Thursday, June 22, 2017

First Aid Item yang wajib bawak balik kampung

Mak-mak dah sebuk packing baju-baju masuk beg ehh. Ayah-ayah pulak dah servis keta semua ke? Alhamdulillah, jika sudah. Biar perjalanan kita tu lancorr katanya. Hehe. 

Tapiii. Selain yang disebutkan kat atas tu, mak ayah kena prepare dan standby ubat-ubatan dan first aid item. Maklumlah cuti raya ni panjang. Klinik pun banyak tutup. Kot tetiba sakit perut, ceri-beri, demam, atau selsema, sementara nak tunggu klinik bukak tu at least ada dah standby First Aid Item.

Mak-mak ni, bila kita nak berjalan jauh atau nak balik ke kampung, yang paling kita risaukan ialah anak-anak. 

Risaukan kesihatan mereka, risau anak-anak kena gigit nyamuk, kot tetiba demam atau selsema. 

Biasalah dengan anak-anak kecik ni, kang ada yang nak minum susu lar, nak makan lar dalam keta, nak itu, nak ini. Tumpah pulak sana sini. Jadi  Basic-H boleh bantu kita cepat-cepat bersihkan. Takdelah nanti lipas bawak geng berlegar-legar dalam keta sebab kesan tumpahan tu.

Nutriferon pulak pantas melegakan kot tetiba anak demam atau selsema. Dia macam antibiotik. Bagi setengah sachet dalam air kosong terus minum. Lega. Kalau kita dewasa ni makan satu sachet. In Shaa Allah.

Dannnnnn mak-mak kena tawu, nyamuk kat kampung ni minat naw kat darah manis anak-anak kita tu. Kalau kena gigit malam ni, esok dah berbekas merah. Risau pulak kot kena denggi. Sapu je nipis-nipis Herbal Blend Cream kat kulit anak kita tu. Pantas bertindak. Tak berani dia datang dekat. 


So.
Mak-mak boleh bawak "First Aid Item" ni bila nak jalan jauh atau nak balik ke kampung. Gambar boleh tengok kat komen. Tiga benda ni paaaaaling penting. 

In shaa Allah seronok dan selesa bila jalan jauh balik kampung. 

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in