Friday, July 28, 2017

Ibu menyusu cepat pulih dari demam denggi

Tengah baca artikel tentang denggi, teringat kisah sahabat Kak Vit seorang ibu menyusu yang terkena demam denggi 2 bulan lepas. 

Masa dia kontek Kak Vit last month, susu ibu terjejas teruk sampai nak buat stok tak dapat. Stok EBM yang sedia ade habis langsung! Anak dok menangis tak henti-henti sebab tak cukup susu. Bagi susu formula pun tak nak katanya. 

Dia pun sama menangis setiap hari. Sakit denggi pun tak sembuh sepenuhnya lagi. Ditambah pula dengan susu merudum sesangat. Bertimpa-timpa jadinya. Macam ada batu besar hempap kat kepala. 

Allahuakbar. Kak Vit rasa nak pegi kat dia dan terus nak peluk dia dalam keadaan gitu. Kak Vit ajak dia bertenang dulu. Kak Vit suggest ke dia ambik full set menyusu. Susun jadual makan vitamin, jadual pumping, dan bagi tips untuk boost susu. Eksklusif Kak Vit bagi untuk dia. 


Dannnnn lepas 11 hari, dia bagitau susu kembali ada cuma belum konsisten. Fuhh! Lega KakVit dengar. Alhamdulillah. Walaupun tak banyak tapi dah mula nampak ada peningkatan production. 

KakVit sujud syukur terus. Terbukti set penyusuan ni BERKESAN. Dia pun semakin sembuh dan sihat. Dan KakVit yakin susunya akan kembali konsisten. In Shaa Allah. 

Mak-mak menyusu jangan fattah hati dulu bila susu drop especially jika kita diserang sakit teruk. Tarik nafas dalam-dalam dan relaks. Boleh cuba Set Ibu Menyusu Shaklee. KakVit akan guide you all secara EKSKLUSIF untuk boost kan semula susu ibu. 

Masa tu ibu-ibu akan tersenyum manis setiap waktu. 😍

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in