Tuesday, June 14, 2016

Ramadhan waktu terbaik untuk kuruskan badan

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.. Saya doakan anda yang membaca entri saya ini sentiasa sihat, ceria dan positif setiap hari. 

Ramadhan kali ini ramai yang ambil peluang untuk kuruskan badan. Bagus sangat tapi saya harap anda mengamalkan cara yang baik, efektif dan berkesan bukanlah cara yang menyeksa diri sampai tidak mengambil makanan yang berkhasiat. 

Sebenarnya untuk kurus atau mengawal berat badan kita perlu kawal pemakanan yang kita ambil dari segi kuantitinya. Dalam pada masa yang sama sokongan supplemen/vitamin sangat perlu kerana apabila kita mahu kuruskan berat badan, kita akan kurang makan dan bila kita kurang makan kita akan kurang tenaga. Jadi, sokongan vitamin amat perlu untuk memberikan tenaga kepada tubuh badan agar lemak dapat dipecahkan dan disingkirkan keluar dan dapat membina otot-otot supaya tidak menggeleber bila lemak telah tiada. Semua proses ini memerlukan tenaga untuk merealisasikannya. Pernah anda lihat ada orang yang dapat turunkan berat badan tapi muka lesu, badan cepat letih, kulit kusam dan tidak bermaya? Ini semua kerana tubuh badan tidak mendapat zat dan tenaga untuk memberikan hasil yang optimum dan menakjubkan. Jika anda baca testimoni mereka yang berjaya kurus dan cantik ini adalah kerana mereka memberikan tubuh badan mereka keperluan nutrisi yang penting sepanjang proses menurunkan berat badan. Pengambilan air kosong sebanyak 2-3 liter sehari amat membantu dalam proses detoksifikasi. Selain itu, senaman (work-out) 20-30 minit sehari membantu meningkatkan metabolisme dan meningkatkan kecergasan tubuh badan. ☺️

Jadi untuk anda yang mahu menurunkan berat badan kami ada 2 produk yang paling murah dan berkesan untuk anda iaitu: 

1)LECITHIN
✅berfungsi sebagai pemecah lemak dalam usus.
✅mengelakkan pengumpalan lemak dalam usus
✅lemak dalam usus yg menyebabkan penyerapan nutrien menjadi tidak cekap.
✅mencantikkan dan melicinkan kulit wajah. 

2) HERB-LAX
✅melancarkan sistem pembersihan terutama kerak-kerak dalam usus yang dah bertahun tersimpan.
✅melegakan simptom-simptom sembelit terutamanya dibulan ramadhan ini.


Jadi, jika mahu kurus, pilihlah cara yang bijak, efektif dan berkesan agar tidak memudaratkan badan di kemudian hari. Untuk mengetahui tips boleh dapatkan jadual pemakanan vitamin yang betul berserta tips-tips eksklusif hana untuk anda My Lovely Customers, apabila anda mendapatkan Set Slimming Shaklee daripada saya. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in