Monday, April 11, 2016

Tips kurus selepas bersalin dalam masa 38 hari

Ehem! Hehee.. tajuk entri harini memang tak boleh tahan.. saya excited sebab nak kongsi cerita dengan semua ibu-ibu terutamanya ibu-ibu selepas bersalin bagaimana tips nak kurus dalam masa 38 hari sahaja! 

Haa.. kan dah excited tu.. hehe.. kebiasaannya masa kita hamil semestinya berat badan akan bertambah. Saya pun begitu juga. Berat badan saya naik mendadak dari 50kg sebelum hamil ke 68kg berat terakhir sebelum melahirkan Yusuf. Banyak kan naik berat badan saya.. hihi.. hampir 20kg hanya dalam masa 9 bulan++! Masa tu seriau jugak kalau tak turun kan.. suami pun masa tu risau juga kalau-kalau berat badan tak turun dah.. stagnant kat situ! huhu.. bukan risau ape, sebab sekarang ni bila berat badan bertambah potensi untuk mendapat penyakit yang bahaya. 

Jadi semasa dalam pantang Yusuf, saya konsisten ambil Set Menyusu (saya fullset tau sebab saya taknak sistem badan saya 'pening' dek kerana tak cukup nutrisi tambahan pula saya menyusu Yusuf exclusively dan saya perlukan 'extra' tenaga untuk itu) dan saya konsisten makan Omega Guard Shaklee. Haa.. ni nak cerita ni.. Hasilnya saya berjaya turunkan berat badan dari 68kg ke 53kg dalam masa 38 hari sahaja! Yess! Dengan Omega Guard Shaklee! 

Nak tahu bagaimana Omega Guard boleh bantu turunkan berat badan? 
Ini kerana dalam Omega-3 terdapat hormon Leptin yang membakar lemak, membantu meningkatkan metabolisme, memberitahu badan anda (otak anda) agar menyekat selera makan dan membantu mengawal paras gula. Jadi tidak mustahil kan jika anda konsisten ambil Omega Guard ini anda juga boleh kurus seperti saya dalam masa kurang 40 hari! :))



Inilah set yang saya consume sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan Yusuf. Ada Omega Guard sekali dalam set ini. Selain amalan pemakanan yang sihat dan disertai dengan sokongakn vitamin, ibu-ibu juga perlu minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan bersenam. Set ini bukan sahaja membantu memberikan tenaga kepada ibu-ibu namun dapat memberikan kebaikan yang menyeluruh kepada ibu dan anak. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

12 comments:

aryan azra

bagus berat badan boleh kembali ke asal selepas bersalin, akak juga alhamdulillah kembali ke asal cuma sekarang kena tambahkan sedikit sebab kurang berat badan berbanding ketinggian.

aizamia3

Nak bagi maintain tu, semangat kena kuat. Lebih2 lagi kalau jenis berat badan mudah naik susah nak turun (merujuk kepada diri ai..) ekekeke..

Ummi Khalif

Bestnya. Kunci utama is disiplin kan kak lia..

Kira Sakura

Saya pun naik banyak masa uwais dlu dari 39 ke 51.9 alhamdulilah lepas habis pantang berat jadi 39 blik. Inder weight hihihihi. Yg kedua ni pun berat asal 39.8 sekarang dah 53.5 moga2 nt lepas pantang trun la byk byk. :D

erica isadora

Dulu time pregnant, berat mmg melampau.hehe..dr 64kg ke 82kg.nasib baik turun ke berat asal lepas bersalin.

lia ummiirfan

kann.. sangat risau kalau tak turun kan.. hihi..

 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in