Wednesday, April 19, 2017

Tips mengurangkan eye bag

Tak taw nak habaq lagu mana. Kakak tengok lebam bawah mata ni, kadang terfikir, "Ehhhh Ini eyebag ke lebam kena penumbuk? Hitam naw udah macam mata panda." Haha.

Tu lahhh jadi mak-mak ni. Dulu sebelum beranak Kakak dah aim nak menyusukan anak sampai umur 2 tahun. Punya gigih, Kakak terlajak menyusukan depa sampai umur 3 tahun. 

Bayangkanlah berjaga setiap malam. Nak menyusu, nak pam. Setiap 2-3 jam sekali. Korang rasa Kakak dapat dark circle dan eyebag berkilo-kilo tu sebab ape? Sayangkan anak punya pasal. Kakak takmau depa minum susu formula selagi tak capai umur 2 tahun. 

Tapiii Kakak tak givap. Demi anak-anak dan usia Kakak, Kakak akan berusaha untuk hilangkan dark circle bermastautin di bawah mata. Kakak juga akan halang eyebag ni dari terus menambah berat badannya kat mata Kakak. 

So.
Kakak sekarang minum #Shaklee #CollagenPowder. Minum pagi satu sachet sebelum breakfast, lepas 2 minggu, anak-anak tegur kulit Kakak halus macam baby. Kakak perasan mata panda yang legam dulu, sekarang dah makin pudar. Weehuuuu. Apa tidaknya, Collagen Powder terbukti berkesan dalam 2 minggu hokkey! It's proven! 


Dan baru-baru ni masa ambik anak kat sekolah, ada kawan-kawan anak Kakak tegur, "Irfan, itu Kakak kau ke?" Wahhhhh. Berbunga-bunga hati Kakak rasa nak menari kat dalam istana kaca fefeeling Cinderella. 

Chuols mak-mak kalau nak torai Shaklee Collagen Powder boleh whatsapp Kakak 012.2541296 yang suwitt ni. Kakak bagi tips exclusive nak buang eyebag dan dark circle tu. Lepas tu boleh join Kakak menari sesama fefeeling Cinderella. 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, April 13, 2017

Selamatkah Vitamin yang Kita Makan?

Semalam tengok berita ada satu produk kecantikan ni dirampas kerana mengandungi bahan kimia terlarang walaupun produk ini mendapat lulusan KKM. Kerajaan Malaysia sekarang makin strict dalam hal ni nampaknya. Dan ini membangkitkan kesedaran di kalangan rakyat marhaen bahawa kita perlu lebih selektif, berhati-hati dan ada sedikit ilmu dalam membuat pilihan produk kesihatan dan kecantikan yang mahu kita gunakan. 

Jujur saya katakan, sejak 6 tahun lepas tukar jenama produk kesihatan dan kecantikan saya sangat berpuas hati dan agak keberatan untuk menukar jenama yang lain. Sejak itu juga kesihatan kami sekeluarga bertambah baik dan perbelanjaan perubatan dapat dikurangkan. 

Ehhhh. Tapi kenapa saya sticked dengan jenama yang satu ini? Padahal sebelum ini macam-macam jenama dah try. Inilah adalah salah satu sebabnya. Shaklee ada Landmark Study. 

Apa itu Landmark Study? 
Landmark Study ialah satu kajian yang dijalankan ke atas kumpulan manusia yang mengambil berbilang jenis supplemen. Kajian ini menyelidik corak penggunaan suplemen makanan, kesihatan dan taraf pemakanan pengguna yang mengambil berbilang jenis suplemen makanan; serta membuat perbandingan dengan bukan pengguna dan juga pengguna suplemen multivitamin/mineral tunggal.

Apa hasil kajian ini?
Hasil kajian menunjukkan tahap kesihatan mereka yang mengambil supplemen jenama Shaklee adalah JAUH LEBIH BAIK berbanding mereka yang mengambil jenama lain atau yang tidak mengambil apa-apa supplemen langsung. 


Chances mereka yang mengambil Shaklee untuk mendapat penyakit berisiko tinggi adalah jauh lebih rendah berbanding jenama lain. 


