Saturday, July 29, 2017

Syukur seronok dapat bantu ibu-ibu menyusu

Berbunga-bunga hati ni tenguk customers Kak Vit, ibu-ibu menyusu yang amalkan supplemen diikuti dengan tips-tips untuk boost susu ibu,

Production susu ibu semakin konsisten. Anak tak merengek lagi. Dapat tidur lena. Stok EBM sentiasa penuh freezer. In shaa Allah cukup sampai 2 tahun. 

Lagi berbunga hati ni macam kembangnya bunga tulip di Holland bila badan ibu-ibu sentiasa cergas, bertenaga. 

Bonus pulak katanya bila tenguk kat cermin setiap hari ada perubahan ketara kat kulit wajah. Makin segar, tak kusam dan berseri. 

Alhamdulillah, syukur. 

Kak Vit gembira wak. Kak Vit bahagia tenguk perubahan awak. Bukan awak dan baby je hepi, tapi efek tu dapat dirasai satu family. 

Terima kasih Ya Allah sebab bagi Kak Vit perasaan gini. Guidance dari Kak Vit hanyalah sikit saje. Cuma kongsikan secebis pengalaman dan ilmu yang Allah berikan kepada awak semua. 

Tapi bila dapat bantu ibu-ibu semua sihat, dapat menyusu sepenuhnya, makin cantik berseri, satu kebahagiaan buat Kak Vit. Hanya Allah sahaja yang tahu. 

Kak Vit doakan awak sentiasa diberi kesihatan baik untuk teruskan perjuangan susu ibu.

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, July 28, 2017

Ibu menyusu cepat pulih dari demam denggi

Tengah baca artikel tentang denggi, teringat kisah sahabat Kak Vit seorang ibu menyusu yang terkena demam denggi 2 bulan lepas. 

Masa dia kontek Kak Vit last month, susu ibu terjejas teruk sampai nak buat stok tak dapat. Stok EBM yang sedia ade habis langsung! Anak dok menangis tak henti-henti sebab tak cukup susu. Bagi susu formula pun tak nak katanya. 

Dia pun sama menangis setiap hari. Sakit denggi pun tak sembuh sepenuhnya lagi. Ditambah pula dengan susu merudum sesangat. Bertimpa-timpa jadinya. Macam ada batu besar hempap kat kepala. 

Allahuakbar. Kak Vit rasa nak pegi kat dia dan terus nak peluk dia dalam keadaan gitu. Kak Vit ajak dia bertenang dulu. Kak Vit suggest ke dia ambik full set menyusu. Susun jadual makan vitamin, jadual pumping, dan bagi tips untuk boost susu. Eksklusif Kak Vit bagi untuk dia. 


Dannnnn lepas 11 hari, dia bagitau susu kembali ada cuma belum konsisten. Fuhh! Lega KakVit dengar. Alhamdulillah. Walaupun tak banyak tapi dah mula nampak ada peningkatan production. 

KakVit sujud syukur terus. Terbukti set penyusuan ni BERKESAN. Dia pun semakin sembuh dan sihat. Dan KakVit yakin susunya akan kembali konsisten. In Shaa Allah. 

Mak-mak menyusu jangan fattah hati dulu bila susu drop especially jika kita diserang sakit teruk. Tarik nafas dalam-dalam dan relaks. Boleh cuba Set Ibu Menyusu Shaklee. KakVit akan guide you all secara EKSKLUSIF untuk boost kan semula susu ibu. 

Masa tu ibu-ibu akan tersenyum manis setiap waktu. 😍

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, July 24, 2017

Tips diet dengan epal hijau

Sebab weekend baru ni dah seharian beropen house, makanya harini Kak Vit nak kembali ke pangkal jalan. 😅 

Nak diet semula harini. Hikhik. So.
Kak Vit nak share cara Kak Vit diet dengan epal hijau. Korang mesti dah terbayang rasa masam, masin dan manis epal hijau tu kan. 

Tapi, tapi, tapi.
Sebenarnya epal hijau ni berkesan untuk menurunkan berat badan. Jika kita makan sebiji epal yang berukuran sederhana 15 minit sebelum makan boleh mengawal nafsu makan yang tinggi. Wow! 😱

3 kelebihan epal hijau:
1. Sebiji epal mengandungi anggaran serat sebanyak 3 gram. Serat memudahkan proses detoks, elak sembelit dan upkan metabolisme badan.

2. Kaya dengan karbohidrat iaitu dengan anggaran 22 g per 154 g epal. Karbohidrat dapat bantu memanjangkan rasa kenyang.

3. Kaya dengan Vitamin A, C dan B-Complex. Kesemua vitamin ini membantu meningkatkan oksigen dalam darah dan melindungi kulit daripada kesan berbahaya seperti radikal bebas. Itu sebab sape-sape diet dengan epal hijau bukan setakat kurus je tapi kulit pun jadi cantik merelip. 😍 


So. Camane nak turunkan berat badan 2kg seminggu dengan diet epal hijau ini?

