Friday, August 4, 2017

Vitamin C penyejuk ibu-ibu menyusu

Ada ketikanya bila mak demam dan selsema, cukup risau kot berjangkit kat baby. Lepas menyusu, terus lena sesama. Tup tup esok pagi bangun, tenguk baby dah mula bersin-bersin. 

Adududu. Confirm dah berjangkit. Kesiyan tenguk baby bila hingus duk meleleh keluar dari hidung dia yang chumels tu. Sekali-sekala terdengar bunyi hidungnya tersumbat. Srott srott. Asyik kalih kiri kanan tak selesa nak bernafas. 

Disinilah pentingnya mak-mak menyusu ambil Vitamin C. Untuk bantu lemah lembutkan si virus tu. Supaya dia tak terus bergembira dalam badan kita. Supaya dia tak singgah dekat si chumel. 



Kalau tak ambik Vitamin C, nanti virus tu akan buat rumah banglo dalam badan kita. Lagi besar jemaah dia. Lagi melarat sakit kita. Lagi berdesup dia pegi dekat baby sekali. 

So. 
Mak-mak menyusu jangan skip Vitamin C taw. Baru kita tak mudah kena demam atau selsema. Nanti mesti awak seronok bila baby membesar dengan hepi sebab virus-virus jahat tak berani datang menyinggah lagi. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

1 comments:

Siti Yang Menaip

oh yesss im having cold too right now memang nak cari vit C ni.. selalu ada dalam simpanan now dah habis. adoiiiyai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in