Tuesday, October 27, 2015

Promosi Oktober tinggal 5 hari sahaja lagi!

Woot! Woot! 
Promosi menarik sepanjang bulan Oktober berbaki 5 hari sahaja lagi! Jadi jangan ketinggalan untuk mendapatkan Omega Guard, GLA Complex, Vitamin E (yang ni best sangattt beli 1 PERCUMA 1!) dan Vitalea for Children. 

Nak baca testimoni boleh klik link di bawah ini:





Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Wednesday, October 21, 2015

Vitamin E lengkap dengan Selenium

Vitamin E Shaklee lengkap dengan selenium iaitu sejenis mineral yang terkandung dalam antioksidan. Apakah peranannya? Mineral selenium ini telah dibuktikan dapat membantu melindungi pnyakit jantung dan kanser, merangsang sistem imun, dan bertindak sebagai penawar lembut anti kebengkakan. Kebanyakan tindakan ini datang melalui peranannya dalam sistem enzim glutation.

Glutation peroksidase terdapat di dalam setiap sel dalam badan, tetapi hepar mengandungi amaun yang paling banyak. Ia meneutralisasikan peroksida yang menyerang bahagian berlemak dalam tisu-tisu kita. Melindungi bahagian berlemak dalam sel-sel adalah amat penting kerana perlindungan ini menjaga membran daripada terjejas dan seterusnya melindungi DNA daripada rosak.

Vitamim E Shaklee lengkap dengan Selenium untuk memastikan penyerapan Vitamin E secara menyeluruh dalam tubuh badan. 

Promosi Vitamin E tinggal 11 hari sahaja lagi. Diskaun 50% dapat 2 botol. :))


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, October 20, 2015

Audit Diri

Assalamualaikum semua... wahh..! lama betul saya tak hapdet blog. Bz bebenor pun ye, tambah dengan anak-anak tak sihat sehinggalah diri sendiri tak sihat, memang tak sempat nak update blog kesayangan ini. AlhamduLILLAH, harini dah sihat, anak-anak pun dah sihat, walaupun udara semakin lama semakin tak sihat kat luar tu. huhuhu... Semoga ALLAH terus beri kesihatan yang baik kepada kita semua.. In shaa ALLAH.. 

Harini nak kongsi sedikit bingkisan tentang Audit Diri. Selalunya bila sebut "audit" semua orang tkaut dan risau kalau-kalau tak menepati standard yang dimahukan. Ramai orang takut bila sebut tentang audit. Inilah pengalaman sepanjang saya bekerja dahulu sebagai Quality Engineer. Tapi now dah berenti, nak sibukkan diri audit diri sendiri berpandukan requirement dalam Al-Quran. 

Audit dalam istilah sebenar adalah untuk mencari "compliance" bukannya non-compliance. Ramai di kalangan kita salah tafsir bila sebut audit serta-merta membayangkan fungsi auditor adalah mencari non-compliance semata-mata. Auditor akan pastikan compliance berpandukan clause requirement dan dari situ barulah dapat apa yang tidak menepati requirement yang menerbitkan non-compliance. 

Audit diri berpandukan Al-Quran. Check semula adakah kita memenuhi requirement dalam Al-Quran. Adakah kita COMPLY dengan Al-Quran. Dari situ barulah kita jumpa mana yang perlu kita perbaiki. 

Kita adalah AUDITOR diri sendiri. Berlapang dada bila audit diri agar kita tidak menipu diri sendiri.


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, October 15, 2015

Berikan Omega-3 sejak anak berumur 0 tahun

Saya start bagi Omega Guard kat Irfan bila umur dia cecah 3 tahun. Masa tu baru kenal Shaklee. Kira dah lambat tu.. Yusuf pula saya start Omega Guard sejak saya hamilkan Yusuf. Omega-3 ni tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan, kena ambil secara oral. Saya bagi setiap hari kepada anak-anak saya untuk perkembangan otak dan mata mereka. 

3 biji Omega Guard Shaklee memberikan 330mg Omega, 180mg EPA dan 120mg DHA. 


Berikan yang terbaik untuk anak-anak kerana masa depan mereka bermula daripada kita. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Monday, October 12, 2015

Resepi smoothie ESP dan buah mangga

Haaa.. ni diaa.. saya kongsikan satu resepi smoothie ESP bersama buah mangga. Serius sedap! Inilah one of my favourite resepi smoothie bersama ESP. Korang kat ofis tu pun boleh try.. petang-petang gini minum smoothie memang layaaannn... hihi.. yang paling best resepi ini mengenyangkan, berkhasiat dan sedap! 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, October 9, 2015

Santai dan lepak di Self-Service Laundry

Alkisah mesin basuh kat rumah rosak takleh nak on dah masuk minggu ketiga.. nampak bebenor kesebukkan kami sampai nak repair mesin basuh pun tak sempat-sempat..! haha.. sudahnya harini bawak semua baju-baju kotor ke Self-Service Laundry. Amekawww... 3 mesin 14kg ku conquer! haha.. Best kat Self-Service Laundry ni sebab ada Free Wi-Fi! haha.. so bolehlar sambil tunggu mesin-mesin tu menyiapkan kerjanya saya sempat update blog, update facebook dan buat kerja-kerja bisnes saya.. hihi.. 


Mudah ya amat bila ada self-service laundry gini berdekatan dengan rumah kita. Basuh dan kering dengan cara yang kita nak dan lepas tu balik rumah lipat je.. dah siap! Oklah, nanti update lagi.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in