyaaaa kalau akulah orang yang dia katakan itew. 


Namun, 

Kita bukanlah orang yang tinggi lampai mahupun muka bujur sirih. Yang kita ada hanyalah apa yang Allah kurniakan seadanya sekarang ni. 


Jadi,


Lupakan bab ketinggian atau bab bentuk muka. Mari mak-mak kita fokus bab kesihatan wajah kita. 


Kulit wajah kita yang ada sekarang ni haruslah kita jaga. Inilah anugerah Allah yang bila dipelihara mampu membina keyakinan diri. 


Walaupun tak dapat cantik macam Mira Piljah atau Pajurah, sekurang-kurangnya dapat menten kulit wajah sihat pun dah memadai. 


Itu sebab Kak Vit suka share dengan mak-mak semua bila kita guna skincare yang selamat, 100% BEBAS RACUN dan DIUJI secara KLINIKAL, kita pasti takkan menyesal. 


Biarpun harganya buat kita rasa nak lari laju-laju, πŸ˜‚ 

tapiiiii, keberkesanannya buat kita rasa berbaloi dengan investment. 




Gambar selfie Kak Vit pagi tadi ni tak guna filter. Kak Vit tak missed daily skincare routine. Mekap pun just guna CC Cream semata, dan lipstik je. 


Tiberrr baru Kak Vit perasan, bila kulit wajah kita sihat, kita pakai mekap nipis-nipis pun nampak merelip. Semakin YAKIN nak jumpa orang ramai. Itulah yang paling penting. 


Nanti akan ada suara-suara hepi berbisik, 

'Kulit dia cantik, mekap camane pun nampak ploless.' 😍


Best kan? Dalam hati rasa nak lompat bintang 18 kali. πŸ˜†


So, apa kata mak yang mana dah umur 30++ atau dah cecah 40 tu, kalini kita sesama tukar set skincare kepada yang lebih SELAMAT, bersifat ORGANIK dan DIUJI SECARA KLINIKAL.


Kita sesama "restore" kulit wajah sihat dan muda.


Berapa pun usia kita, biarlah ianya rahsia. πŸ™Š


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Wednesday, August 1, 2018

Kulit wajah sihat vs kurus. Mana patut didulukan? Youth Shaklee boleh bantu mak pilih jawapan. 

Haritu Kak Vit ada buat survey kat fb. Tanya kat mak-mak semua, mana patut didulukan? Kulit sihat ataupun kurus murus.


Rupanya soalan nak kurus atau nak kulit wajah sihat tu soklan KBAT jurus pertengahan jugak ye. 😁


Namun ramai mak-mak memilih nak kulit wajah sihat dulu.


Mungkin dulu, masa anak dara kita bertungkus-lumus nak musnahkan jerawat bawak geng. 


Mungkin sekarang ni, dah hampir umur 40, kita nak hilangkan bintik-bintik hitam, parut jerawat dan baiki kulit kusam. 


Walau apapun tujuan kita, kulit wajah yang sihat ni sangat penting. Itulah first impression orang akan tenguk kita. 


Namun mak jangan sedih. Bersyukur di atas peredaran zaman makin canggih, kita masih dapat pelihara anugerah Allah yang cantik ini.


Cumaaaa, kita harus bijak dalam membuat pilihan. 


Sekarang Shaklee pun dah ada Youth Skincare Set yang organik, bebas racun dan selamat.


Sesuwai untuk semua jenis kulit.

Sesuwai untuk semua peringkat umur


In Shaa Allah boleh repair kulit wajah kita. 


Shaklee pun dah buat kajian (study) 2/3 wanita yang guna set Youth ni boleh buat kita jadi MUDA 10 tahun. Dan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita kelihatan muda dengan Youth! 😍


Macam ni dah tak perlu risau lagi. 


Youth boleh bantu wajah kita sihat kembali. Dan otomatik nampak muda. 


So serba sikit dapat jugak cover lelemaks dengan senyuman maneh leting. Kan kann. πŸ˜†


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Sunday, July 29, 2018

Cuci baju dengan cara jimat dan selamat

Bila tiba hari weekend gini kan, mak-mak mulalah nak mendobi baju-bajan kat rumah tu. Berbakul-bakul hendak kejadiannya. 


