Monday, May 30, 2016

Persediaan menjelang Ramadhan

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. masih mode bercuti lagikah? ☺️ Apapun yang aktiviti anda hari ini jangan abaikan keselamatan diri sendiri dan keluarga ye.. terutamanya anak-anak kecil kita, pastikan kita pantau pergerakan mereka agar tidak berlaku sesuatu yang tidak diingini. 

Alhamdulillah, 8 hari lagi kita akan memasuki bulan Ramadhan.. In Shaa Allah.. Saya pasti ibu-ibu semua telah membuat persediaan untuk berpuasa nanti. Saya juga tidak ketinggalan membuat persediaan untuk keluarga saya menjelang Ramadhan ini. Seperti tahun-tahun yang lalu, kami sekeluarga tidak tinggal Set Ramadhan kegemaran kami sepanjang berpuasa. 

RAMADHAN SET sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan boleh diminum seisi keluarga tau. Dari kanak-kanak berumur 1 tahun hinggalah warga emas.  Kebanyakan dari kita memang bercadang nak ambil vitamin sepanjang berpuasa ni kan sebab nak tambah tenaga. Ya lah..puasa-puasa jugak tapi WORKLOAD is still the same.  MASALAHNYA kita tak suka nak ambil vitamin sebab kebanyakan dalam bentuk PILLS, so LECEH sikit. Dan selalunya kalau  ambil pills kita kena monitor water intake level.

Jadi, PILIHAN TERBAIK adalah RAMADHAN SET =)


Secara ringkas, set ini dapat membantu anda:
~ kekal cergas bertenaga sepanjang hari
~ fokus dalam ibadah dan membantu anda mendapatkan ibadah yang berkualiti
~ menjalani rutin dan aktiviti harian seperti biasa

Jom cuba Set Ramadhan ini yang mengandungi Mealshakes (multivitamin, multimineral, fiber dan protin), ESP (soya protin) dan Performance Drink (Pure Hydration Drink berperisa oren).. InshaALLAH dapat membantu anda kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa.. ☺️☺️

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, May 26, 2016

Detoks dengan Set Detoks Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua pembaca blog saya. Lately ini dah jadi trending detoks tubuh badan. Ada yang detoks dengan minuman yang dicampur dengan pelbagai jenis buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan seperti lemon, strawberi, daun pudina, dan sebagainya. Apapun cara kita detoks, ianya sudah tentu memberi manfaat dan kebaikan untuk tubuh badan kita. 

Apa itu detoks?
Detoks adalah satu proses untuk menyingkirkan toksin, lemak yang melekat dan segala sisa2 yang tidak perlu dalam badan kita. Jika tidak dibuang, bahan bahan ini boleh menyebabkan organ badan kita tidak berfungsi secara efisyen, khasiat makanan tidak dapat diserap secara maksimum malah boleh mengundang pelbagai penyakit merbahaya yang wujud sekarang atas sebab faktor pemakanan kita yang kurang sihat. 

Baru-baru ini Shaklee telah memperkenalkan Set Detoks kepada orang ramai. Kami sebagai pengedar sah sangat teruja dengan apa yang terkandung di dalam set ini. 


Dalam set ini mengandungi Vivix, Alfalfa Complex, DTX Complex, Peppermint Ginger Plus dan Herblax. 

Saya amat tertarik dengan Vivix yang merupakan salah satu item penting untuk detoks. 

Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap selluar yang terbaik di dunia.

Detoks Program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut turut untuk tujuan “pembersihan” organ, darah dan sel sel badan. Ia bukan sahaja semata mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada. 

Bagus ke Vivix Shaklee? Sangat baik kerana hasil kajian banyak membuahkan hasil yang memberangsangkan.. Bila tubuh badan sudah detoks hasilnya akan terpancar di wajah kita. Kesihatan juga semakin baik. Anda boleh baca testimoni di sini. 