Terbukti supplemen Shaklee membantu meningkatkan taraf kesihatan orang ramai berbanding jenama lain. Yang paling penting Shaklee sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. Inilah keunikan Shaklee (The Shaklee Difference) yang tidak terdapat pada mana-mana jenama lain. 

Jadi, adakah vitamin yang kita makan hari ini selamat? Check sekali lagi. Jika tidak, pastikan kita lebih selektif sekarang dalam memilih jenama. Mana tahu dengan menukar jenama dapat mengubah hidup kita. 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Tuesday, April 4, 2017

Abam Irfan kini bebas asthma. Alhamdulillah.

Masih ingat lagi masa Irfan umur 1-2 tahun, Irfan sering kena serangan asthma. Bila kena asthma attack tu nafas jadi laju, bila minum susu dan makan akan muntah balik kesemuanya, demam panas yang berpanjangan, sehinggakan dia pernah admitted di hospital 2 kali dalam masa sebulan! Bila dah keluar hospital setiap 2 minggu sekali makan antibiotik.. badan jadi KURUS KERING, MUKA CENGKUNG dan TAK BERMAYA.. sebagai ibu, saya sedih melihat keadaan Irfan. Bila dia diserang asthma hati kecil saya juga turut menangis. 

Ada cuba ubatan tradisional tapi tak berkesan. Doktor pakar mencadangkan supaya BERIKAN Irfan SUPPLEMEN kerana antibodinya sangat lemah. Biar betul doktor ni anak saya kecik lagi takkan nak bagi supplemen kot.. macam tak logik pun ada tapi saya terus survey supplemen untuk kanak-kanak yang difikirkan sesuai untuk Irfan.. 

Mujur saya terjumpa di internet vitamin semulajadi yang boleh diberikan kepada kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Kenapa semulajadi? Sebab Irfan allergic dengan artificial colourings, flavorings and preservatives. 

Antara vitamin asas yang saya berikan kepada Irfan ialah Mealshakes, Chewable Vitamin C dan Omega Guard. Kesemuanya vitamin ini adalah "HIGHLY RECOMMENDED" kepada anak-anak yang berusia 1-2 tahun sehinggalah masuk sekolah. Bahan-bahan yang digunakan adalah selamat, mesra alam dan berkesan. 

Mealshakes:  mengandungi 19 multivitamin dan multimineral termasuk fiber dan protin. 
Chewable Vitamin C: Mengandungi bioflavonoid yang memastikan vitamin C diserap sepenuhnya dalam tubuh badan. 
Omega Guard: Asid lemak Omega-3 yang melalui 3 peringkat penyulingan bergred farmaseutikal demi untuk mengasingkan logam-logam berat seperti merkuri, plumbum dan memastikan Hanya Omega-3 sahaja dihasilkan. Membantu meningkatkan imunisasi tubuh badan anak, mencairkan kahak dan melegakan saluran pernafasan yang sempit.

Lepas 2 bulan ambil vitamin asas untuk kanak-kanak ni dah mula nampak perubahan pada Irfan.. dia semakin berselera makan, demam dan selsema pun semakin jarang-jarang sekali, batuk-batuk pun berkurangan.. sehinggalah sekarang ni dia dah tak bergantung harap pada inhaler sepenuhnya. 

Alhamdulillah.. syukur sangat.. 

Bila anak tak sihat hati ibu manalah tak risau, nak pergi kerja pun tak senang hati.. gundah gulana rasanya kan? Tapi bila anak dah semakin sihat, seronok sangat rasanya.. boleh main dengan Irfan sambil gelak ketawa, terasa hilang satu beban yang sarat ditanggung di dalam kepala selama ini. 

Inilah sebabnya saya mencadangkan kepada ibu bapa yang anak-anak mereka mengalami masalah seperti Irfan cuba set asas kesihatan kanak-kanak ini. Set asas ini dijamin selamat, berkesan dan mesra alam, jadi ibu bapa tidak perlu risau. Anak saya Irfan sudah 5 tahun consume set ini. Sekarang ni Irfan dah berumur 8 tahun.. Sihat, ceria dan aktif selalu.. Alhamdulillah.. 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in