Tuesday, September 1, 2015

Tips WAHM --> Konsisten ambil vitamin!

Assalamualaikum semuaa... dua hari tak update blog. Rasa rinduuu.. Pagini bukak mata dah 1hb September 2015! Tinggal 4 bulan sahaja lagi tahun 2015 nak abes. Cepat betul masa berlalu. Anak-anak kita pun semakin membesar dan umur kita semakin meningkat. Harini saya nak berkongsi satu tips WAHM yang penting untuk kekal cantik dan sihat. Nak kekal cantik mesti konsisten ambil vitamin. Sebab vitamin ini memberi sokongan nutrisi kepada kita (especially para wanita ) untuk kekal sihat dan cantik. Bukanlah nak cantik beria, tapi, cukup sekadar tenang di mata suami dan kita kekal sihat secara dalaman, maka ianya akan terpancar di raut wajah. 


Ini antara vitamin yang saya konsisten amalkan setiap hari, selain Vivix dan ESP. Ada B-Complex untuk memberikan tenaga dan anti-stress, Ostematrix untuk menghilangkan lenguh-lenguh badan, Alfalfa sebagai agen detoks dan Vitamin E untuk cegah kulit berkedut dan berjeragat. Saya percaya wanita yang berkerjaya sangat sibuk setiap hari.. waktu kerja sibuk di tempat kerja, kadangkala sampai tak sempat nak makan, ye tak? Kemudian bila balik ke rumah sibuk menguruskan anak-anak dan rumahtangga, melayan suami dan siapkan kerja-kerja rumah. Banyak tugasan harian kita sebagai wanita kan.. Bila tak sempat makan, kita lebih cenderung makan apa sahaja yang segera dan memudahkan. Saya pun begitu juga. Itulah sebabnya saya tak pernah missed vitamin-vitamin harian saya. Sebagai contoh, tubuh badan kita memerlukan sumber vitamin C setiap hari. Bila tubuh badan kekurangan Vitamin C, kita mudah mendapat selsema, demam, sakit tekak dan kulit wajah mudah menjadi kusam. Kalau tak makan buah-buahan lagilah kurang Vitamin C dalam badan ye tak? Jadi, pengambilan Vitamin C secara oral dapat membantu memenuhi ruang kekosongan vitamin C dalam tubuh badan kita. Dah ada vitamin, mesti konsisten makan ok, barulah hasilnya nampak jelas. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

2 comments:

Nadratul Syazwana

Selalu amik separuh jalan pastu tukar vitamin lain. And the process keeps repeating hmm.

Ummul Azkee

byk jge nak makan tu..saya pernah cuba alfafa jer stkt ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in