Wednesday, January 20, 2016

3 fungsi utama Vivix


Semua sedia maklum bahawa Vivix mengandungi ramuan yang kaya dengan polifenol dan tinggi antioksidan. Tapi anda juga perlu tahu apa yang Vivix boleh bantu anda untuk mendapatkan kesihatan yang baik, luar dan dalam. Jadi hari ini saya kongsikan dengan anda 3 fungsi utama Vivix untuk tubuh badan kita. 

1. Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Harga retail sebotol Vivix ialah RM480.
Bulan ni ada offer buy 2 discount 5% dan buy 6 free 1. berbaloi-baloi.. kerana anda boleh membuat pilihan yang bijak.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 




Tuesday, January 19, 2016

10 Kebaikan Vivix Shaklee yang mesti anda tahu

Shaklee Vivix mengandungi 4 ramuan utama iaitu Polyganum Cuspidatun, Anggur Muskat, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Nak tahu apa 10 Kebaikan VIVIX ini? Jom baca.. 


šŸ’Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
šŸ’Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius
šŸ’Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
šŸ’Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
šŸ’Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
šŸ’Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
šŸ’Membantu dalam proses penurunan berat badan
šŸ’Menyokong kesihatan mata
šŸ’Meningkatkan kesihatan imum badan
šŸ’Menggalakkan kesihatan keseluruhan

Promosi Vivix akan berakhir pada 31hb Januari ini. Hubungi saya untuk mendapatkannya pada Harga SUPER ISTIMEWA. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 





Tuesday, January 12, 2016

Kepentingan Potassium dalam diet harian

Bismillahirrahmanirrahim..

Weekend baru ini Yusuf admitted di hospital kerana jangkitan kuman dalam paru-paru (pneumonia). Ini adalah kes kedua Yusuf. Pertama kali Yusuf kena ketika Yusuf berumur setahun, iaitu 2 tahun lepas. Ketika saya menulis blog ini Yusuf sudah discharged dari hospital. AlhamduLILLAH, sekarang dalam proses untuk sembuh dan doktor berikan antibiotik untuk dimakan selama 7 hari. 

Disebabkan paru-paru kanak-kanak seusia Yusuf masih tidak matang, maka doktor pakar menyarankan agar 'drip' Yusuf dimasukkan juga dengan mineral Potassium. Hmm.. mesti nak tahu apa kelebihan Potassium ni kan.. sebenarnya ada banyak tapi paling utama ialah Potassium membantu menguatkan otot-otot jantung untuk mengepam darah dan oksigen ke seluruh tubuh badan. Bila kanak-kanak seperti Yusuf dijangkiti pneumonia, nafas akan laju kerana oksigen tidak cukup. Berikut di bawah ini saya senaraikan mengapa Potassium sangat penting dalam diet harian kita:

1. Bersifat 'pembawa' cas elektrik ke tubuh badan
Postassium tergolong dalam kumpulan galian yang dipanggil elektrolit, yang mempunyai keupayaan untuk menjalankan impuls elektrik. Selain menghantar impuls yang merangsang otot dan saraf, Potassium membantu mengekalkan jumlah yang betul cecair dalam badan kita. Apabila kita mengambil makanan atau minuman berasid, ia membantu memastikan tahap keasidan dalam tubuh badan kekal dalam julat yang sihat.

2. Mengawal denyut jantung (Heartbeat)
Potassium mengawal degupan jantung kita dengan mengawal kadar otot jantung. Apabila paras potassium terlalu rendah atau tinggi, degupan jantung anda menjadi tidak teratur - dan hati anda juga boleh berhenti berdegup. Tahap yang potassium yang tinggi diperlukan oleh pesakit buah pinggang atau masalah kesihatan lain seperti luka terbakar yang teruk atau pendarahan, ketumbuhan, kecederaan dan jangkitan.

