Monday, September 26, 2016

Kesan HB rendah kepada ibu hamil dan bayi di dalam kandungan serta tips mengatasinyaSaya pasti ibu-ibu hamil pernah alami masalah begini. Sama juga seperti saya. Ibu-ibu hamil ada alami 3 masalah seperti ini?
1. Cepat letih dan lemah
2. Rasa pening dan kepala pusing
3. Rasa nak pitam bila bangun dari pembaringan atau pergerakan cepat dari duduk ke berdiri

Keadaan sebegini sangat bahaya dan memberi kesan tidak elok kepada ibu dan bayi dalam kandungan. Antara 5 kesan bahaya Hb rendah ialah:
1. Ibu boleh mengalami keguguran
2. Risiko bayi lahir pra-matang
3. Ibu boleh mengalami pendarahan semasa bersalin
4. Anak lemas semasa lahir
5. Mengalami kegagalan jantung

Atas sebab inilah saya ambil langkah menaikkan hb rendah dan mengekalkannya demi untuk bayi saya. 

Ini tips untuk ibu-ibu boleh naikkan HB.
Ambil makanan yang boleh tambah darah seperti bayam, seafood, daging, kacang-kacangan dan bijirin. Tapi, takkan nak makan hari-hari kan, makanan tu. Kalau makan pun, tak boleh nak makan banyak-banyak sekaligus. Masih tak cukup untuk tambah darah. Nak dapatkan sumber yang fresh dan berkualiti pun agak sukar sekarang ni. 

Mahu tahu cara tambah darah dan naikkan HB dengan cara pantas?
Saya amalkan pengambilan 2 biji multivitamin bersama Vitamin C setiap hari. Alhamdulillah, HB saya kekal "cantik" bacaannya. Multivitamin yang saya ambil dilengkapi dengan zat besi, jadi tak perlu untuk ambil pil zat besi lain. Dan untuk penyerapan zat besi yang unggul, saya makan bersama-sama Vitamin C. Saya juga lebih cergas dan bertenaga melakukan kerja-kerja harian walaupun sekarang ini saya sedang hamil anak ketiga. Saya syorkan ibu-ibu hamil mengambilnya juga, in shaa Allah Hb akan naik. 😎

Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in