Wednesday, June 7, 2017

Tips berbuka puasa di luar

Bulan puasa ni kan, bila jenjalan gi soppink baju raya tu, termasuk sekali berbuka puasa kat luar, 

Memang menguji kesabaran bila tak reserved tempat nak berbuka. Lebih sedih tahap kelaparan seminggu bila sebenarnya tak plan in advance pun nak buka kat mane. 

Kekonon walk-in jelah dengan harapan ade tempat. 

Nasib tak baik. Anak-anak dah mula mencebik. Kena tunggu lepas habis semua orang berbuka baru ada kosong. Muka mak ayah control ayu dan macho. Tapi sebenarnya terkejut melopong. 

Sekarang ni, kalau nak soppink kat luar dan nak berbuka sekali, 

Wajib bawak bekal ESP, Performance Drink dan Mealshakes. Takyah bancuh sesiap. Letak je semua tu tadi dalam shaker. Sorang satu. 

Bila tiba waktu berbuka, sementara tunggu Q, mintak je air kosong kat orang kedai tu. Bancuh semua tadi dalam shaker memasing. 

Lepas minum tu gi solat Maghrib dulu. In Shaa Allah perut tak berkeroncong. 

Sebenarnya banyak kelebihan minum bancuhan tadi. Salah satunya perut kita akan selesa dan tak pedih macam kena hiris pisau. 

Sebab dalam ESP dan Mealshakes ada protin yang bersifat alkali untuk neutralkan asid dalam perut. 

Performance Drink ada Opticarb akan bantu kekalkan cecair dalam badan dan buat kita kurang rasa haus. 


Lepas ni takde dah drama swasta menunggu Q nak bukak puasa. Standby je minuman Mighty 3 Gems ni sorang satu k?

Jom whatsapp nombor Kakak kat bawah tu. Next weekend nak gi soppink dah senaanggggg. 😁

Lots of Love


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in