Wednesday, December 14, 2016

Ketagihan serbuk putih di kalangan ibu-ibu memyusu

Dulu kami bertungkus-lumus usaha nak cari bahan semulajadi untuk boost susu ibu. Merata tanya orang, sebab tak sanggup lagi menderita tengok anak menangis sebab tak cukup susu, tak puas minum susu. Rasa kecewa dan gagal menjadi ibu yang terbaik toksah cakap. Hanya Allah saje yang tahu. 



Tapi semenjak kami dah kenal serbuk putih ESP dah tak risau lagi. Apa tidaknya production susu konsisten dan anak akan tidur lena kekenyangan, mimpi sampai ke supermoon. Dah tak perlu nak campur funegreek dalam nasi atau makan jantung pisang, takut pulak angin dan perut baby kembung. Hanya minum ESP 3 kali sehari dah dapat bantu hasilkan susu ibu dengan konsisten setiap 3-4 jam. 😃 Baby pun tak kembung perut.


Ini cerita pengalaman saya dan rakan-rakan saya, tapi kalau nak rasai sendiri kesan ajaib ESP, wajib cuba! 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya



Friday, December 2, 2016

Bila Abam Irfan jadi lelaki

Bila tiba cuti sekolah, mulalah teringat kisah Abam Irfan bersunat 2 tahun lepas. Masa tu Abam Irfan umur 6 tahun. Menjerit dan menangis macam Spiderman stress putus cinta. Makan nak bersuap, tidur nak ditepuk, nak ape order saje macam kat hotel 5 bintang gayanya..



Memang takleh jadi gini. Ummi dok pikir camane nak bagi luka dia baik cepat. Cepat baik luka, cepat hilang mengada-ngada dia tu. hehe. Nak bagi makan ubat ke supplemen ke memang takde harapanlah dia nak telan cenggitu. Jadi, tanpa dia tahu, Ummi letakkan Omega Guard dalam makanan dia dan Ummi campurkan Chewable Vitamin C dalam jus minumannya . Lepas seminggu elok je baik luka dan dah boleh pakai seluar. Bila dah baik luka segala mulalah keluar aksi Boboiboy Angin. Ummi pun angin satu badan. 😂😂 Tapi yang penting, Abam Irfan sihat, sembuh cepat dan kembali aktif seperti biasa. 


Ibu mana tak sayangkan anak. Kalau boleh nak anak sembuh cepat. Bila menanggung sakit lama, boleh terganggu emosi anak. Jadi kita invest sikit untuk anak-anak. Anak happy kita pun happy. 😃


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in