Tuesday, November 14, 2017

Tips kurus, cantik dengan sihat

Jumaat lepas sedang Kak Vit sibuk mengemas baju-bajan anak-anak, tetiba bunyi ting ting ting Whatsapp masuk. 

Terus capai fone dan tenguk sapekah gerangan yang whatsapp Kak Vit. Rupanya loyal customer Kak Vit. 

Akak ni dah lama makan Shaklee. Sejak tahun 2015. Cumaaaaa, ada sekali tu tetiba dia tukar produk sebab katanya Shaklee lambat naw nak nampak kesan. 

Tak lama lepas dia tukar produk tu, dalam 2 bulan gitu, dia kontek Kak Vit semula sebab produk lain tak serasi. Dia kata Shaklee walaupun selow-melow kesannya tapiiiii tak bebankan dirinya. Hehe. 

Akak ni target nak kuruskan badan dan nak kulit cantik. Jadi, based on bajetnya Kak Vit sajes dia ambik ESP, Vitamin C dan Herblax. Dan Kak Vit pesan kena work-out setiap hari. Monitor kalori. 

Tak sampai 3 minggu dia consume tetiba dia Whatsapp bagitau beratnya dah turun sekilo. Perghhh. Cepat betul. Kak Vit pun terkejut sampai bulat mata masa baca whatsapp dia. 

Selain tu dia cakap seluar pun dah loose, rasa badan lebih bertenaga. 😍 Uol boleh tenguk Whatsapp dia kat bawah ni. 



Alhamdulillah syukurrrr. Berkat sabar dan konsisten akhirnya akak ni dapat jua turunkan berat badannya. Kak Vit rasa nak gi peluk dia sambil melompat raikan kejayaan misinya iteww. 

Betul kak. Nak kuruskan badan ni bukan sekelip mata boleh berdesup turunnya. Perlukan kesabaran yang tinggi, fokus dan konsisten. In Shaa Allah dapat hasilnya.

Ada ke kengkawan yang aim nak kurus macam customer Kak Vit ni? Jika ada meh PM Kak Vit dengan Bismillah. In Shaa Allah, Kak Vit bantu awak dengan konsultasi penuh kasih sayang. 💓

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Saturday, October 28, 2017

ESP bantu cerahkan kulit wajah, musnahkan jerawat

Mungkin dulu masa anak dara mak bertungkus-lumus nak musnahkan jerawat dan cegah ia naik dengan bawak geng. 

Mungkin dulu mak rasa frust setiap kali tenguk muka kat cermin. Kalau boleh nak tukar wajah ni dengan orang lain yang jauh lebih cantik kulitnya. 

Mungkin dulu, Miss J masih tak lekang, jeragat dan kulit makin kusam pula buat mak tak senang. 

Tapi kini, kulit wajah mak,

makin hilang parut jerawat
makin pudar dari cik jeragat
makin cerah berseri
makin licin boleh buat semut tergelincir gini

Mak disiplin minum setiap hari. Mak nekad nak kulit wajah sihat setiap hari. Mak gigih bancuhnya dua kali sehari. Mak tak peduli kengkawan mengata asalkan dia menemani di sisi. 

Semuanya asbab ESP. 


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, October 26, 2017

ESP keperluan mak moden

Sebenarnya serbuk soya protin energy booster ESP ni satu keperluan mak-mak moden sekarang taw. 

Apatah lagi jika mak-mak menyusukan anak, perlu dapatkan sokongan supplemen untuk beri tenaga berpanjangan dan hasilkan susu ibu dengan konsisten. 

Tapiiiiii, ramai yang tak sedar ianya satu keperluan sehinggalah sampai saat tiba-tiba susu merudum, tenaga makin menyusut, sering lesu, anak menangis tak tidur sepanjang malam, barulah kita sedar ianya satu keperluan. 

Tapiiiiii, better late than never kan mak.