Oh ye, harga retail satu Set Detoks ini ialah RM874.50 dan boleh consume up to 2-3 bulan. Setiap pembelian saya akan berikan jadual pemakanan set ini dan bersama tips exclusive untuk anda detoks dengan berkesan. Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga diskaun. ☺️

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, May 23, 2016

SHAKLEE SKIN CARE SET REVIEW - KULIT WAJAH BEBAS MINYAK, JERAWAT SEGANNAK KELUAR

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Harini saya nak buat review tentang Shaklee Skin Care Set yang saya pakai sekarang ini. Kiranya ini adalah testimoni saya sendiri. Tak sobe-sobe nak share dengan anda semua sebab hasilnya sangat menakjubkan. 😄

Kulit wajah saya jenis berminyak, sensitif dan kadangkala ada timbul jerawat sikit sana-sini. Bila kulit berminyak ni perlu berkira-kira dengan pemilihan skin care set terutamanya kulit wajah seperti saya ni sangat sensitif dengan bahan-bahan yang digunakan dalam produk. Tapi dengan Shaklee saya tidak ragu-ragu kerana saya yakin kesemua rangkaian produknya sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. ☺️☺️

Jadi saya gunakan Nutriwhite Cleanser, Softener, Enfuselle Balancing Moisturizer dan Nutriwhite Overnight Cream. Selepas 3 bulan gunapakai set ini, seriously kulit wajah kurang berminyak, jerawat pun malu nak keluar tau! Dan paling best liang-liang pori semakin mengecil, kulit wajah jadi smooth and silky. Mari saya bongkarkan rahsianya.

🌹Nutriwhite Cleanser >> membersih hingga ke dalam untuk menghapuskan toksik dan melembapkan. Sekali cuci memang bersih habis muka.
🌹Nutriwhite Softener >> Mengembalikan keseimbangan pH semulajadi kulit. Pori-pori mengecil tau.
🌹Enfuselle Balancing Moisturizer >> Mengimbangkan lembapan kulit agar segar dan berseri tanpa kilauan. Ini memang best. Kulit tak berminyak lagi pakai ni.
🌹Overnight Cream >> Yang ini PALING WIN! Saya suka sangat Overnight Cream ni. Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui kulit. Bangun pagi kulit rasa smooth, silky and supple. Bonus lingkaran hitam bawah mata juga semakin pudar! Eh yang ini pun bantu kurangkan jeragat dan cela ok. WIN sangat kan! ☺️😍


Inilah skin care set kesayangan saya. Satu set ini Harga Retail RM570, tapi kalau anda nak "harga istimewa" boleh hubungi saya ok! ☺️ Set ini tahan lama tau, saya baru pakai 3-4 bulan tapi tengoklah Enfuselle Moisturizer tu baru banyak tu je luaknya. ☺️ Yang lain-lain boleh tahan 6-8 bulan. Berbaloi sangat dengan harganya. 

Jika anda mempunyai jenis kulit wajah seperti saya, saya cadangkan ambil satu set terus sebab anda boleh konsisten pakai dan akan berpuas hati dengan hasilnya. Jika anda jenis kulit lain dan ada jerawat banyak saya juga akan cadangkan rangkaian Skin Care Set yang sesuai untuk anda. Jadi boleh PM saya atau Whatsapp saya di talian 012.2541296 untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut. Pasti nampak berseri masa Hari Raya nanti. ☺️

(ps: Gambar takde edit camera 360 ok.. ☺️)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Thursday, May 19, 2016

Testimoni ibu menyusu dengan Alfalfa

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. harini saya sangat teruja ingin kongsikan satu testimoni daripada My Lovely Customer yang mengambil Alfalfa dari awal menyusu sehinggalah sekarang. 

Kami berkenalan sejak tahun 2013, sejak itulah Puan Nora mengambil Alfalfa. Puan Nora ialah seorang ibu yang bekerja. Alhamdulillah anak kedua beliau dapat menyusu sepenuhnya sehingga umur setahun dan kini, anak ketiga beliau berusia 8 bulan masih menyusu, malah stok EBM banyak dapat dikumpulkan. 


