Monday, August 24, 2015

Waktu kerja yang sangat fleksibel

Rata-rata ramai yang tahu saya bekerja dari rumah. Buat bisnes Shaklee hanya dari rumah. Tapi bukannya mudah tau sebelum saya menjadi WAHM, sebab saya juga masa mula-mula kenal Shaklee saya masih bekerja sebagai seorang jurutera. Saya mengambil masa setahun untuk pastikan bisnes saya benar-benar stabil sebelum saya membuat keputusan untuk berhenti kerja. Banyak pengorbanan yang diperlukan untuk mencapai hasrat saya ni! terutamanya korbankan masa! Korbankan masa tidur, korbankan masa tengok tv, korbankan masa scroll newsfeed fb (haha..), banyak lagilah! Kata nak berjaya kan! Wajib berkorban! 

Tapi ada satu sebab yang saya suka bila dah jadi WAHM ni ialah saya boleh uruskan masa saya sendiri. Masa saya sangat fleksibel. Tidak terikat dengan waktu kerja pejabat macam dulu 8pagi - 5petang. Saya suka sebab saya boleh pilih pukul berapa saya nak memulakan kerja-kerja bisnes saya dan sambil-sambil itu saya boleh menjaga, mengasuh dan menguruskan anak-anak dirumah. Nak buat apapun dan pukul berapa pun takde sape akan tanya 'Dah siap ke belum?' atau 'Kerja yang saya bagi tadi dah siap dah?'.. haha.. takde sape akan tanya saya soklan gini dah! (heaven you alls..!haha..). Tapiiiii.. tapi, tapi, tapi... kita perlu check sendiri hasil kerja kita setiap hari kerana saya ada target setiap hari. Sebab dah takde sape nak check untuk kita, maka kena check sendiri dan jujur dengan diri sendiri. Kalau tak capai target harini, saya perlu lipatgandakan usaha keesokan harinya untuk pastikan target saya yang semalam dan harini tercapaiii.. 


Semuanya tentang MASA. Masa sebagai WAHM sangat fleksibel namun at the end of the day, hasil kerja kita yang menunjukkan sama ada kita ini benar-benar seorang yang fleksibel ataupun tidak. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

8 comments:

Mirabeads azi

bestkan bekerja sendiri. Itu la impian ibu yang bekerja...hehe

nhhas

Ooo ummi irfan pun agen shaklee...

Huhuhu...

Realy nk ty... how good is shaklee... sy dh bli... tp x habis kn... doktor x encourage to take it...

My fren yg mkn since university time pun dh stop sbb dia ckp bdn jd toksin... kna g detox pulak...

Confuse sungguh...

lia ummiirfan

nhhas,
awal pengambilan vitamin akan ada 'healing crisis'. Ini perkara normal. bayangkan badan kita yang dah 20-30 tahun ni telan macam-maca, makan macam-macam, nak flush out (detox) semua lelemaks, kotoran akan amibik masa. Masa ni depends pada sesetengah orang ada yang seminggu, ada yang sebulan, berbulan-bulan, ada gak makan tahun. Pendek kata, nak sihat kena sabar. Puncanya adalah kerana kurang pengambilan air kosong. Akak masa mula-mula makan Shaklee pun healing crisis je 6 bulan.. :))

Boleh emel akak rafaliah1003@gmail.com so akak boleh explain lebih lanjut, ok! :))

sya mimie

Seronok bekerja sndiri if ianya stabil.

Sentiasa Panas

Memang hebat. Saya pun teringin sangat nak kerja sendiri dan berhenti kerja. Mungkin sebagai blogger sepenuh masa. InsyaaAllah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in