Saturday, June 11, 2016

5 tips menangani Healing Crisis

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Salam 6 Ramadhan untuk semua pembaca blog ini. Selamat berhujung minggu bersama keluarga tercinta. Manfaatkannya dengan aktiviti berfaedah. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit tips bagaimana mahu menghilangkan "healing crisis" atau krisis penyembuhan. 

Apa itu Healing Crisis?
'Hering's Law of Cure'mengatakan Healing crisis ialah semua proses penyembuhan bermula dari dalam ke luar, dari kepala ke badan yakni pada keadaan bertentangan sepertimana sesuatu penyakit itu menampakkan tanda-tandanya.

Oleh yang demikian, tisu-tisu dan sel-sel mula membuang toksin. Jadi mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah-muntah dan sebagainya.

Jadi bagaimana mahu mengatasinya? Jika anda baru mengambil vitamin/supplemen jangan takut jika berlaku simptom-simptom di atas. Ianya hanyalah sementara sahaja. Ini saya kongsikan 5 tips atasi healing crisis:

1. Banyakkan meminum air kosong untuk mempercepatkan proses krisis penyembuhan mudah agar badan tampak lebih sihat dan menawan. ☺️
2. Dapatkan tidur yang berkualiti.
3. Badan memberikan kesan positif kepada vitamin yang anda ambil.
4. Teruskan mengambil vitamin mengikut jadual yang telah ditetapkan.
5. Bernafas dengan lebih kerap dan lebih dalam untuk memastikan oksigen masuk secara optimum ke dalam tubuh badan. Sekian perkongsian saya hari ini.

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in