Sebagai ibu menyusu, saya sedar dan tahu ibu-ibu menyusu yang lain juga memerlukan sokongan dari segi moral dan juga pemakanan yang seimbang untuk menjayakan fasa penyusuan susu ibu. Jadi, untuk anda yang memilih UmmiIrfan.Com, setiap pembelian anda akan disertakan sekali tips dan jadual makan vitamin yang betul untuk mendapatkan hasil seperti yang diinginkan. ☺️

Hubungi saya untuk mendapat Set Menyusu Shaklee sebab ada promosi sempena promosi Alfalfa bulan ini. ☺️
☺️

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, May 18, 2016

7 Manfaat Utama Alfalfa Complex untuk detoks dan pelbagai masalahkesihatan

Bismillahirrahmanirrahim

Sebelum ini saya pernah kongsikan keistimewaan Alfalfa yang membantu masalah arthritis, asthma dan lain-lain. Hari ini saya kongsikan 7 lagi kelebihan Alfalfa (dengan lebih mendalam) yang dapat membantu mengatasi masalah kesihatan kita. 

💪Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

👏Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. 

👌Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 

👍Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 

👊Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor. 

Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit 

👉Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan



🕵Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee  

☘Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. 

☘Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan. 

☘Memberi kelegaan semasa period. 

☘Membantu Merawat arthitis 

☘Membantu Merawat athma 

☘Mencuci usus bagi membuang toksik 

☘Membantu membuang angin dalam badan 

☘Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 

☘Meneutralkan asid dalam badan 

☘Membantu masalah keputihan pada wanita. 

☘Membesar dan menegangkan payudara. 

☘Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 

☘Memulihkan urat selepas bersalin. 

☘Milk booster 

☘Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 

☘Meningkatkan stamina lelaki 

☘Membantu Melegakan masalah sembelit

wahh !!! bestkan Alfalfa Shaklee.. Banyak sungguh manfaatnya. 

Jadi, rasanya anda perlukan Alfalfa atau tidak? 😉 Harga boleh milik punyaaaa.. boleh PM saya untuk mendapatkannya sementara promosi masih berlangsung. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, May 16, 2016

Apa yang terkandung dalam setiap sachet Shaklee Collagen Powder

Saya pasti mereka yang mengambil Shaklee Collagen Powder secara konsisten tertanya-tanya kenapa kolagen Shaklee memberi kesan seawal 5-7 hari. Walaupun ujian klinikal membuktikan ianya berkesan dalam masa 8 minggu, rata-rata customers kami memberi feedback kesannya dapat dirasai dalam 5-7 hari. Boleh baca di sini. 


Apakah yang terkandung dalam setiap sachet Shaklee Collagen Powder ini yang mampu memberi kesan sebegitu cepat dan pantas? Ini saya "reveal" 4 kelebihan dalam setiap sachet Shaklee Collagen Powder:

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 400 mg kolagen ikan (jarang terdapat pada kolagen lain)

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 100 mg vitamin C (kebiasaan hanya sekitar 4 – 10 mg pada kolagen lain) ~ hampir 25 kali ganda

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 4 gram protein (kebiasaan sekitar 1 mg bagi kolagen lain) ~ hampir 4 kali ganda

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 1 gram vitamin B6 (kebiasaan sekitar 0.1 – 0.2 gram bagi kolagen lain) ~ hampir 100 kali ganda.

Itu baru mengambil contoh 4 nutrisi biasa yang terdapat dalam kebanyakan kolagen. Belum lagi termasuk rendah karbohidrat, rendah gula dan tanpa lemak.

Jadi rasanya lebih bijak untuk anda nilaikan sendiri. Yang mana yang terbaik untuk anda. Lebih tepat jika kita perhatikan kandungan setiap apa yang bakal kita makan berbanding cuma mengambil kira berapa sachet dan harganya sahaja kan? Jadi, masih merasakan Shaklee Collagen Powder mahal? 😉


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in