Friday, May 6, 2016

Kesan Alfalfa terhadap penyakit artritis, keletihan, alergi dan asthma

Bismillahirrahmanirrahim

Dua hari lepas saya "revealed" bahawa Alfalfa sangat membantu menangani penyakit artritis, alergi, asthma dan bengkak air. Tapi bagaimana Alfalfa berfungsi dan memberikan kesan yang efektif terhadap penyakit-penyakit ini? Inilah yang saya akan kupaskan.. 


Alfalfa ialah satu sumber yang amat kaya dengan mikronutrien yang tidak mempunyai sukatan disyorkan yang tetap. Mikronutrien ini adalah perlu untuk kesihatan optimum walaupun kita belum pasti mengenai peranannya dan berapa banyak tubuh badan kita perlukan secara tepat. Walaubagaimanapun, alfalfa mempunyai kesan anti inflamasi dan dalam beberapa cara dapat membantu menstabilkan atau menormalkan sistem imun. 

Secara teorinya, apabila tubuh badan kita mendapat bekalan mikronutrien yang mencukupi, maka kita akan berasa lebih sihat. Sistem tubuh badan kita akan berjalan lancar dan badan akan beroperasi dengan lebih licin. Inilah sebabnya mengapa ramai pelanggan-pelanggan kami memberi "feedback" mereka akan berasa lebih sihat dan tidak banyak mengalami masalah kesihatan apabila mereka mengambil alfalfa dengan konsisten. 

Penggunaan alfalfa telah diamalkan sejak zaman China purba dan zaman-zaman prasejarah. Cerita orang tua-tua mengaitkan alfalfa sangat membantu ramai orang yang menderita penyakit-penyakit tersebut. 

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in