Kak Vit tunggu je ni. Anytime mak sedar, mak perlukan ESP ni, Kak Vit tunggu di pintu hati. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Tuesday, October 24, 2017

ESP buat senak perut hilang, lega bukan kepalang

Malam tadi kan, Kak Vit dah get ready nak landing atas katil, tetiba perut senak dan memulas-mulas. Duduk tak kena, baring lagilah rasa senak tu berlari-lari manja dalam perut. 

Ingatkan sekejapan je dia serang, rupanya makin lama makin rasa tak selesa perut. Kalau tak buat sesuatu mawu tidur sepanjang malam sambil dahi berkerut. 

Dalam samar-samar cahaya lampu, pelan-pelan Kak Vit turun tangga ke dapur sambil pegang dinding. Sakit senak tu buat jalan terbongkok-bongkok. 😢

Tiba di dapur terus Kak Vit bancuh segelas ESP dengan air kosong. Bancuh pekat-pekat. Biar terasa kepekatan ESP mengalir di tekak. 

Kak Vit tahu, ESP ni bersifat ALKALI, jadi, dia akan bantu neutral asid dalam perut. 

Dah minum tu, landing balik atas katil. Rasa senak tadi tiba-tiba beransur pergi. Perut dah selesa kembali. Terus terlena diulit intan sampai ke Subuh tadi. 😍


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Monday, September 25, 2017

Perut berangin tapi masih boleh senyum 15 kilometer

Kan best kannnn adik manis semua, pepagi Isnin camni bila perut berangin pun boleh senyum dari Kajang ke KLCC. 

Apa taknya sebelum gerak ke ofis tadi dah minum segelas ESP dengan air kosong. 

Bila duduk dalam lrt, kita dengan konfiden senyum dan bertegur sapa dengan kawan sebelah. Boleh berborak dan sedor-sedor sampai ofis sudah. Padahal tengah menahan senak angin dok menyucuk kat perut. 

Tiba di ofis, sambil belek-belek fail dan sambil taip kat keyboard, adik manis boleh bancuh segelas lagi ESP dengan air kosong. 

Pejamkan mata dan slo-slo minum. Biar rasa kepekatan ESP menusuki setiap ruang tekak dan terus ke perut. Dan pelan-pelan angin dalam perut hilang entah ke mana. 

Lega bila perut berangin tiada lagi, boleh kenyang sampai tengahari! :))


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, September 22, 2017

3 Tips Motivasi sempena Maal Hijrah 1439

"1 Muharram detik permulaan, 
perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
dari kota Mekah ke kota Madinah."

Bila sebut Hari Maal Hijrah, kita mesti teringat akan kisah kesungguhan Rasulullah S.A.W berhijrah untuk mendapatkan kemenangan dalam agama. 

Kita pun patut ambil uswah (contoh) Baginda untuk lebih berjaya dan terus berjaya tahun demi tahun bersesuaian dengan kehidupan kita harini.

Jadi, harini Kak Vit nak share dengan uols 3 tips motivasi Maal Hijrah

1. Bila dan masuk tahun baru ni, kita ingat semula kejayaan demi kejayaan yang kita dah capai. Sama ada kejayaan besar mahupun kecil yang kita dah kecapi sepanjang 12 bulan lalu. Ianya memberi kesan dalam hidup kita. Bangun dan tekad untuk cipta lagi kejayaan untuk tahun baru Hijrah kali ini. 

2. Tenguk diri sendiri dan kaji selidik semua sikap riak, sombong dan ego kita. Sikap riak, sombong dan ego ni ialah umpan sikap negatif untuk menguasai diri kita. Jadi, sempena tahun baru ni, kita sama-sama buang semua sikap tersebut jauh ke dalam lautan sepi. Usah dijenguk mahupun diperhati. Risau nanti tersungkur lagi. 