Ini nak cite ni. 


Haritu ada kawan Kak Vit cuba sabun basuh Fresh Laundry ni. Katanya senjak anak 5 ni dah tak sempat nak ngadap basuh baju lama-lama macam dulu. 


Tak sempat nak belek sesatu atau nak buat extra work untuk basuh baju-bajan. 


Anak-anak pulak semua masih sekolah. Pakai baju putih tu pepaham jelah. Tambah kalau yang lelaki. 


Mana sempat dia lap, kat lengan baju, kat baju, kat siku, ikut suka depa ja. πŸ˜…


Kena pulak si adik yang darjah 1 tu, suap makan pun terkial-kial. Abes baju kena sos lah, mayonis lah, coklat lah. 


Itu belum tambah kesan peluh kat kolar baju. Naik lenguh tangan nak gonyoh bagi hilang sebelum masuk mesin. 


Tapiiiiii,

Lepas guna sabun Fresh Laundry ni selesaiiii masalah. Dah tak pening nak pikir gonyoh baju ka, nak rendam dulu ka, nak berus dulu ka, 


Masuk je dalam mesin terus basuh dengan sabun Fresh Laundry ni. Takde lagi bau hapak, bau kepam, bau peluh melekat. 


Paaaaaaling best takde nampak dah kesan kotoran had degil-degil tu semua. Legaaaaaa.


Cenggini kawan Kak Vit kata boleh jimat masa dan jimat air. Hehe. 


Paling seronok kawan Kak Vit kata dah tak perlu moncong sedepa atau bebel 10 kilometer bab baju sekolah kotor ni. πŸ˜ƒ







Mak nak cuba? 


Sekotak boleh guna satu family. Baby punya pakaian pun boleh guna tau. Kalau mak teringin nak cuba jom Whatsapp nombor Kak Vit kat bawah ni. 😊


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



Thursday, July 26, 2018

Youth Skincare, investment yang berbaloi-baloi. Hasil pasti puas hati

Korang nak tawu tak? 

Sebenarnya kan masa memula Kak Vit dengar harga Youth Starter Set ni cecah RM700++/set kan,


Terus lari laju-laju. Mahal benaw noks! Rasa serem pun hado. Set skincare je kot. Kenapa mahal bebenor. Kat luar tu belambak skincare set yang mur-mur (murah-murah). 


Tapiiiii lepas tu Kak Vit pikir balik. Ehhh, aku ni nak beli skincare set ni untuk guna kat kulit sendiri. Mesti nak bagi kulit wajah dibelai-belai lembut dan manja. 


Pastu pikir lagi. 

Aku ni penah ada history kulit breakout kot dulu. Mesti takmo sejarah lama berulang kembali. Seksa jiwe rage woo.😫


Sebelum-sebelum ni pernah beli skincare set yang kat supermarket atau kedai-kedai lain, tapi last-last tak guna habis pun. Sebab tak sesuwai dengan kulit. πŸ˜”


Pernah jugak orang cakap gini, 


kau ni umur dah nak cecah 40 ni mesti "selective" bab-bab milih skincare set ni. Takleh main belasah je. Sebab kulit kita tak sama macam masa muda dulu. 


Jadi better pilih yang ORGANIK, yang sesuai dan paling penting SELAMAT untuk kulit kita. 


Tahun dulu beli pakai tak abes. Tahun-tahun sebelum tu pun beli jugak. Pun guna tak habis. Bila pikir balik, buat kira-kira semula, sama je sebenarnya duit yang keluar. Hasilnya sama je. Sobsob. 


Pastu, ai pikir why not? Pejam je mata beli satu set. RM700++. Invest lebih sikit janji puas hati. 




Then pertama kali Youth Starter Set tu sampai, bukak kotak, Ya Allah, heksaited rasa taw!


Dah terbayang kulit kusam ni cerah balik. Had mana ada parut Miss J tu pelan-pelan hilang. Pori-pori tutup rapat balik. 


Rasa boleh jadi MUDA 10 tahun macam yang Shaklee claim tu. 🀩


Ehhhh, terus rasa Mira Piljah kau! Haha. (Sori terober perasan lak ai 😝).


