Tuesday, August 1, 2017

Pentingkah supplemen untuk ibu menyusu



Bila tanya Kak Vit penting ke tidak ibu menyusu ambil supplemen, of course jawapannya yes. Supplemen ni dah jatuh wajib untuk ibu-ibu menyusu taw. 

Walaupun susu ibu kita banyak, tapi akan sampai satu tahap tubuh badan kita tak boleh cater keperluan ibu dan anak. 

Ada 3 situasi yang selalu customers Kak Vit, ibu-ibu menyusu mengadu,

Pertama, susu banyak tapi badan letih. Jadi bila badan letih, tak dapat menyusukan baby jugak. Bila malam baby tidur, mak pun tidur sekali. Takde daya tenaga nak pam susu. Akhirnya kena bengkak susu dan baby meraung kelaparan. 

Kedua, susu tak banyak dan badan ibu letih. Ini paling menyeksakan. Mak rasa nak rendam kepala dalam air bila dengar anak non-stop menangis. Nak cater untuk diri sendiri tak lepas apatah lagi untuk anak. 

Ketiga, bila mak jatuh sakit, proses nak pulih dan sihatkan badan ambik masa lebih lama berbanding mak makan supplemen. Akhirnya menjejaskan production susu ibu.

Inilah sebabnya kenapa pentingnya pengambilan supplemen. Agak sukar sebenarnya bila sibuk bekerja dan nak kecapi semua khasiat makanan yang seimbang dalam satu masa. Tambah pulak bila waktu keje memang susah nak konsisten bab makan. So, pilihan alternatif ialah ambil supplemen sebagai sokongan. 

Tapi, ada banyak pilihan brand supplemen di luar sana. Yang mana satu ye, Kak Vit? 

Kak Vit tak halang mak-mak nak pilih apa jenama supplemen. Cuma nasihat Kak Vit pilihlah yang sentiasa proven, berkesan dan selamat. Sebab kita bukan consume untuk diri sendiri je tapi untuk anak jugak.

Dan PALING PENTING ada orang yang boleh bantu beri guidance camane nak makan dan share tips-tips. 

Pilihan Kak Vit sepanjang penyusuan semestinya Shaklee. Dah 6 tahun tersemat di hati. 😍 Gitewwww.

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in