Ok. Ini cara diet epal hijau yang Kak Vit sedang praktiskan sekarang. Setakat ni Kak Vit dah turun hampir 2 kilo dalam masa seminggu dengan diet ini.

Sarapan: Oatmeal + Milo + ESP

Snek 10.00 pagi: Jus Epal Hijau

Lunch: Makan juadah lunch macam biasa. Tapi kurangkan portion. Kendian minum Jus Epal Hijau.

Snek Pukul 3: Jus Epal Hijau

Makan Malam 6.30 ptg: Makan juadah dinner macam biasa. Kurangkan portion. 

10 malam sebelum tidur : Jus Epal Hijau + ESP

* Minum air masak al least 3 liter satu hari. You all akan rasa ada penurunan 1 @ 2kg seminggu.

Tapi perlu ingat, jus epal ni di blend sendiri, tak perlu tapis sebab fibernya yang akan buat kita rasa kenyang. 

Oh ye. Lagi satu bila dah potong epal hijau ni cecepat makan atau blend. Jangan biarkan gitu je sebab antioksidan dalam epal ni akan dibebaskan ke udara. 

Apa lagi ye? Jom #Share reramai untuk sama-sama kurus dan cantik. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Friday, July 21, 2017

Bagaimana kita ukur kejayaan sendiri?

Apa istilah ukuran kejayaan kita?
Ya, ya. Kakak pasti setiap orang ada istilah berbeza tentang ukuran kejayaan. 

Ada orang dapat extra RM500 sebulan untuk tampung beli susu dan pampers anak dah berjaya. 

Ada orang dapat income kedua RM5000 sebulan dah dikira berjaya. 

Ada orang dapat beli kereta besar, rumah besar dengan hasil duit bisnes dah seronok dan berjaya. 

Dalam groupBPM, anak-anak bisnes yang boleh meningkat sales RM100-RM200 setiap bulan, Kak Vit raikan kejayaan mereka. Bukan mudah ye, newbies nak penetrate market. Debor dia mengalahkan nak dinikahkan. 

Yang Leader pulak, boleh menten efektif dan dapat develop seorang demi seorang leader dikira satu kejayaan besar. 

Cash money, free trip dan big bonus itu adalah reward atas hasil usaha mereka. 

Inilah sebabnya kenapa marketing plan Shaklee ada 6 langkah. Shaklee beri peluang setiap bulan untuk kami capai apa yang kami impikan. Jika bulan lepas tak berjaya, bulan ni boleh cuba lagi. Dannnnn, kami SENTIASA ada peluang tersebut sampai bila-bila. 

So.
Kita jangan double-standard ukur kejayaan orang lain. Sebab istilah ukuran kejayaan setiap orang berbeza. Asalkan ianya memberi manfaat pada orang ramai dan kepuasan pada diri kita, it is more than enough. 

But.
Bila kita MAHUKAN kejayaan besar, dah tentu kena banyak memberi. Takde kejayaan datang bergolek tanpa usaha, penat lelah dan pengorbanan. 

Now.
Tanya diri sendiri, kita ni dah bersedia nak berjaya ataupun tidak? 

Salam kejayaan penuh kasih sayang 


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 19, 2017

Berat turun 3 kilo dalam masa 2 minggu

Sebenornya tak susah pun nak kempiskan perut kita tu. Cik Salmah kat hujung taman nun ikutt je tips Kak Vit bagi ni. 

Minum air kosong wajibbbb 3 liter sehari. Tak boleh ngelatt. Bukan ape, air kosong diperlukan untuk flush semua lelemaks dan toksik dalam badan kita. 

Tapi.
Dia amalkan juga Alfalfa dan Omega Guard. 

Omega Guard untuk bakar lemak berlebihan dan upkan metabolisme badan. Kapsul lembut dan mudah ditelan. Bila makan takde bau hanyir ikan. 

Alfalfa pulak bukan sekadar angkut keluar lelemaks keluar dari badan tapiiiii bagi rasa kenyang. Sebab Alfalfa ni sebenarnya ialah FIBER. 

Lepas 2 minggu, berat turun 3 kilo, siap BONUS perut jadi kempisss. Adik-beradik datang beraya semua terkejut. Tenguklah testimoni dia kat bawah ni. Seronok kemahennn. 😄


Kak Vit pun terkejut dengan perubahan Cik Salmah. Magik katanya, tak kontrol makan pun boleh turun. Macam ni Kak Vit pun nak konsisten minum air kosong dan makan Alfalfa dengan Omega Guard. 


Baru boleh join Cik Salmah beraya dari rumah ke rumah tanpa rasa bersalah sebab apa saje dijamu tuan rumah kami boleh belasah sampai ke sudah. 

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

Monday, July 17, 2017

Cara atasi gastrik dan pedih perut dengan pantas tanpa ubat

Adududu.
Ginilah jadinya bila ada history masalah gastrik. Terlambat makan atau terlebih makan pun perut akan pedih. 