Tapi itulah perasaan Kak Vit. Macam bertemu jodoh dengan set skincare Youth ni. Heksaited dia lain macam. 


Haa. Gitulah citenya. 


Apa kata mak yang mana dah umur 30++ atau dah cecah 40 tu, kalini kita sesama tukar set skincare kepada yang lebih SELAMAT, bersifat ORGANIK dan DIUJI SECARA KLINIKAL. Mesti meriah geng Mak Jemah nanti tau. 


Jom cepatt. Jomlah. 😁


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, July 23, 2018

Tips nak kulit wajah sihat dan cantik tapi takmo banyak kerja 

Sebenarnya kan, Kak Vit ni bukanlah kategori rajin jaga muka. Kak Vit ni pemalas ya ampuunn. 


Especially bab muka ni. Sebab banyak kerja dan agak remeh jugak kan. 


Paling Kak Vit malas ialah skrub muka dan masker muka. Masker guna ESP pun kejap buat, kejap idak. Ikut suker hati. πŸ˜‚


Kak Vit suker penjagaan muka yang basic-basic je. Tak banyak kerja tapi hasil kebabom. (Tenguklah tahap kemalasan ku πŸ˜…). 


Jadiiiii,

Bila orang kategori gini, haruslah cari skincare yang organik dan bebas bahan kimia. Sebab tak payah nak hadap healing crisis ke hape ke. 


Itu sebab bila Shaklee keluarkan Set Youth, Kak Vit tak teragak-agak nak cuba. Sebab Youth ni,


100% organik,

bebas 1500 jenis bahan kimia,

8 tahun r&d,

diuji pakar dermatologist dan ophtalmologist


Dan skincare jenis gini kita takyah pakai bebanyak. Picit sikit seluruh muka bersih. Guna sikit satu muka dia serap. Tu yang Kak Vit punya dah 4 bulan guna masih luak separuh ja. Jimatlah kan! 




Untuk korang yang jenis rajin jaga muka ni mesti lagi cepaaat nampak kesan perubahan lepas guna Set Youth ni. 


Ehh, panjang lak tulis. Kalau korang nak cuba, Kak Vit tunggu Whatsapp mu tiba. 😘


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Friday, July 20, 2018

Bila kulit wajah sihat automatik kita nampak muda dan cantik 

Saje selfie pagi tadi lepas hantar Dik Yusuf ke sekolah. 


Harini dah hampir 4 bulan guna Set Youth. Nampak banyak beza. 


Pori makin kecik. 

Kulit makin halus.

Miss J susah nak naik.

Parut Miss J makin pudar. 


Parut Miss J tu ada lagi sikit je tinggal kat bahagian dagu. Sebab Kak Vit ni jenis suka naw kikis dengan kuku. Hehe. Korang jangan tiru tau! 


Kak Vit mula dengan Youth Starter Set. Set ni yang paling basic kiranya. Ada cleanser, toner, SPF krim dan krim malam. Kendian baru Kak Vit add-on serum.


So far memang puas hati bila dah dapat kulit cerah, bersih dan halus gini. Alhamdulillah. 


Korang nak cuba Whatsapp je Kak Vit. Nombor ada kat bawah tu. In Shaa Allah Kak Vit akan guide dengan penuh kasih sayang. 😊


Gambo ni takde filter tau. Hikhik.




Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 18, 2018

Tukar pencuci muka anda kepada soap-free cleanser Youth Shaklee

Bila ada sorang loyal customer Kak Vit cakap, 'Kak, senjak Nutriwhite takde, saya takleh guna cleanser yang lain. Bila pakai yang lain kulit rasa kering dan pedih.'


Allahu. Kesiyannya kat awak dik. Dapat Kak Vit bayangkan kepayahan awak menanggung kesengsaraan kulit kering dan pedih bagai dihiris pisau tu. 😣


Nak jumpa orang pun rasa tak selesa. Bila pakai bedak lagiiiiii kering kulit muka. Bila kena air pedihnya ya ampuuunnnn. Terpejam-pejam mata menahannya. πŸ˜₯


Itu sebab Kak Vit suggest kat awak guna Youth Cleanser ni dulu. 


