Friday, June 9, 2017

Bagaimana nak capai berat badan ideal

Inilah masalahnya. Jadi lemah semangat nak turunkan berat badan bila balik kampung time posa. 

Mak masak sedap-sedap semuanya. Kalau tak makan rugi pulak rasanya. 

"Alah kamu tu bukannya selalu balik. Makan jelah. Kang kempunan. Siyan kat mak dah masak sedap-sedap," kata Adik.

"Kamu nak riso ape. Kan kamu ada ubat (vitamin maksud Mak). Makan jelah ubat kamu tu. Kuruih ler nanti." Mak pulak menambah kasi sedap hati gitu. 

"Mane boleh kejap ni kuruihnya Mak. Hehe. Ambik masa jugak kekdahnya."

"Alahh. Esok-esok nak rayer kuruih ler tu. Nak riso ape. Mak tengok kamu makan banyak kuruih gitu jugak."

Hikhikhik. 

Betullah Mak cakap tu. Mak cakap gitu sebab Mak nampak. Kakak pun akui berat badan stagnant. Tak naik dan tak turun. Of course kalau boleh nak turunkan lagi. 

Namun faktor usia, cara pemakanan, gaya hidup semua tu menyumbang kepada effectiveness berat badan boleh turun atau tidak. 

Tapi.
As long as stagnant dan tak naik lagi, punnnnn dah bersyukur. Sebabnya Kakak amalkan ESP. ESP ni ada leucine. Leucine ni fungsinya membina otot. Bila badan kita dah detoks dan pecah lemak, leucine ni akan bantu bina otot supaya takde bahagian yang menggeleber. Jadi bila berat badan stagnant tu bukanlah berat lemak dah. Tapiiii berat otot. 

Dan.
ESP ni sesuwai sangat untuk mak-mak menyusu yang aim nak kuruskan badan. Sebab ianya SELAMAT, HALAL dan dibuat dari soya organik. Takde cucuk sana sini. Maknanya kalau mak consume, for sure selamat untuk baby. 



So.
Sape yang ada hati nak carry kami naik beskal tu jaga-jaga naa. Kot musykil kenapa berat sangat kami ni tapi tengok sekeping ja. Almaklonglah badan kami ni penuh dengan otot-otot yang pejalllll. 

Hikhik.


Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in