Wednesday, September 30, 2015

Anda adalah apa yang anda makan

Selalu kan kita dengar ungkapan ini? Tapi tau tak apa maksud sebenar di sebalik ungkapan ini? Makan merupakan aktiviti harian yang penting dalam kehidupan manusia. Ia membekalkan tenaga untuk memastikan tubuh kita dapat berfungsi dengan baik. Di samping itu, nutrien daripada makanan yang kita makan menyokong proses pembaikan dan pertumbuhan yang optimum. Itulah maksud sebenar ungkapan ini. 

Amalan pemakanan yang sihat dan seimbang berupaya memanfaatkan tubuh dengan:
1. Menguatkan sistem imun.
2. Mengawal berat badan.
3. Menggalakkan kesihatan dan pertumbuhan yang sempurna.
4. Melindungi daripada penyakit berjangkit.
5. Meningkatkan kesihatan mental dan emosi.



Ingat! Anda adalah apa yang anda makan! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Tuesday, September 29, 2015

Esok last day promosi ESP

Wah! Apa? Esok LAST DAY promosi ESP! Korang caner? dah dapatkan ESP promo harini? Kalau belum, masih lagi berkesempatan untuk mendapatkannya. Harga superspecial bulan ni.. eh esok lar last day bulan September! hihi.. Jadi, cepat rebut peluang ini ok! 

Beli 6 PERCUMA 1 >> JIMAT hampir RM300! Dapat FREE MEMBERSHIP dan FREE sebotol Vitalea termasuk CASH BACK RM30++!

ATAU

Beli 2 canister JIMAT RM50++!

Buatlah pilihan yang BIJAK. 



Klik sini untuk mengetahui 16 sebab kenapa wanita-wanita sukakan ESP Shaklee. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Diet perlu seimbang

Haa.. nilah dia.. bila balik ke kampung mewah dengan makanan sampai terbabas nak update blog?. ngeee... Makanan sedap-sedap semuanya.. memang takleh tahan.. belasah selagi boleh.. udah rupa orang sebulan tak makan! hahaha... 

Bila dah balik rumah sendiri barulah nak rasa 'insaf' bab makan.. kikiki.. sebab kat rumah ni saya masak ikut dan.. kadang tu tak sempat nak sediakan juadah yang seimbang.. huhu.. kesiyan kat Irfan dan Yusuf. Pastu jap tadi baca satu artikel ni katanya diet harian kita perlulah seimbang terus rasa nak berazam harini nak masak yang seimbang. Apa itu diet yang seimbang? Diet yang seimbang perlu ada kesemua enam kumpulan nutrien iaitu protin, lipid, karbohidrat, vitamin, mineral dan air. Ini kerana selain tenaga, tubuh kita juga memerlukan nutrien yang mencukupi untuk mengekalkan kelancaran fungsi dalaman, di samping menyokong proses pembaikan dan pertumbuhan optimum. 

Inilah tujuan utama kita makan dan minum... untuk membekalkan nutrien yang amat diperlukan oleh tubuh badan.


Pastikan diet harian anda seimbang ok. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, September 26, 2015

Shaklee supplemen pilihan ramai

Pagi-pagi Hari Raya Aidiladha terkejut baca suratkhabar SINAR keluar gambar vitamin Shaklee. Shaklee bukan sahaja supplemen pilihan ramai namun Shaklee adalah jenama keperluan ramai. Antara feedback daripada mereka yang mengamalkan Shaklee ialah:
1. Anak semakin sihat : kurang demam, kurang selsema, tiada masalah sembelit dan selera makan meningkat seiring dengan keperluan tubuh anak. Supplemen yang menjadi pilihan ibu-ibu ini sudah tentu Mealshakes, Vitalea for Children, Chewable Vitamin C dan Omega Guard.

2. Susu ibu lebih berkualiti : Berkualiti di sini bermaksud susu ibu penuh dengan nutrisi lengkap untuk anak, berkhasiat dan membantu perkembangan anak-anak yang menyusu susu ibu. Supplemen pilihan ramai ibu-ibu menyusu sudah pasti Set Penyusuan Shaklee. 


Sokongan supplemen sangat penting dan eloklah dimulakan dari sekarang. Bagi ibu-ibu yang menyusu masih belum terlambat untuk anda memulakan perjuangan susu ibu dengan mengamalkan supllemen. Untuk anak-anak yang kecil pula, mulakan juga dari sekarang kerana kesihatan dan kecerdasan anak-anak kita bermula dari amalan pemakanan yang sihat.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, September 25, 2015

Korang tau tak?

AlhamduLILLAH, hari Jumaat kembali bertandang. Semalam amatlah sebuk beraya di kampung. hihi.. saya beraya di kampung suami di Alor Star, Kedah. Agak meriah sambutan Hari Raya Aidiladha di sini berbanding di kampung saya di Ipoh. Semalam kami berkunjung ke 7 buah rumah! haha... makan banyaknyaa... Banyak betul rezeki kami.. AlhamduLILLAH.. 

Tapi, sebagai ibu menyusu takpe makan banyakk.. haha.. sebab ibu menyusu memerlukan paras pemakanan yang lebih tinggi daripada ibu hamil. Jadi, lupakan nak diet atau nak kuruskan badan tu. Fokus sahaja penyusuan susu ibu, kita pasti kurus! Percayalah! Buktinya? Sayalah!! hahaha... Saya masih menyusukan Yusuf walaupun dia sudah berusia 25 bulan tau! AlhamduLILLAH, rezeki Yusuf masih ada. Saya teruskan sahaja. 


Gambar ni masa nak balik ke kampung. Saya menggayakan WERDA. Bonus untuk ibu-ibu menyusu yang menggayakan WERDA ni tak perlu nak beli atau pakai nursing cover dah! Pakai WERDA dah boleh tutup. Mudah sangat nak menyusu di kawasan public ataupun di dalam kereta ataupun semasa travel. 

Ok, takat ni dulu update. Esok saya sambung lagi naa.. Nak sambung travel lagi harini. hihi.. Selamat ber'WERDA' dan Selamat Hari Raya Aidiladha! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, September 22, 2015

Gelagat anak-anak musim cuti sekolah

Layankan saje gelagat anak-anak bila tiba musim cuti sekolah. hihihi..


Bila jalan-jalan kat shopping complex, gi makan sana-sini, mesti akan ada orang kata anak-anak saya ni muka fotostat muka ayahnya.. hihihi.. memang yea pun..! Elok sangatlah tu pakai baju-T "Anak Abah"! haha..!


Suka sangat bila dapat Al-Quran. AlhamduLILLAH.. sejak Irfan dah pandai baca Al-Quran, dia nampak excited nam baca both Arab dan terjemahannya sekali. Moga Irfan faham apa yang disampaikan dalam Al-Quran dan moga dia juga dapat menyampaikannya. 


Yang ni kita sibuk carikan kasut sekolah untuk Abang Irfan dia pulak sibuk nak terai kasut-kasut sekolah ni. Hahaa.. tak kiralah saiz besor ke kecik ke dia main sumbat je kaki dia.. Yusuf cukup suka bila ke kedai kasut. Habis semua kasut dia try... sampai promoter kedai kata takde saiz dia barulah dia surrender dan puas hati... hihihi..

Baru dua orang anak dah macam-macam perangai.. kalau 10 orang caner ler agaknya... hihi.. tapi takmolah sampai 10 orang.. kikikiki.. Semoga anak-anak saya membesar menjadi anak-anak yang soleh dan taat pada perintah ALLAH, hormat orang-orang tua, rajin baca Al-Quran.. In Shaa ALLAH..

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in