3. Niat dan tekad dalam diri untuk jadi insan yang lebih baik. Jadi insan yang beri manfaat pada orang lain. In Shaa Allah hidup kita lebih bahagia sebab kita gembira lihat orang lain pun bahagia. Ubah mentaliti dan ubah diri untuk jadi orang yang lebih berguna dari sebelumnya. 

Jemput #share reramai, moga kita semua dapat pahala. 


Salam Maal Hijrah untuk semua sahabat dan followers kesayangan Kak Vit. :))

Lots of Love


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, September 15, 2017

Pentingkah extra cash RM500 dalam tangan setiap bulan?

Sebenarnya jika ada extra RM500 cash dalam tangan, ramai je yang suka dan rasa penting sangat,

Walau mak ada duit gaji, kita tahu dah yang tempoh duit gaji kita tu ada dengan kita sekejap je

Belum sampai tengah bulan, dah tenguk kalendar kira berapa hari lagi nak gaji. Huhu. 

Atas sebab semangat nak belanja anak-anak kek secret recipe, tetap sabar dan sikit-sikit simpan tepi. Namun dah masuk beberapa bulan pun belum dapat lagi memenuhi permintaan si buah hati. 


Sampailah mak ketemu orang jual supplemen Shaklee. Katanya jual supplemen boleh tambah duit geli-geli. Mak pun cuba saje. Hajat di hati dapat RM100 pun jadi asal boleh beli kek permintaan anak-anak tadi. 

Lepas 3 bulan jual supplemen, mak dapat duit geli-geli bersih RM500+. Alhamdulillah. Ternganga mulut masa tenguk baki duit yang dipegang si harimau kuning. Lagi mak terbeliak mata sebab dapat sebanyak itu di tengah bulan kala mengambang penuh. 

Balik kerja terus bawak anak-anak ke kedai kek idaman hati. Topup belikan HotWheels sekali. Hehehe.

Bermula dari saat itulah mak paham. Rupanya nak jadi bijak berbelanja bukan setakat perlu berjimat namun perlu tambah pendapatan. 

RM500 mungkin tidak sebesar mana untuk orang lain tapi ianya amat bermakna untuk mak sebab dapat mengukir senyuman manis pada wajah-wajah si jantung hati yang sapepun tak boleh beli. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, September 13, 2017

Rahsia kulit wajah tegang dan anjal

Bestnyaaaa kan mak-mak semua, kalau kulit wajah kita tegang, anjal dan cerah persis Kak Lofa. Bila pandang cermin kat bilik, tenguk muka sendiri hati berbunga boleh senyum 15 kilometer. Ewahhh.

Kalau ke reunion sekolah dah tak perlu risau lagi sebab muka masih nampak muda remaja macam dulu. Nak ke majlis-majlis keramaian pun dah tak segan. 

Kak Vit jual Shaklee Collagen Powder ni. Diuji secara klinikal taw. Dan terbukti berkesan dalam 8 minggu. 😍

Sambil mak-mak menaip manja di keyboard komputer, sambil susun fail di ofis, sambil bancuh collagen ni dalam jus dan terus minum.  

Tak perlu nak sapu-sapu bagai kat muka dah. Minum jurr dan sepantas kilat ia meresap ke bawah lapisan kulit wajah adik tu. Penyerapannya pantas sebab molekulnya ringan 1000 Dalton sahaja berbanding jenama lain. 

Ada orang 3 hari dah nampak berseri. Ada orang ambil masa 2 minggu dah rasa kulit licin, anjal dan tegang. Nampak muda. 

Takpe mak-mak sayang. Yang penting kita usaha kembalikan keremajaan wajah kita tu dan 'up'kan keyakinan diri yang sudah hampir musnah. 

Lepas ni mak-mak kena standby senyuman manis setiap hari. Pastinya si jantung hati suka belai dan usap tangan dan pipi. Rasa licin dan halus bak kulit bayi. Dan hatinya terpaut seperti kali pertama jatuh hati. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in