Ianya berbentuk gel. SOAP FREE. Tidak mengeringkan kulit wajah sebab pH seimbang. Lagi pulak cleanser ni dibuat dari bahan ORGANIK. 



Bila pakai cleanser ni tak perlu dah pakai mekap remover bagai. Sebab cleanser ni akan cuci dengan mendalam secara lembut. Terasa kulit muka supple setiap kali lepas cuci. 😍


Tak caya? Cer try order satu. Adik ni dah sudah. Sekarang giliran awak pulak. 😁


Tapiiii, Kak Vit tak dapat nak nolong kalau lepas ni awak asyik usap dan belai pipi awak yang cantik tu taw. Hikhikhik. 


Nombor whatsapp Kak Vit ada kat bawah ni. Jangan malu, jangan segan. Whatsapp je Kak Vit dengan Bismillah. 


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, July 16, 2018

Tengah survey skincare organik ke tu? Jom cuba Shaklee Youth 

Semalam ada sorang akak ni merisik Set Youth. Katanya dah lama guna satu brand ni tapi tak nampak kesan apa-apa. 


Kendian kulit wajahnya jadi macam sunburn dan jeragat makin berleluasa. Malu nak keluar rumah. Rasa setahun takmo jumpa orang. Adudu. πŸ˜”


Kak Vit paham sangat tu kak. Bila kita dah aim nak beli sesatu brand skincare tu, masa tengah merisik lagi kita dah bayangkan kulit wajah kita akan transform jadi camane. 


Semangat rasa nak cuba semuanya. Kalau boleh time tu jugak nak produk tu terobang landing depan mata. Dah tak zabar lagi katanya. 


Jadiiiiiii, 

Dengan Set Youth jangan risau kak. 


Kulit wajah yang berjeragat akan pelan-pelan pudar.

Kulit wajah yang breakout akan pelan-pelan kembali sihat. 

Kulit wajah yang kusam akan pelan-pelan naik seri kembali. 


Sebab, 

Youth diuji oleh pakar dermatologist dan opthamologist. Ianya SELAMAT digunakan pada kulit dan TIADA IRITASI pada mata. 




Lagi satu, semua bebahan ramuan dalam Set Youth ni adalah ORGANIK. Pastu Youth ni BEBAS 1500 jenis bahan KIMIA berbahaya. Jadi tak perlu riso ada campur bahan kimia ke idak. 


Gunakan Youth ni tanpa was-was. Gitew. 


Cumaaaaaa,

Pasni akak kena get ready senyuman maneh leting skala doploh bila kengkawan akak kata 'Awak nampak muda 10 tahun!' 😍


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, July 13, 2018

Berbahagialah bila kita sentiasa berusaha dengan penuh istiqomah

Dalam dunia bisnes ni tiada apa yang mudah. Semuanya kita kena usaha nak dapatkannya. 


Nak ilmu, usaha cari guru.

Nak sales, usaha cari customers.

Nak kembangkan empayar bisnes, usaha cari prospek setiap hari.


Penat dan lelah semestinya ada. Namun, percayalah. 


Allah pandang usaha kita.

Allah nampak kerja kita.

Allah tahu dan dengar doa kita. 


Jadi, teruskan usaha selagi kudrat ada. Selagi nyawa dikandung badan. Tiada apa yang perlu kita sesalkan bila kita benar-benar berusaha. 


Kerana semua usaha dan doa kita itu akan dikembalikan kepada kita semula bersama kejayaan yang penuh kemanisan. πŸ’œ


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, July 12, 2018

Kesan guna Youth Shaklee, tak terlihat di mata namun manisnya terasa

Bila bertandang ke rumah kawan-kawan yang dah lama tak jumpa, kawan kau pun tegur, setelah sekian lama dia perati, 


'Kau nampak lain sekarang. Nampak kulit kau makin halus. Makin berseri. Kau pakai apa?'


Maka, keluarlah jawapan stended, 

'Takde apa yang lain. Kau tu je yang dah lama tak jumpa aku. Hehe.'


Padahal, hakikatnya, bontot kau dah kembang 10 inci diameternya. πŸ˜‚


Begitulah kejadian senjak ada set Youth ni. 


Ada cleanser, toner, pelembap dengan SPF 50, serum, krim malam, vitamin C dan E untuk sapu. 


