Monday, October 3, 2016

Awas, bahaya kekurangan DHA pada anak!


3 kesan buruk jika anak-anak kita kekurangan DHA dan jika ini berpanjangan akan menyebabkan:
1. merencatkan perkembangan otak dan mata anak
2. menjadikan anak hyper
3. kurang daya fokus dan tumpuan dalam pembelajaran 

Ibu-ibu mahu tahu sumber makanan yang boleh meningkatkan kandungan DHA dalam pemakanan seharian anak? 
Antaranya ialah ikan salmon, ikan sardin, ikan tuna, tiram, dan daging lembu. 

Namun kebanyakan sumber makanan tersebut di atas sukar untuk didapati dan amat sukar untuk ekstrak asid lemak Omega-3 yang tulen daripadanya. Ini kerana seperti ikan salmon, ia mengandungi unsur logam berat seperti merkuri, kuprum dan beberapa lagi bendasing lain dan jika tidak diasingkan dengan betul akan memberikan kesan buruk pada tubuh badan. Ada juga anak-anak yang jenis memilih makan, tak makan ikanlah, tak makan daginglah, menjadikan ibu semakin pening kepala untuk memberikan sumber Omega-3 yang terbaik kepada anak-anak. 

Saya ada tips bagaimana ibu-ibu boleh memberikan Omega-3 kepada anak-anak dengan cara paling mudah dan tidak menyusahkan. Ibu-ibu mahu tahu tips tersebut?
Saya berikan anak-anak saya Omega Guard Shaklee yang dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega 3 paling tulen. Proses ini penting untuk menyingkirkan toksik dan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, arsenik, merkuri, dan lain-lain. Omega Guard juga menyediakan spektrum penuh asid lemak perlu Omega-3 iaitu DHA, EPA, ALA dan sebagainya.

Alhamdulillah, dah 5 tahun anak-anak saya amalkannya dan mereka sukakannya kerana Omega Guard Shaklee tiada bau hanyir ikan dan rasanya manis. Dan kesannya anak-anak saya semakin cergas, sihat dan fokus dalam pembelajaran di sekolah. 

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in