Tuesday, October 24, 2017

ESP buat senak perut hilang, lega bukan kepalang

Malam tadi kan, Kak Vit dah get ready nak landing atas katil, tetiba perut senak dan memulas-mulas. Duduk tak kena, baring lagilah rasa senak tu berlari-lari manja dalam perut. 

Ingatkan sekejapan je dia serang, rupanya makin lama makin rasa tak selesa perut. Kalau tak buat sesuatu mawu tidur sepanjang malam sambil dahi berkerut. 

Dalam samar-samar cahaya lampu, pelan-pelan Kak Vit turun tangga ke dapur sambil pegang dinding. Sakit senak tu buat jalan terbongkok-bongkok. 😢

Tiba di dapur terus Kak Vit bancuh segelas ESP dengan air kosong. Bancuh pekat-pekat. Biar terasa kepekatan ESP mengalir di tekak. 

Kak Vit tahu, ESP ni bersifat ALKALI, jadi, dia akan bantu neutral asid dalam perut. 

Dah minum tu, landing balik atas katil. Rasa senak tadi tiba-tiba beransur pergi. Perut dah selesa kembali. Terus terlena diulit intan sampai ke Subuh tadi. 😍


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in