Lengkap serba-serbi ramuan untuk dapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik. 


Uols dijamin 100% dapat kulit wajah lebih muda dan sihat. 


Dan ianya terbukti secara klinikal di mana 2/3 wanita dapat mengubah usia kulit wajah 10 tahun lebih muda. 


Itulah kesan gunapakai dengan konsisten Shaklee Youth. 


Tak terlihat di mata tapi manissssnya terasa.



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Tuesday, July 10, 2018

Betul ke cinta buat kita rasa muda?

Gila tak muda? Sebab bila bercinta ni semuanya indah-indah belaka. Manis sentiasa. Bersemut sini-sana. Fefeeling suwit seventeen gitew. Ewaahhh. 


Lagi lama usia perkahwinan lagi seronok bila masih rasa suwit maneh leting macam 10 tahun dulu. Kan kan. Hikhik. 


Sekarang nak rasa muda dah makin mudah cara. Banyak skincare di pasaran. Cuma kita haruslah pandai buat pilihan. 


Paling penting pilih yang SELAMAT untuk kulit wajah kita. 


Pastikan skincare itu telah diuji oleh pakar kulit iaitu dermatologist. Yang ni confirm selamat pada kulit kita. 


Pastikan bahan-bahan yang digunakan selamat untuk kulit wajah kita ni. 


Muda 5 tahun ka, 10 tahun ka, itu adalah bonus. 


Tapiiii dengan Youth Shaklee, 


Bahan yang digunapakai adalah ORGANIK. Bila diblend di wajah ni jadi mesra dan sesuwai dengan umur kita. 


Dan kajian dah dibuat. 2/3 wanita terbukti kelihatan 10 tahun LEBIH MUDA! 🀩


Lepas ni boleh bercinta balik dengan si cinta hati awak tu. Confirm dia teringat camane masa mula-mula dia jatuh hati kat awak. 


Mesti dia suka dengan rupa paras awak sekarang ni yang hampir sama macam 10 tahun yang dulu. Dia pun akan rasa muda youuu. 😍


Auwwww. 



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, July 6, 2018

Nak lari 5km kurang mampu, tapi nak nampak muda 10 tahun boleh sangat dengan Youth Shaklee 



Mohon ampunlah Adik Saddiq. Kami mak-mak ni tak mampu nak kejor jogging 5km setiap hari kat Putrajaya itew. 


Yang mampu buat senaman Tabata kat rumah. Itupun kengkadang terskip jugak dik. πŸ˜‚


Tapi diiiikk,

Nak kejor 10 tahun lebih muda tu kami mak-mak masih mampu lagi. Hikhik.


Adanya skincare Youth Shaklee yang ORGANIK, DIUJI SECARA KLINIKAL dan SELAMAT mesti boleh. 


Pakai setiap hari kemungkinan besar kulit wajah kami nampak cam awak dik. In Shaa Allah. 😍


Lari 5km kami tak mampu, tapi senyuman manis muda leting lebih 5km kami pasti boleh! πŸ˜†


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 4, 2018

Atasi jerawat dengan Shaklee Youth Advanced Renewal Cream

Bila tenguk cermin rasa susah hati pulak. Tiberrrr ada seketul Miss J naik kat pipi hasil membaja kuah kacang masa open house bebaru ni. 


Aiyooohhh! πŸ™ˆ


Weekend ni ada lagi open house. Dengarnya kawan nak buat gathering sekali masa majlis dia nanti.  


Adudu. Boleh hilang glamer gini cenggini. 


Adik nak servis hilangkan Miss J ke?


Mulai malam ni sebelum tidur adik sapu Youth Advanced Renewal Night Cream kat muka. Kat tempat Miss J tu pun sapu jugak keliling dia. 



Waktu malam kulit wajah kita ni lebih aktif menyerap krim yang kita sapu. 


Masa adik tidur krim tu akan buat kerja dia manja-manja hilangkan Miss J. Sedor-sedor bangun pagi Miss J dah takde. 


Wahhh. Hepi rasa terus semangat nak ke majlis nanti. πŸ’ƒπŸ»


Bolehlah selfie ramai-ramai sambil laga pipi dengan kengkawan adik tu. Takde rasa segan dan malu. 😍


Adik betul nak cuba ni? Meh whatsapp nombor KakVit kat bawah ehh. 


Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, July 2, 2018

Adanya ESP mak kalis Monday Blues

Nak kejutkan Bam Irfan bangun pagi ke sekolah pun salah satu sebab Kak Vit boleh bertuko jadi ijo bebila masa. πŸ˜‚


Jadi sementara nak tunggu dia bangun, Kak Vit bancuh segelas ESP dengan air oren. 

Biar rasa light creamy ESP bergabung dengan jus oren tadi BOOST mood pagi. Tegukan pertama buat rasa lega tak terperi. 😍

Supaya perut mak rasa selesa dalam menahan kegeraman tenguk perangai comel si anak.

Supaya mak masih boleh senyum maneh walaupun rambut dah mula nak mengerbang. πŸ˜‚

Supaya mak tetap menten cuns dalam bebelan 50 harakat. πŸ™Š

Pepagi gini, apa yang boleh boost mood mak-mak nak mulakan rutin kerja harian? 



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk





Sunday, July 1, 2018

Skincare Organik Youth Shaklee idaman ramai

Inilah dia idaman mak-mak yang dah lama mengidamkan skincare set yang,


terbukti secara klinikal,

100% organik,

bebas 1500 jenis bahan kimia,

8 tahun R&D, 

Youth mampu membantu wajah mak jadi bersih dan sihat semula! 

Dan,

mak dijamin nampak muda 10 tahun! 

Sepanjang bulan Julai ini ada tawaran menarik bila mak-mak dapatkan Youth Renewal Set dan Youth Intensive Treatment and Repair Set. 



Lots of Love πŸ’œ

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk







Saturday, June 30, 2018

Tips atasi senak perut, sebu dan angin tersepit di musim rumah terbuka

Hari ini di rumah terbuka. 

Bila macam-macam juadah terhidang, senyum meleret 12 kilometer panjang. Apa tidaknya dari semalam dok terbayang-bayang. 


Tambah bila berkumpul dengan sedara-mara dan kengkawan tersayang, mau tak sedor dah telan kuih raya berbalang-balang. 


Hikhikhik.

Boleh nak makan semua tu adik manis. 


Tapi.

Makan, makan jugak ye. Kesihatan kena diambil kira juga. Dalam henbek Sembonia awak tu bawak je Peppermint Ginger Plus. 


Gabungan halia, peppermint, bunga lawang, dan jintan manis.


Bukan rempah ratus sup bunjut, πŸ˜‚


Tapi itulah ramuan elok untuk sistem penghadaman dan melegakan angin dalam perut. 


Mana tau, kot perut senak, sebu, sempit, terkepit tetiba. Penyelamat dah ada. 


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin daripada kami sekeluarga. 


Jom sambung beraya. 


Lots of Love

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, June 29, 2018

Buat sesuatu kerana nikmat yang Allah telah janjikan. In Shaa Allah kita tidak mudah putus asa. 

Bila kita buat sesuatu kerana reward, pangkat, harta, dan nama, akan sampai satu masa kita akan jadi penat dan jemu. 


Kerana yang kita kejar itu sebenarnya tidak mampu kita kejar selama-lamanya.


Namun.

Bila kita buat kerana niat 

mahu membantu orang lain, 

mahu memudahkan cara orang lain, 

mahu melapangkan kesusahan orang lain,


dengan penuh kasih sayang, 

In shaa Allah rahmat Allah akan tiba. 


Dan kesemua yang kita mahu di atas tadi akan menyusul dengan sendirinya. 


Kak Vit doakan kita semua beroleh keberkatan atas rezeki yang kita usahakan. 


Salaam Sayyidul Ayyam. πŸ’œ

Lots of Love

Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Monday, June 25, 2018

Natural home remedy untuk senak perut dan kembung perut

Bila dah makan bebanyak tu, mulalah perut rasa memulas, senak, sebu. Meragam tak berhenti. Nak duduk, nak berdiri serba tak kena jadinya. 

Kena pulak time perut memulas tu kita tengah driving, perghhhh. Rasa nak tercabut stereng kereta kita pegang tu. 

