Wednesday, December 14, 2016

Ketagihan serbuk putih di kalangan ibu-ibu memyusu

Dulu kami bertungkus-lumus usaha nak cari bahan semulajadi untuk boost susu ibu. Merata tanya orang, sebab tak sanggup lagi menderita tengok anak menangis sebab tak cukup susu, tak puas minum susu. Rasa kecewa dan gagal menjadi ibu yang terbaik toksah cakap. Hanya Allah saje yang tahu. 



Tapi semenjak kami dah kenal serbuk putih ESP dah tak risau lagi. Apa tidaknya production susu konsisten dan anak akan tidur lena kekenyangan, mimpi sampai ke supermoon. Dah tak perlu nak campur funegreek dalam nasi atau makan jantung pisang, takut pulak angin dan perut baby kembung. Hanya minum ESP 3 kali sehari dah dapat bantu hasilkan susu ibu dengan konsisten setiap 3-4 jam. 😃 Baby pun tak kembung perut.


Ini cerita pengalaman saya dan rakan-rakan saya, tapi kalau nak rasai sendiri kesan ajaib ESP, wajib cuba! 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya



Friday, December 2, 2016

Bila Abam Irfan jadi lelaki

Bila tiba cuti sekolah, mulalah teringat kisah Abam Irfan bersunat 2 tahun lepas. Masa tu Abam Irfan umur 6 tahun. Menjerit dan menangis macam Spiderman stress putus cinta. Makan nak bersuap, tidur nak ditepuk, nak ape order saje macam kat hotel 5 bintang gayanya..



Memang takleh jadi gini. Ummi dok pikir camane nak bagi luka dia baik cepat. Cepat baik luka, cepat hilang mengada-ngada dia tu. hehe. Nak bagi makan ubat ke supplemen ke memang takde harapanlah dia nak telan cenggitu. Jadi, tanpa dia tahu, Ummi letakkan Omega Guard dalam makanan dia dan Ummi campurkan Chewable Vitamin C dalam jus minumannya . Lepas seminggu elok je baik luka dan dah boleh pakai seluar. Bila dah baik luka segala mulalah keluar aksi Boboiboy Angin. Ummi pun angin satu badan. 😂😂 Tapi yang penting, Abam Irfan sihat, sembuh cepat dan kembali aktif seperti biasa. 


Ibu mana tak sayangkan anak. Kalau boleh nak anak sembuh cepat. Bila menanggung sakit lama, boleh terganggu emosi anak. Jadi kita invest sikit untuk anak-anak. Anak happy kita pun happy. 😃


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya



Thursday, November 17, 2016

Anak bebas HFMD dalam masa 3 hari!

Yeehaaa... tak sobe sobe nak share cerita seorang pelanggan setia saya ni. Kemain happy ibu anak sorang ni bila anaknya yang berusia setahun lebih sembuh dari HFMD dalam masa 3 hari selepas bagi anaknya Nutriferon. Yezzaa... mati kau virus..! zasss! Saya yang baca Whatsapp dia semalam blink-blink mata ni haaa.. 


Bertambah love love kat mata ni bila dia bagitau dia add-on Omega Guard dan Chew Vit C untuk make sure kulit anak dia kembali cantik. 😍😍😍

Ibu mane tak sayang anak oiii.. tambah pulak bila anak sakit, hati ibu ni lagi risau ibarat gunung berapi nak meletup. Alhamdulillah kini anaknya dah kembali sihat. Dah boleh beraksi semula seperti Boboiboy Petir..

Hoyeahh.. sekarang dah tahu kan kenapa ai dan most lovely customers ai suka bebenor dengan Nutriferon ni senjak dari dulu.. 😃

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Thursday, November 3, 2016

Promosi menarik sepanjang November 2016


Promosi Bulan November!
Nutriferon >> adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. Bagus untuk mereka yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti selsema berpanjangan, demam tak kebah-kebah, allergy, cancer, asma.

Alfalfa >> Alfalfa bukan vitamin mahupun mineral tetapi sebenarnya ialah salah satu sumber terkaya di dunia bagi beberapa jenis vitamin dan mineral. Perkataan "alfalfa" berasal daripada perkataan Arab yang membawa maksud "raja segala tumbuhan" dan alfalfa sememangnya raja segala tumbuh-tumbuhan. Sangat mujarab untuk penyakit seperti artrithis (sakit sendi tulang), alergi, dan asthma.

Himpunan testimoni Nutriferon dan  Alfalfa untuk bacaan anda semua. 

PM saya atau Whatsapp 012.2541296 untuk mendapatkannya pada harga promosi. 😃

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Monday, October 24, 2016

Testimoni Ibu Menyusu Kurus dalam masa 2 minggu

Bila cakap nak kurus ni semua ibu-ibu akan teruja kan! hehe.. tapi tahukah ibu-ibu semua, kita boleh kuruskan badan dengan mengambil minyak ikan (Omega-3) secara konsisten. Ini kerana asid lemak Omega-3 membantu merangsang enzim yang berperanan untuk menyingkirkan lemak supaya lemak tadi dimanfaatkan untuk tenaga. 


Menariknya! Ini saya kongsikan satu testimoni bagaimana seorang ibu menyusu berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 2kg dalam masa 2 minggu dengan mengamalkan Set Penyusuan Shaklee yang mana Omega Guard ada terdapat di dalam set ini. 


2 minggu 2 kg, kalau 6 minggu? Wow! 12kg boleh turun! Bestnyaaaa... 

Tapi kenapa Omega Guard? 
Ini kerana Omega Guard ialah Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi. OmegaGuard membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

OmegaGuard membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen 
OmegaGuard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

Itu dia kebaikan dan keistimewaan Shaklee Omega Guard yang mesti anda miliki. Asid lemak Omega-3 ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita dengan sendirinya, jadi kita perlu mengambilnya secara oral. Sesuai untuk seisi keluarga. 

Promosi Omega Guard tinggal lagi 7 hari sahaja, boleh hubungi saya di talian 012.2541296 untuk mendapatkannya pada harga promosi! 😃


Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in