Friday, September 15, 2017

Pentingkah extra cash RM500 dalam tangan setiap bulan?

Sebenarnya jika ada extra RM500 cash dalam tangan, ramai je yang suka dan rasa penting sangat,

Walau mak ada duit gaji, kita tahu dah yang tempoh duit gaji kita tu ada dengan kita sekejap je

Belum sampai tengah bulan, dah tenguk kalendar kira berapa hari lagi nak gaji. Huhu. 

Atas sebab semangat nak belanja anak-anak kek secret recipe, tetap sabar dan sikit-sikit simpan tepi. Namun dah masuk beberapa bulan pun belum dapat lagi memenuhi permintaan si buah hati. 


Sampailah mak ketemu orang jual supplemen Shaklee. Katanya jual supplemen boleh tambah duit geli-geli. Mak pun cuba saje. Hajat di hati dapat RM100 pun jadi asal boleh beli kek permintaan anak-anak tadi. 

Lepas 3 bulan jual supplemen, mak dapat duit geli-geli bersih RM500+. Alhamdulillah. Ternganga mulut masa tenguk baki duit yang dipegang si harimau kuning. Lagi mak terbeliak mata sebab dapat sebanyak itu di tengah bulan kala mengambang penuh. 

Balik kerja terus bawak anak-anak ke kedai kek idaman hati. Topup belikan HotWheels sekali. Hehehe.

Bermula dari saat itulah mak paham. Rupanya nak jadi bijak berbelanja bukan setakat perlu berjimat namun perlu tambah pendapatan. 

RM500 mungkin tidak sebesar mana untuk orang lain tapi ianya amat bermakna untuk mak sebab dapat mengukir senyuman manis pada wajah-wajah si jantung hati yang sapepun tak boleh beli. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in