Thursday, September 7, 2017

Penting ke Omega Guard untuk ibu menyusu?

'Kak, saya ni ibu menyusu je. Perlu ke nak makan minyak ikan Omega-3 ni?'

'Dik, kita ni mak-mak menyusu sebenarnya perlukan sangat Omega-3 ni. 

Kak Vit dulu pun tak ambik port sangat pasal kepentingan omega ni sebab anggap ianya supplemen biasa je. 

Ingat makan ikan je cukuplah. Tapiiii rupanya tidakkk. 

Pertama, sebab tubuh badan kita tak boleh hasilkan Omega-3 ni dengan sendirinya. 

Kedua, baby kita pun tak dapat hasilkan DHA dengan sendiri. Jadi baby dapat daripada mak bila mak menyusukan baby. DHA inilah asid lemak yang perlu untuk perkembangan otak, saraf dan mata baby. 


Ketiga, Omega-3 especially Omega Guard Shaklee ni ada LEPTIN yang boleh bakar lelemaks nakal dalam badan mak. 

Lepas dah amalkan Omega Guard, mak-mak akan perasan anak-anak akan lebih fokus belajar, yang mane ada masalah ekzema tu makin elok dan anak-anak jarang demam. 

Mak pun kulit lebih cantik dan halus. Berat badan pun turun berkilo-kilo. 😍

Betul ke idok mak-mak menyusu sekalian? Anak dan mak dapat khasiat katanya. Hehe.


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam

Miss Mirror membalas kunjungan di mlm hari.. moga bisnes terus maju. Ibu menyusu memang kena mkn/minuman yg berkhasiat.. nt baby gebu2 mcm anak2 retis gitu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in