Monday, April 18, 2016

Apa itu berdiet? Adakah anda benar-benar faham maksud berdiet?

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.. nak cerita pasal diet atau lebih mudahnya nak kuruskan badan.. 

Ramai yang salah anggap bila dikatakan BERDIET maksudnya takleh makan itu ini.. jadi apakah maksud BERDIET ini sebenarnya? Selama harini "berdiet" tapi tidak pernah berjaya. Di manakah silapnya? Adakah silapnya kerana kita tidak faham maksud sebenar "berdiet"?

Berdiet ni maksudnya kita revise semula apa yang kita makan setiap hari kepada makanan yang lebih berkhasiat dan sihat. 

Contohnya kalau selama harini pagi makan nasik lemak, tengahari makan nasi ayam, petang kena roti canai, malam makan nasik lagi.. haa.. definitely kena ubah ok! 

Sebagai contoh anda boleh revise diet anda dengan mengurangkan makan nasi, sehari sekali je, lebihkan makan buah-buahan, minum air kosong banyak, makan makanan tinggi protin.. 

dan sebenarnya bila berdiet ni kita perlukan sokongan vitamin supaya badan tak terkejut, tak over letih, over work-out, tak menggeleber sana sini, tapi semakin sihat.. 

Anda boleh dapatkan sokongan set supplemen ini --> 


✔️Cinch Shake, Herblax, Alfalfa dan Omega Guard untuk membantu anda berdiet. 

Sekian tips hari ini.. Selamat berdiet semua.. nak tahu lebih tips dan supplemen yang sesuai dengan bajet anda boleh hubungi saya ok... :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


4 comments:

Fieza Sani

saya pun berdiet gak..haha..walaupun badan kuwus je..diet kontrol makan nasi..sebab tengah ttc kan..

LYAfrina

ye btul tu..rmai y salah anggap, bila sebut diet mknanya x makan ..pdahal lbh kpd tukar cara pmkanan y lbh sihat n bkualiti

AziRahmanDot Com

bila usia dah meningkat kena jaga diet pemakanan dengan betul

Kira Sakura

Betol. Vitamin dan senaman pun kena selit jugak dalam fasa diet ni. Bru betul konsep dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in