Sunday, January 8, 2017

Orang bisnes perlu sentiasa upgrade ilmu bisnes

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua. Dah hari Ahad kan. Apa aktiviti anda semua hari ini? Kakak seperti biasa, masa ginilah nak study semua nota-nota dan ilmu-ilmu bisnes. Sebab kemudian kakak nak kongsikan dengan group bisnes kakak, #groupBPM. Lama rasanya tak update pasal sesi personal offline coaching dengan anak-cucu bisnes. Jadi harini kakak nak update sikitlah. Korang jangan bosan lak ye. Kasi "can"lah... hehe..


Ini salah seorang cucu bisnes kakak, namanya Dalina. Dalina bermula dengan SID pada bulan November tahun 2012. Tak lama kemudian Dalina berjaya menjadi seorang Leader pada bulan May tahun 2013. Pada Oktober tahun yang sama, Dalina berjaya melangkah lagi setapak menjadi Big Leader. Dalina telah berjaya melahirkan beberapa orang Leader lagi di bawah empayar bisnesnya. Alhamdulillah kejayaan yang sangat cemerlang.  Dalina banyak menghadiri kelas-kelas dan personal one-to-one coaching untuk upgrade ilmu. 



Dalina ialah seorang ibu kepada 3 orang anak. Kehidupannya amat sibuk, namun Dalina amat bijak dalam mengurus organisasi bisnesnya. Dia seorang yang tidak mudah putus asa dan sering mahu berikan yang terbaik untuk team members agar berjaya sepertimana dirinya. Kakak suka rekomen siapa yang mahu berbisnes Shaklee belajar dengannya. 


Namun, sebagai seorang bisnes, Dalina percaya kita perlu mempunyai beberapa 'SENJATA BARU' untuk dihidangkan kepada audiens, prospek dan customer kita. Sebab itulah Dalina sentiasa upgrade ilmu bisnes.


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.


0 comments:

 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in