Sunday, October 4, 2015

3 fungsi Vitamin E untuk meningkatkan daya seksual lelaki

Haa.. amekawww... tajuk entri harini 18SX.. hihi.. Tapi sebenarnya ramai lelaki tak tahu fungsi sebenar Vitamin E ni kepada mereka. Rata-rata ramai yang tahu Vitamin E untuk kulit cantik dan awet muda, tapi ramai tak tahu Vitamin E ada fungsi untuk meningkatkan daya seksual lelaki. Di bawah ini saya kongsikan 3 fungsi Vitamin E untuk tujuan tersebut:

1. Meningkatkan pergerakan sperma
Mengambil makanan tambahan vitamin E atau makanan yang kaya dengan vitamin E, seperti biji bunga matahari , kacang, lobak hijau dan tomato, boleh membantu meningkatkan kualiti sperma anda. Penyelidikan yang diterbitkan pada Mac- April isu 2003 "Arkib Andrologi " menunjukkan bahawa peserta kajian yang mengambil 400 mg vitamin E dengan 225 mcg selenium menunjukkan peningkatan dalam pergerakan sperma. 

2. Peningkatan Jumlah Sperma
Jumlah sperma yang rendah boleh mengurangkan kesuburan anda. MayoClinic.com mentakrifkan jumlah sperma yang rendah ialah di mana jumlah sperma 20 juta sperma setiap mililiter air mani anda. Ini boleh berlaku disebakan penuaan dan kecacatan kromosom. Vitamin E, sejenis antioksidan, melindungi badan anda daripada kerosakan akibat radikal bebas.


3. Merangsang libido
Diet harian yang tinggi vitamin E boleh membantu meningkatkan daya seks anda. Laman web Fitness lelaki melaporkan bahawa makan makanan dengan vitamin E membantu meningkatkan tahap testosteron dalam badan anda. Tanpa testosteron yang cukup di dalam badan anda, stamina seksual dan minat seksual boleh berkurang. Apabila tahap nafsu seks menurun, doktor akan mengesyorkan terapi hormon. Namun begitu, cara yang paling mudah ialah dengan menambah Vitamin E untuk diet anda.  University of Maryland Medical Center mengesyorkan mengambil 400IU sehari vitamin E dapat membantu merawat masalah seksual seperti nafsu seks tertekan yang mungkin disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon.

Itu dia 3 fungsi Vitamin E kepada lelaki. Banyak manfaatnya Vitamin E ini secara dalaman namun saya suka tekankan 3 fungsi di atas kerana inilah kelebihan Vitamin E yang diperlukan oleh lelaki.

Vitamin E bulan ni beli 2 botol diskaun 50% tau! Jangan ketinggalan untuk mendapatkannya selagi stok masih ada. Hadiahkannya untuk suamimu tersayang.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

1 comments:

Farrah MF

Datang menjengah Lia, membalas kunjungan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in