Monday, October 24, 2016

Testimoni Ibu Menyusu Kurus dalam masa 2 minggu

Bila cakap nak kurus ni semua ibu-ibu akan teruja kan! hehe.. tapi tahukah ibu-ibu semua, kita boleh kuruskan badan dengan mengambil minyak ikan (Omega-3) secara konsisten. Ini kerana asid lemak Omega-3 membantu merangsang enzim yang berperanan untuk menyingkirkan lemak supaya lemak tadi dimanfaatkan untuk tenaga. 


Menariknya! Ini saya kongsikan satu testimoni bagaimana seorang ibu menyusu berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 2kg dalam masa 2 minggu dengan mengamalkan Set Penyusuan Shaklee yang mana Omega Guard ada terdapat di dalam set ini. 


2 minggu 2 kg, kalau 6 minggu? Wow! 12kg boleh turun! Bestnyaaaa... 

Tapi kenapa Omega Guard? 
Ini kerana Omega Guard ialah Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi. OmegaGuard membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

OmegaGuard membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen 
OmegaGuard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

Itu dia kebaikan dan keistimewaan Shaklee Omega Guard yang mesti anda miliki. Asid lemak Omega-3 ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita dengan sendirinya, jadi kita perlu mengambilnya secara oral. Sesuai untuk seisi keluarga. 

Promosi Omega Guard tinggal lagi 7 hari sahaja, boleh hubungi saya di talian 012.2541296 untuk mendapatkannya pada harga promosi! 😃


Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Wednesday, October 19, 2016

Bahaya jaundice kepada bayi dan cara mengatasinya

Masalah bayi jaundice jangan diabaikan. Kajian telah menunjukkan bahawa jika lebihan bilirubin melepasi satu tahap, pendengaran bayi anda akan terjejas. Pada tahap yang paling tinggi, otak juga akan terjejas dan kondisi ini dikenali sebagai kernicterus. 


Jadi hari ini saya nak kongsikan kisah seorang sahabat saya Puan Siti. Puan Siti adalah seorang ibu yang bekerja dan gigih menyusukan anak-anaknya untuk selama 2 tahun. Namun, apa yang membimbangkannya ialah anak-anaknya lahir pasti ada mengalami masalah jaundice. Macam-macam yang Puan Siti cuba makan untuk kurangkan jaundice anaknya setiap kali kelahiran tapi kurang berhasil. 

Baru-baru ini Puan Siti telah melahirkan anak keempatnya. Seperti anak-anaknya sebelum ini, anak keempatnya juga mengalami masalah jaundice. Apa yang lebih mengejutkan ialah bacaan jaundice anaknya cecah hampir 200! Tapi kali ini beliau sudah bersedia dengan supplemen set ibu menyusu. Beliau konsisten ambil supplemen dalam set ini berdasarkan jadual pemakanan yang diberikan. Set ini membantu menghasilkan susu dengan banyak dan konsisten. Jadi dapatlah Puan Siti menyusukan bayinya dengan lebih kerap. Selain itu saya berikan juga tips-tips pemakanan untuk mengawal jaundice dari terus merebak. 

Alhamdulillah selepas 30 hari, anaknya kini telah bebas jaundice sepenuhnya. Ya Allah, syukur sangat. Di bawah ini perkongsian Puan Siti dengan saya melalui Whatsapp.


Alhamdulillah. Syukurrrr.. 

Tidak dinafikan set penyusuan ini bukan sahaja membantu menghasilkan susu ibu dengan konsisten dan dapat menyusukan bayi dengan lebih kerap. Bukan itu sahaja, set penyusuan ini juga memberikan ibu tenaga dan mengelakkan stress ini kerana seperti kisah Puan Siti, yang masih dalam pantang pasti perlu berulang-alik ke klinik untuk menjalani ujian darah bayi, jika badan tidak sihat sepenuhnya pasti ibu juga akan merasa letih dan lesu. Oh ya, Puan Siti bersalin secara caeserean! So anda boleh imagine bagaimana kesakitan dan kesukaran untuk bergerak selepas bersalin. Namun Puan Siti steady je tau! Ini kerana beliau mendapatkan sokongan supplemen yang sangat-sangat diperlukan oleh tubuh badan dalam proses pemulihan dan penyembuhan luka selepas bersalin. 

