Wednesday, September 9, 2015

Koleksi teka-teki Irfan


Sekarang ni anak bujang sorang ni dah pandai main teka-teki. hihihi.. teka-teki Irfan ni based on observation dia dengan alam semulajadi.. haa.. teka-teki dia mesti ada pokok terutamanya... memang geli hati dengan teka-teki dia .. hihi.. 

Teka-teki 1:
"Dalam banyak-banyak PEN, PEN apa yang boleh dimakan?"
"PENkek!"
"Salah!"
"Aik? Salah? Penkek kan boleh makan.."
"PENadolll..!"

Hahaha....

Teka-teki 2:
"Dalam banyak-banyak pokok, pokok apa daunnya TUNDUK ke bawah je tak naik-naik ke atas?"
"Pokok kelapa"
"Salah!"
"Ummi tengok semua pokok daun tunduk ke bawah.."
"Pokok buah naga, Ummi!"

Adeh lar... hihihihi..

Teka-teki 3:
"Dalam banyak-banyak pokok, pokok apa dalam batang dia ada air?"
"Pokok kaktus!"
"Salah!"
"Jawapannya ialahh... POKOK TEBU!"

Hahahaha...

Kita bagi jawapan semuanya salah. haha.. dia punya jawapan je betull.. hihihi.. nak buat camne, Irfan dari kecik lagi dah makan Omega Guard, memang Ummi dengan Ayah takleh challenge gini.. haha..

Irfan.. Irfan.. 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

13 comments:

QasehnyaRania

dari umur berapa blh diberi pada anak ank ye ummi ?

Puan Kutu

Amboi pandai irfan punya teka teki..jawapan umi pun lojik..tp dah tukang bg teka tekinya irfan..jawapan mestilah irfan je yg betul.haha

Kira Sakura

hahahaha banyak betul akal dia!!! pandai sangat ni...

yang pokok tebu paling kelakar rasa.

NabilaHasyim

Teka-teki pokok kaktus tu, betul gak..
Pokok tebu pun betul gak, hahaha..

nusha fasha

Hehhee amboi kemain jwpn deme lg hbt ea..

Farah Adlini

Hihihi kelakar la irfan. Padahal akak dah kasi jawapan yg logik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in