Friday, July 14, 2017

Bisnes perlu ada strategi

Tawu tak, bisnes kita ni kecik ke besar, baru start ke atau dah lama mula, mesti ada planning, target dan strategi. 

Jangan kata "Ehhhh, bisnes saya kecik-kecik je ni kak. Takyah kot target bagai tu."

No. Don't ever say that to yourself. Sebab bila dah selalu kata gitu, sampai satu tahap badan kita dah malas nak bekerja. Secara tak langsung kita dah set minda kita tak payah buat. Tapiiii, keinginan tinggi. Bila tak dapat salahkan mentor. 

Eish. Eish. 

Salah cara tu adik manis. Bila you ada mentor, you dah ready with all the targets, plannings and strategies. Kena anggap bisnes kita ni, kecik ke besar, medan perangnya luas macam Bukit Uhud. Even you jual produk orang, you kena anggap bisnes tu sendiri punya. 

So.
Banyak nak kena buat. Letak target date dan aim camane nak menang. Susun planning, strategi nak tawan prospek. Ehhh. Macam-macamlah dik. Bukan setakat jual-beli je taw. Kita kena pikir bisnes ni untuk jangka masa panjang. Yang boleh diwarisi 7 generasi. 

Part kita sebagai mentee, tunjuk kat mentor saya dah siap itu ini. Tapii saya stucked kat sini. Camane nak teruskan. Haaa gitu. Baru kena cara. Dan mentor akan guide you, no worries on that. 

So.
This is what i tot all my mentees. When u have all the target, planning and strategy, then we work out together. You datang dengan tangan kosong tak dapat ape. Sebab you tak tawu apa you nak. 

Bila you tawu apa you nak, mudah mentor you tunjukkan jalan. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in