Sebenarnya itulah yang terjadi pada perut kita. Dah sebulan puasa, perut mengecik. Tiberrrr time raya semua kita nak makan. Yelah, semua pun sedap belaka. Tak tahan godaan. πŸ™ˆ

Ni Kak Vit nak bisik ni. 

Kalau korang ada rasa perut meragam gitu, korang wajib spare Peppermint Ginger Plus ni dalam henbek tu. 

Anytime mula rasa tak tentu arah, cecepat telan 2-3 biji Peppermint ni. Nak lagi best, letak air panas secawan, larutkan tablet Peppermint ni dalam air panas tadi tu. 

Lepas telan Peppermint ni terus rasa lega. Perut yang senak sempit tadi tiberrr jadi luas kosong dan banyak ruang. Kita pun boleh senyum 15 kilometer dari rumah ke rumah beraya. 







So, let's get back to natural remedy for more healthy lifestyle.

Kak Vit dah bisik, mehlar merisik. Baca Bismillah terus whatsapp 0122541296 hokkey. ☺️

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, June 22, 2018

Juadah raya rezeki kita bersama, namuunn jangan lupa syaratnya

Time reraya ni kan, makan jelah juadah yang sedia ada. Rezeki semua tu. Hehe. 


Tapiiiiiii,

Jangan lupa minum air kosong bebanyak. Air kaler-kaler tu takyah minum pun takpe. In Shaa Allah berat badan cantik. 


Pastu jangan lupa Alfalfa dan Omega Guard. Itu dah confirm boleh bantu menten selim melim. Perut pun kempis macam waktu Romadhon. Giteww. 


Korang dah start keja ke tu?


Lots of Love




Puan Lia UmmiIrfan

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Saturday, June 16, 2018

Kolagen jenis serbuk lebih berkesan berbanding jenis lain

Tiberrr teringat derama popular Nur. Teringat kat watak Kak Ecah yang antagonis tu. Tapiii di hujung cerita, Kak Ecah kemahen lembut lunak merintih suaramu ye. Kalo idakkk, macam nak pecah skrin tv masa kau potpetpotpet. 


Pipi dah cantek, licin berseri kan dah kena lempang dengan Ayah Haji. Dan rasanya lempang tu mewakili lempang satu Malaysia! πŸ˜‚


Tapi takpe, pipi yang berdesing kemerahan asbab kena lempang ke, kena sunburn ke, mengelupas ke, boleh kasi adjas time nak raya ni. 


Usah murung dan kecewa. Shaklee Collagen Powder kan hader. 


~ Teksturnya putih bersih dan halus, 

~ Molekulnya ringan 1000 Dalton sahaja berbanding jenama lain dipasaran,

~ Mudah serap oleh tubuh badan,

~ Diuji secara KLINIKAL,

~ Terbukti BERKESAN dalam 8 minggu. 


Tapiiiiii, ramai kengkawan kata 3-5 hari dah nampak kesan. Nak bebetul tip top ofkos 2 minggu. Itupun dah kira cepat tuuuu. 


Sebab kolagen jenis SERBUK ni lebih PANTAS meresap dalam tubuh badan. 


Lepas ni dah tak perlu risau mengenangkan kulit sunburn ka, kemerahan sebab iritasi ka, mengelupas ka. 


Setiap hari satu sachet kolagen boleh buat muka kita ada Nur dan berseri-seri. 😍


Nak rega promosi, Whatsapp Kak Vit lekaih.


Lots of Love




Kak Vit

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Salaam Eidulfitri 2018

Wah wah wah.
Lama bebenor nampaknya Kak Vit menyepikan diri dari dunia blogging ni. Bukan setakat bersawang, malah dah semak-samun jadinya. Hehe. 

Oklah, sempena Syawal kali ini, Kak Vit nak update blog semula. In Shaa Allah, banyak updates menanti uols. 

Apapun Kak Vit nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. πŸ’œ


Tuesday, January 16, 2018

Rahsia wajah flawless dan berseri dengan The Radiant 4 Set Shaklee

Ramai yang tanya Kak Vit ape rahsia kulit wajah peloles berseri ni? 

