Thursday, April 13, 2017

Selamatkah Vitamin yang Kita Makan?

Semalam tengok berita ada satu produk kecantikan ni dirampas kerana mengandungi bahan kimia terlarang walaupun produk ini mendapat lulusan KKM. Kerajaan Malaysia sekarang makin strict dalam hal ni nampaknya. Dan ini membangkitkan kesedaran di kalangan rakyat marhaen bahawa kita perlu lebih selektif, berhati-hati dan ada sedikit ilmu dalam membuat pilihan produk kesihatan dan kecantikan yang mahu kita gunakan. 

Jujur saya katakan, sejak 6 tahun lepas tukar jenama produk kesihatan dan kecantikan saya sangat berpuas hati dan agak keberatan untuk menukar jenama yang lain. Sejak itu juga kesihatan kami sekeluarga bertambah baik dan perbelanjaan perubatan dapat dikurangkan. 

Ehhhh. Tapi kenapa saya sticked dengan jenama yang satu ini? Padahal sebelum ini macam-macam jenama dah try. Inilah adalah salah satu sebabnya. Shaklee ada Landmark Study. 

Apa itu Landmark Study? 
Landmark Study ialah satu kajian yang dijalankan ke atas kumpulan manusia yang mengambil berbilang jenis supplemen. Kajian ini menyelidik corak penggunaan suplemen makanan, kesihatan dan taraf pemakanan pengguna yang mengambil berbilang jenis suplemen makanan; serta membuat perbandingan dengan bukan pengguna dan juga pengguna suplemen multivitamin/mineral tunggal.

Apa hasil kajian ini?
Hasil kajian menunjukkan tahap kesihatan mereka yang mengambil supplemen jenama Shaklee adalah JAUH LEBIH BAIK berbanding mereka yang mengambil jenama lain atau yang tidak mengambil apa-apa supplemen langsung. 


Chances mereka yang mengambil Shaklee untuk mendapat penyakit berisiko tinggi adalah jauh lebih rendah berbanding jenama lain. 


Terbukti supplemen Shaklee membantu meningkatkan taraf kesihatan orang ramai berbanding jenama lain. Yang paling penting Shaklee sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. Inilah keunikan Shaklee (The Shaklee Difference) yang tidak terdapat pada mana-mana jenama lain. 

Jadi, adakah vitamin yang kita makan hari ini selamat? Check sekali lagi. Jika tidak, pastikan kita lebih selektif sekarang dalam memilih jenama. Mana tahu dengan menukar jenama dapat mengubah hidup kita. 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in