Tuesday, April 4, 2017

Abam Irfan kini bebas asthma. Alhamdulillah.

Masih ingat lagi masa Irfan umur 1-2 tahun, Irfan sering kena serangan asthma. Bila kena asthma attack tu nafas jadi laju, bila minum susu dan makan akan muntah balik kesemuanya, demam panas yang berpanjangan, sehinggakan dia pernah admitted di hospital 2 kali dalam masa sebulan! Bila dah keluar hospital setiap 2 minggu sekali makan antibiotik.. badan jadi KURUS KERING, MUKA CENGKUNG dan TAK BERMAYA.. sebagai ibu, saya sedih melihat keadaan Irfan. Bila dia diserang asthma hati kecil saya juga turut menangis. 

Ada cuba ubatan tradisional tapi tak berkesan. Doktor pakar mencadangkan supaya BERIKAN Irfan SUPPLEMEN kerana antibodinya sangat lemah. Biar betul doktor ni anak saya kecik lagi takkan nak bagi supplemen kot.. macam tak logik pun ada tapi saya terus survey supplemen untuk kanak-kanak yang difikirkan sesuai untuk Irfan.. 

Mujur saya terjumpa di internet vitamin semulajadi yang boleh diberikan kepada kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Kenapa semulajadi? Sebab Irfan allergic dengan artificial colourings, flavorings and preservatives. 

Antara vitamin asas yang saya berikan kepada Irfan ialah Mealshakes, Chewable Vitamin C dan Omega Guard. Kesemuanya vitamin ini adalah "HIGHLY RECOMMENDED" kepada anak-anak yang berusia 1-2 tahun sehinggalah masuk sekolah. Bahan-bahan yang digunakan adalah selamat, mesra alam dan berkesan. 

Mealshakes:  mengandungi 19 multivitamin dan multimineral termasuk fiber dan protin. 
Chewable Vitamin C: Mengandungi bioflavonoid yang memastikan vitamin C diserap sepenuhnya dalam tubuh badan. 
Omega Guard: Asid lemak Omega-3 yang melalui 3 peringkat penyulingan bergred farmaseutikal demi untuk mengasingkan logam-logam berat seperti merkuri, plumbum dan memastikan Hanya Omega-3 sahaja dihasilkan. Membantu meningkatkan imunisasi tubuh badan anak, mencairkan kahak dan melegakan saluran pernafasan yang sempit.

Lepas 2 bulan ambil vitamin asas untuk kanak-kanak ni dah mula nampak perubahan pada Irfan.. dia semakin berselera makan, demam dan selsema pun semakin jarang-jarang sekali, batuk-batuk pun berkurangan.. sehinggalah sekarang ni dia dah tak bergantung harap pada inhaler sepenuhnya. 

Alhamdulillah.. syukur sangat.. 

Bila anak tak sihat hati ibu manalah tak risau, nak pergi kerja pun tak senang hati.. gundah gulana rasanya kan? Tapi bila anak dah semakin sihat, seronok sangat rasanya.. boleh main dengan Irfan sambil gelak ketawa, terasa hilang satu beban yang sarat ditanggung di dalam kepala selama ini. 

Inilah sebabnya saya mencadangkan kepada ibu bapa yang anak-anak mereka mengalami masalah seperti Irfan cuba set asas kesihatan kanak-kanak ini. Set asas ini dijamin selamat, berkesan dan mesra alam, jadi ibu bapa tidak perlu risau. Anak saya Irfan sudah 5 tahun consume set ini. Sekarang ni Irfan dah berumur 8 tahun.. Sihat, ceria dan aktif selalu.. Alhamdulillah.. 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in