Monday, September 7, 2015

7 Kesan ESP kepada ibu hamil

Mesti ramai nak tahukan kenapa ibu-ibu hamil memilih ESP sebagai makanan tambahan demi untuk menyokong nutrisi ibu dan bayi dalam kandungan. Dalam ESP bukan sahaja mengandungi protin, malah ada riboflavins, thiamin, Vitamin B6, dan kalsium. Nak tahu bagaimana kesemua unsur-unsur ini memberi kesan kepada ibu hamil? Jom kita baca 7 kesan ESP kepada ibu hamil:

1. Low GI (rendah indeks glisemik), membantu ibu hamil mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya, kurang risiko diabetes semasa hamil
2. Protin di dalam ESP meningkatkan perkembangan fetus dengan optimum, membantu mengekalkan fungsi organ-organ ibu semasa hamil dan menguatkan sistem imun ibu hamil.
3. Isoflavones menguatkan struktur tulang dan meningkatkan fungsi kognitif ibu semasa hamil.
4. Kalsium dalam ESP menguatkan tulang dan baik untuk perkembangan tulang bayi di dalam kandungan. 
5. Isoflavones creates hormon phytoestrogen yang mana hormon ini sangat penting untuk mengelakkan keguguran semasa trimester pertama terutamanya. 
6. Rendah lemak dan bebas kolestrol bagus untuk ibu dan bayi dalam kandungan. 
7. Vitamin B6 meredakan masalah morning sickness.


Inilah sebabnya kenapa ibu-ibu hamil memilih ESP sepanjang kehamilan mereka. Banyak manfaat ESP kepada ibu-ibu hamil dan juga baik untuk bayi di dalam kandungan. Paling penting ianya selamat untuk ibu dan anak. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in