Saya doakan agar bayi Puan Siti terus sihat dan bebas jaundice. Saya juga berdoa agar Puan Siti diberikan kesihatan yang baik untuk meneruskan penyusuan susu ibu. 


Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Saturday, October 15, 2016

Omega-3 membantu kanak-kanak cepat membaca

Satu daripada komponen penting otak adalah omega 3. Asid lemak ini membentuk struktur yang besar di dalam otak. Jika kekurangan, terutamanya semasa ia sedang pesat berkembang, otak tidak akan berfungsi secara optimum!

Lebih buruk ia boleh menyebabkan gangguan bipolar, ADHD, autisme, malah barangkali juga skizofrenia dan Alzheimer!!!

Janin dalam kandungan yang tidak mendapat omega-3 yang mencukupi daripada ibunya berkemungkinan mengalami masalah penglihatan dan saraf.


Di atas ini ialah satu artikel yang menunjukkan bukti Omega-3 membantu kanak-kanak cepat membaca kerana Omega-3 sangat membantu perkembangan otak kanak-kanak dan meningkatkan fokus semasa belajar. 

Inilah sebabnya saya berikan Omega-3 kepada anak-anak saya sejak dari awal usia 3 tahun (Irfan) dan Yusuf sejak dari dalam perut lagi. Memang nampak beza Yusuf dan Irfan. Yusuf lagi cepat belajar dan mudah faham apa yang kita sampaikan. Namun saya tidak pernah menyesal sebab Irfan lagi cepat belajar berbanding kawan-kawan sebayanya. Well, better late than never right? 

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Wednesday, October 12, 2016

Bahaya stress pada ibu hamil dan kandungan serta cara mengatasinya


Saya pasti ibu-ibu hamil yang bekerja (sama ada di ofis mahupun di rumah) akan mengalami stress. Ini merupakan tindakbalas tubuh badan terhadap tuntutan dan sebarang perubahan. Saya juga pernah mengalaminya. Ada 4 kesan bahaya kepada ibu dan kandungan iaitu:
  1. Risiko anak alergik
  2. Risiko keguguran
  3. Sistem imuniti anak rendah
  4. Implikasi anak autisme
Keadaan sebegini jika dibiarkan berlarutan akan mempengaruhi bayi di dalam kandungan dan akan memberi efek negatif pada ibu hamil sendiri. Ibu-ibu hamil mahu tahu 4 cara kurangkan stress ?  
1. Setiap hari senaraikan dahulu tugasan penting yang perlu disiapkan. Utamakan yang utama. 

2. Amalkan senaman ringan untuk jari-jemari, kaki, tangan dan kepala. 

3. Dengar muzik atau lagu. Part dengar muzik ni, jika anda bekerja di ofis, tak perlu pasang kuat-kuat bagi satu ofis dengar.. hihi.. cukup sekadar untuk diri sendiri. 

4. Take 5! Berbual sebentar dengan kawan-kawan dan cubalah senyum! :))

Selain mengamalkan keempat-empat tips di atas, ada lagi satu tips yang sangat membantu ibu-ibu hamil. Mahukah ibu-ibu semua tahu? 
Ibu-ibu hamil boleh amalkan pengambilan 2 jenis vitamin iaitu Omega Guard dan B Complex sepanjang kehamilan untuk mengurangkan stress semasa bekerja dan kembali fokus. B-Complex yang berfungsi sebagai anti-stress akan menjadikan ibu-ibu hamil rasa lebih rileks dan Omega Guard membantu mengurangkan risiko meroyan selepas bersalin. Kedua-dua vitamin ini juga baik untuk bayi dalam kandungan demi untuk perkembangan otak, saraf dan mata bayi yang sempurna. 

Alhamdulillah, saya amalkannya sepanjang kehamilan saya. Hasilnya semua kerja menjadi mudah dan saya dapat menyiapkan kerja tepat pada waktunya. Tiada lagi rasa stress tapi lebih rileks! 

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in