Friday, August 19, 2016

SUSAHNYA NAK CARI SUSU YANG SESUAI UNTUK ANAK SAYA

Anak saya Irfan berumur 8 tahun. Sejak kecil umur 6 bulan dah stop breastfeeding dan mula minum formula milk. Dan nak cari susu yang sesuai untuk Irfan bukan mudah sebab dia ada banyak allergic reaction. Jika silap makan atau tersalah minum akan trigger asthma dia.. Hanya ada satu sahaja formula milk yang sesuai dengan Irfan. 

Tapi ni dah besor umur 8 tahun takkan nak bagi formula milk kott.. 😂 Dia pun tahu malu katanya susu ni untuk baby je.. dah besor takmo minum susu dah katanya.. saya nak bagi fresh milk tapi susah nak cari yang sesuai dengannya. Pernah sebulan dia tak minum susu langsung, bila malam dia kata selalu LENGUH-LENGUH KAKI (eh, dah macam orang tua pulak..), BADAN RASA LETIH, nak BANGUN tido RASA MALAS je.. haaa.. risau dah saya ni.. kot esok-esok terjatuh ke apa ke, mau patah ke retak ke pulak tulang dia.. 

Tiba-tiba teringat saya memang ada simpan OSTEMATRIX. Terus saya bagi Irfan Ostematrix. Sehari sebiji sebelum tidur. Bila bangun esoknya dia kata KAKI TAK RASA LENGUH lagi dan magicnya dia boleh BANGUN tidur AWAL.. kalau idak nak kejut dia bangun ke sekolah je dah makan masa setengah jam.. pheww.. 


Alhamdulillah.. syukur.. 

Jika anak-anak tuan puan ada masalah macam Irfan boleh berikan Ostematrix. Jangan risau kerana Ostematrix ini SELAMAT untuk anak-anak kita. Kita pun boleh makan bersama. Ostematrix ni bukan hanya ada Kalsium sahaja tapi mengandungi unsur-unsur lain seperti Vitamin D, Zink, Magnesium dan Boron untuk memastikan penyerapan Kalsium sepenuhnya dalam tubuh badan. Pada anda yang tiada Ostematrix di rumah, boleh PM atau Whatsapp saya sebab saya nak bagi "harga diskaun" ya! 

 Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

2 comments:

Puan Kutu

Bagus ye at least ada yang serasi untuk irfan.anak sy yg dh sekolah tu umur 9tahun..nasib bukan jenis elergi..fresh milk ke susu apa pun dia bedal.hihi

Puan Kutu

Bagus ye at least ada yang serasi untuk irfan.anak sy yg dh sekolah tu umur 9tahun..nasib bukan jenis elergi..fresh milk ke susu apa pun dia bedal.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in