Kak Vit ni biasa-biasa je mak. Sebenarnya Kak Vit dulu pernah rasa kulit wajah breakout camane sebab tersalah pakai produk. Pori muka dah macam kolam ternak ikan. πŸ˜‚

Pernah naik jerawat silih berganti tak henti-henti. Pernah orang mengata kulit kusam dan berminyak. 

Bila diingatkan kembali, memang nightmare! Dan kalau boleh tak mau dah lalui semua tu sekali lagi. 😣

Jadi, senjak umur semakin kurang muda ni (hihi), Kak Vit pun take care lebih pasal kesihatan diri dan kecantikan wajah. 

Haa ni Kak Vit nak bagitau mak-mak semua apa rahsia Kak Vit. Kak Vit amalkan “The Radiant 4” set Shaklee. Dalam set ni ada Kolagen, Vitamin C, ESP dan GLA Complex. Kiranya yang 4 beradek ni dah jatuh WAJIB ambik setiap hari. 



Kendian Kak Vit topup dengan B-Complex untuk slow kan kelenjar minyak kat muka yang aktif ni. Kak Vit ambik juga multivitamin (Vitalea) untuk kuatkan dinding-dinding sel kulit wajah. 

Amalkan setiap hari sebab proses membina sel-sel kulit wajah baru ni ambik masa 21-30 hari. Dan proses nak revive dan rejuvenate ni pun ambik masa minimum 3 bulan depends dengan individu. 

Syarat lain, KONSISTEN juga minum air kosong ikut keperluan tubuh badan. Nampak mudah tapi sebenarnya inilah part yang ramai susah nak buat kan kan. Hehe. Kak Vit pun banyak ngelat dulu. Tapi senjak timbul kesedaran diri yang semakin kurang muda ni paksa jugak untuk konsisten. 😁

Jika mak nak consume, pastikan rujuk pada SID yang SAH taw. Jika nak dapatkan daripada Kak Vit sudah semestinya boleh. Kak Vit akan bagi special kasih sayang bersiram madu sampai mak dapat kulit wajah yang mak impikan. 😍

Lots of Love


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, January 12, 2018

Suwit dan comel. Mana satu pilihan?

Dua-dua suwit, dua-dua comel. 
Bergetar lidah tak berhenti saat menghirupnya. 

Tekstur lembut, ringan dan mudah dibancuh. 

Sehari tak menghirupnya buat hati mak tak senang. Campurkan kedua-duanya sedap bukan kepalang. 

Bila Organik Vanilla dan French Vanilla bergabung, terasa menikmati sarapan berduaan di tepi Sungai Seine, Paris. 

Rendah lemak, ZERO kolestrol namun berprotein tinggi. Bagi mak energi. 
Kenyang berpanjangan. Tak terlebih santapan. Bonus boleh kawal berat badan. 

Jadi, yang mana satu pilihan hati? 
ESP atau Mealshakes? 
Atau mahu gabungkan keduanya untuk hasil yang lebih menakjubkan? 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, January 11, 2018

Kasih sayang mak sampai syurga

Bila tenguk anak-anak tidur, rasa sayu je perasaan mak ni. 

Bila time makan, boleh gelak ketawa sambil order ape saje dari mak. 

Bila main bersama dan bergaduh rasa nak terbalik rumah. 

Masa tu wajah mak yang ayu dan lemah-lembut bak Cindilala pun boleh bertukar jadi kaler hijau. Suara pun jadi garau. Hehehe. 

Tapiiiiii.
Camane sekali pun anak-anak nakal, walaupun sesekali kena bantai, mak tetap ada impian. Nak anak-anak belajar dan jadi pandai. 

Mak ada terbaca. Kurang nutrisi dalam pemakanan boleh menjejaskan fokus belajar dan tumbesaran anak-anak. Yela, makanan sekarang ni kan. Mak-mak mesti paham kan. 

Mak tanya kawan mak. Dia kata dia bagi anak-anaknya Omega Guard tetiap hari. 

Sekarang ni anak-anak dia dah jarang jatuh sakit, dapat fokus dalam kelas dan dapat keputusan cemerlang, 

Mak pun nak bagi anak-anak mak cubalah. Mana tahu anak-anak mak pun lebih sihat dan dapat keputusan lebih baik ke nanti.  


Lots of Love,

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in