3. Mengimbangi Tekanan Darah 
Natrium dan potassium kedua-dua mempengaruhi tekanan darah, tetapi mereka mempunyai peranan yang bertentangan. Natrium meningkatkan tekanan darah anda, sedangkan potassium mengurangkan tekanan darah. Satu artikel yang diterbitkan dalam isu September 2012 "The American Journal of Clinical Nutrition" melaporkan bahawa 99.4 peratus daripada semua rakyat Amerika mengambil natrium lebih daripada yang disyorkan pengambilan harian Persatuan Jantung Amerika 1,500 miligram. Ini adalah berbeza dengan mendapat hanya separuh daripada kalium yang disarankan. Pengambilan diet yang tinggi dalam natrium dan rendah kalium mengurangkan risiko mati akibat serangan jantung.

4. Membina Tulang
Nutrien yang berkaitan dengan membina tulang yang kuat ialah kalsium dan vitamin D, tetapi potassium juga memberi kesan kepada jumlah kalsium dalam tulang anda. Jika tahap anda potassium adalah rendah, badan anda menghasilkan kurang tulang baru, di samping kehilangan lebih banyak kalsium dan mineral dari tulang yang sedia ada. Selain melemahkan tulang, kehilangan ini kalsium meningkatkan risiko batu karang.

Apakah sumber makanan tinggi Potassium?



Selain terdapat dalam makanan harian, Potassium juga boleh diambil melalui supplemen harian seperti multivitamin. Di Shaklee, kami mempunyai dua jenis multivitamin untuk dewasa dan kanak-kanak. 

Vitalea with Iron Formula untuk dewasa


Vitalea for Children khusus untuk kanak-kanak dan boleh diberi bermula dari usia 3 tahun ke atas. 

Apapun, dahului keperluan anak-anak dan diri sendiri dengan pemakanan berkhasiat dan penuh nutrisi, vitamin hanyalah menampung lohong-lohong zat. Semuanya bermula dari pemakanan yang sihat. 

AlhamduLILLAH.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, January 6, 2016

Hadiahkan Vivix untuk mereka yang tersayang

Alangkah bahagia rasanya bila dapat melihat insan-insan tersayang semakin sihat. Itulah yang saya rasai setiap kali melihat wajah ibu bapa mertua saya. Sungguhpun mereka diusia emas, namun kebahagiaan jelas terpancar di wajah mereka kerana mereka semakin sihat. Apabila dalaman semakin sihat, senyuman menjadi penawar kedukaan dan keresahan. 

AlhamduLILLAH, inilah yang saya berikan kepada mereka berdua. Kenapa saya berikan Vivix? Kerana keistimewaan Vivix:
-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.


-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.



-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Nak tahu cerita lebih lanjut mereka yang telah mengamalkan Vivix? Boleh klik di sini. Saya pasti nda teruja dengan kisah-kisah mereka. :)

Hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan atau ingin membuat sebarang pesanan. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, January 2, 2016

Hiasi tahun 2016 ini dengan senyuman dan kebahagiaan

AlhamduLILLAH... dapat jua kembali menulis di blog ini setelah 3 bulan 'bercuti'. hihi.. bercuti lama betull.. 3 bulan tu... hehe.. bukanlah bercuti pergi melancong ke (eh ada pergi melancong ke Hong Kong.. cerita lanjut boleh baca di sini..hihi..), bukan bercuti berpantang bersalin... oh.. no, no, belum lagi kott... tapiiii... 'bercuti' sebentar dari bisnes Shaklee kerana amat sibuk dengan urusan bisnes Werda. Boleh klik di sini untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut.. Namun walaupun mode 'bercuti' anda boleh sahaja hubungi saya melalui Whatsapp/Telegram/SMS/Call untuk membuat sebarang pesanan, terutamanya My Lovely Customers.. :))


AlhamduLILLAH, bulan ini Shaklee beri promosi menarik kepada kita semua. Ambil kesempatan ini untuk memulakan tahun baru 2016 ini dengan kesihatan yang lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. Kita islah (perbaiki) dan tingkatkan taraf kesihatan jika sebelum ini kita sering mengabaikannya. Ini senarai promosi bulan ini:
Anda boleh klik di link-link di atas untuk mengetahui apakah keistimewaan kesemua vitamin promosi bulan ini. Ada juga saya selitkan testimoni-testimoni mereka yang telah mencuba dan mengamalkan kesemua vitamin di atas. Saya pasti anda semua akan teruja. :))

Hubungi saya untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut atau ingin membuat pesanan. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in