Monday, August 29, 2016

Badan dah sado.. tapi...

Kelmarin masak gulai kari ikan susu. Bila masak kari ikan tak sah kalau takde bendi dan tomato. Suami pun tengoklah bendi kat luar rumah yang kami tanam kot-kot dah boleh ambik.. memang boleh ambik tapi rupanya macam dalam gambar kat bawah sebelah kiri ni haa.. sadiss nawww.. 😅 bendi sado tapi tak cukup vitamin kata mak saya.. 😅 sudahnya belilah bendi kat kedai.. hehe..


Itulah, mak saya kata gambar kacang bendi sebelah kiri ni menunjukkan bendi ni tak cukup "vitamin".. tak cukup bajalah tu maksudnya.. 😁 yang sebelah kanan tu cukup baja, air dan serba-serbi yang diperlukan.. 

Nampaknya lepas ni pokok bendi ini perlu dibaja dan digemburkan tanah setiap hari sampai betul-betul "sihat". Bendi yang dipetik ni mak suggest keringkan dan buat benih. Terer mak.. nak bercucuk tanam ni kena berguru dengan orang lama.. 😃😃

Samalah juga macam kita.. kalau tak cukup vitamin gitulah rupanya.. nampak tua, tak fresh, tak bermaya.. luaran dah gitu, dalaman camane agaknya ye.. 😅 Inilah sebabnya diawal perkenalan dengan Shaklee saya ambil vitamin-vitamin asas seperti Vitalea, B-Complex, Vitamin C dan ESP. Untuk menyihatkan sel-sel tubuh badan, menguatkan dindin-dinding sel. Bila sel-sel tubuh badan dah sihat, barulah badan rasa sihat kembali dan bertenaga. Tubuh badan pun perlukan "makanan" yang berkhasiat juga tau.. 

Saya pun kira dah terlambat ambil vitamin.. BUT, better late than never, right? 😉😎

Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

1 comments:

Rohani Hashim

Besh tanam sendiri kan senang nk masak petik je.jimat pun jimat kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in