Wednesday, June 21, 2017

Cara nak pendekkan URL wasap.my

Ada few kengkawan tanya kat Kakak kenapa link wasap.my Kakak lain macam je. Hehe. 

Adik manis, dan sahabat sekalian yang disayangi. Link wasap.my tu Kakak dah "shorten" kan guna satu applikasi ni.

Nak tawu bagaimana? Ini Kakak tunjukkan cara-caranya. Mudah je taw.


Ini link wasap.my Kakak yang kengkawan kata lain macam tu. Hihi.



Step 1

Bukak website wasap.my dan login akaun sendiri.



Step 2

Pilih mana-mana link wasap yang mahu dipendekkan dan klik COPY.



Step 3

Masuk google dan taip "Google link/URL shortener". Google akan direct kan kita ke website "Google URL Shortener". Klik kat situ.





Step 4

Jika anda belum ada akaun dengan Google URL Shortener, boleh daftar dulu. 

Jika yang dah ada dan sudah daftar, boleh terus "PASTE" kan URL/link yang kita COPY tadi kat bahagian atas tu. 

Dah COPY, klik DONE.




Step 5

Yeay! Dah siap! 

Kemudian COPY URL/Link yang sudah dipendekkan tadi kat mane-mane yang kita mahukan. 


Mudah kan! 
Selamat mencuba! 😃



Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 


🌷🌷🌷

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in