Malam tadi balik dari rumah terbuka, perut dah rasa pedih macam kena hiris dek pisau berkali-kali. Sampai nak bernafas pun tersekat-sekat. 😰

Berkerut-kerut dahi menahan sakit. Mata dipejam sambil berguling ke kiri dan kanan katil.

Nak berjalan ke dapur kena pegang dinding sambil terbongkok-bongkok. Bila berdiri tegak, kaki rasa menggigil. 

Dalam kepayahan, Kak Vit gagahkan jugak diri ke dapur bancuh segelas ESP dan telan 5 biji Alfalfa.

Lepas sejam gitu, alhamdulillah lega. Pedih perut tadi dah tak rasa. Hilang tah ke mana. Segar bijik mata. 

Cuba bangun dan berdiri. Syukur tak perlu terbongkok-bongkok lagi. Boleh jalan tegak macam biasa dah. 

Magik kan, perut dah rasa selesa dan nyaman. Seakan tadi Kak Vit tak diserang gastrik. 

Hilang kerut kat muka menahan sakit tadi. Barulah boleh senyum dengan anak-anak. 

Bila kita diserang gastrik atau pedih perut, itu tandanya perut kita sangat berasid. Mujur ada ESP dan Alfalfa. ESP dan Alfalfa ni bersifat ALKALI. Dan akan bantu NEUTRALKAN asid di dalam perut. 

Jadi.
Tak perlu ambik ubat lagi. :))

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 



Friday, July 14, 2017

Bisnes perlu ada strategi

Tawu tak, bisnes kita ni kecik ke besar, baru start ke atau dah lama mula, mesti ada planning, target dan strategi. 

Jangan kata "Ehhhh, bisnes saya kecik-kecik je ni kak. Takyah kot target bagai tu."

No. Don't ever say that to yourself. Sebab bila dah selalu kata gitu, sampai satu tahap badan kita dah malas nak bekerja. Secara tak langsung kita dah set minda kita tak payah buat. Tapiiii, keinginan tinggi. Bila tak dapat salahkan mentor. 

Eish. Eish. 

Salah cara tu adik manis. Bila you ada mentor, you dah ready with all the targets, plannings and strategies. Kena anggap bisnes kita ni, kecik ke besar, medan perangnya luas macam Bukit Uhud. Even you jual produk orang, you kena anggap bisnes tu sendiri punya. 

So.
Banyak nak kena buat. Letak target date dan aim camane nak menang. Susun planning, strategi nak tawan prospek. Ehhh. Macam-macamlah dik. Bukan setakat jual-beli je taw. Kita kena pikir bisnes ni untuk jangka masa panjang. Yang boleh diwarisi 7 generasi. 

Part kita sebagai mentee, tunjuk kat mentor saya dah siap itu ini. Tapii saya stucked kat sini. Camane nak teruskan. Haaa gitu. Baru kena cara. Dan mentor akan guide you, no worries on that. 

So.
This is what i tot all my mentees. When u have all the target, planning and strategy, then we work out together. You datang dengan tangan kosong tak dapat ape. Sebab you tak tawu apa you nak. 

Bila you tawu apa you nak, mudah mentor you tunjukkan jalan. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

Thursday, July 13, 2017

Rahsia wajah bebas blackhead whitehead

Dulu Kak Vit sebenarnya ada masalah blekhead dan whitehead kat area hidung,

Kalau tenguk dekat-dekat, memang nampak tercacak-cacak whitehead tu. Blackhead pulak siap nampak timbul. Sakit jiwa woo. 


Pernah guna scrub 3 kali seminggu tapi takde efek pun. Whitehead blekhead tak keluar, kulit pulak jadi kering. Frust betul sampai buang scrub tu dalam tong sampah. 

Ada kawan tegur kata geram. Rasa nak ambik selotep lekat kat hidung dan tarik keluar whitehead tu. 

Eishh. Kalau dia pun rasa gitu, Kak Vit lagilah rasa gatal je tangan ni setiap kali tenguk cermin. Nak je ambik kertas pasir dan tonyoh kasi keluar semua blekhead whitehead tu. 

Tapi.
Sejak dah 5 bulan Kak Vit guna Nutriwhite Make-Up Remover, setiap kali tenguk cermin rasa hepi nak menari. Apa tidaknya blekhead whitehead semua berlalu pergi. 

Takde dah rasa gerutu macam rumah yang tak siap disimen kat hidung ni. Yang tinggal hanya wajah licin berseri. Sejak tu juga Kak Vit tak pernah guna scrub muka dah. Ewahhh. 

Mekap remover ni bukan sekadar buang mekap je taw tapiiii boleh singkirkan sel kulit mati sepenuhnya tanpa rosakkan kulit. Bonus, kulit kita jadi licin dan lembut. 


Lepas ni bila jumpa kawan tadi kat rumah terbuka, moga tak jadi dah dia nak selotep hidung Kak Vit. Harapnya dia pun nak torai Nutriwhite Mekap Remover ni. 

You all kalau nak torai meh Whatsapp Kak Vit. Nombor Kak Vit ada kat bawah tu ok. 

Lots of Love






Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in