Sunday, August 9, 2015

AlhamduLILLAH.. masih menyusukan Yusuf walaupun sudah 2 tahun!

Rezeki ALLAH yang beri. Mengingatkan kembali 2 tahun lepas lepas melahirkan Yusuf saya tekad dan nekad mahu menyusukannya dengan susu ibu sehingga 2 tahun. Tak dinafikan pelbagai dugaan dan rintangan dihadapi. Rasa letih, bengkak susu, stress semua ada.. hihi.. tapi.. itu masa 6 bulan pertama sahaja. Bila dah lepas fasa EXCKUSIVE breastfeed tu, dah rasa stabil dan ok. Masa 6 bulan pertama sangat kritikal tetapi saya enjoy breastfeed Yusuf sebab rasa bonding antara saya dengan Yusuf tu hanya Dia sahaja yang tahu. Anugerah ALLAH kepada setiap ibu menyusu. Dan hanya ibu menyusu sahaja faham erti 'bonding' yang saya maksudkan ini. 


Semasa 6 bulan pertama (fasa exclusive breastfeed) saya akui memang rasa penat, letih dan stress, namun semuanya dapat diatasi dengan mengambil Set Penyusuan Shaklee ini. Kalau layankan penat dan stress tu sampai bila pun saya tak dapat menyusukan Yusuf. Jadi, mengambil Set Penyusuan Shaklee ini adalah sebahagian dari USAHA saya untuk menjayakan perjuangan susu ibu. Nak beri yang terbaik untuk Yusuf, haruslah saya juga menjadi yang terbaik. Makan yang baik-baik, fikir yang baik-baik, sebut yang baik-baik dan ambil vitamin dari sumber yang terbaik! Saya tak pernah skip vitamin-vitamin dalam set ini. Tak tahulah apa akan jadi kalau skip sebab saya tak pernah buat gitu. hihi.. Nak hasil yang konsisten perlaksanaan juga mesti konsisten. Kalau culas, memang takkan dapat hasil seperti yang diinginkan. Ibu menyusu harus menitikberatkan disiplin baik dari segi pemakanan harian, pengambilan vitamin sehinggalah waktu mengepam mesti disiplin! Iringi dengan doa kerana rezeki ini ALLAH yang beri. Tapi percayalah, bila kita berusaha, pasti ALLAH adakan rezekiNya untuk anak-anak kita. 


Inilah set penyusuan yang saya amalkan sepanjang 2 tahun ini demi untuk menjayakan penyusuan susu ibu. AlhamduLILLAH.. Memang nampak sangat-sangat perkembangan positif dalam diri Yusuf dan juga bonus kepada saya sendiri. Kulit jadi cantik, badan jadi semakin sihat dan cergas, otak semakin cerdas.. hihi... Set ini hanya untuk mereka yang kental dan kuat semangat seperti saya dan ibu-ibu menyusu yang lain, yang mahu menjayakan perjuangan susu ibu sehingga 2 tahun. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

1 comments:

Aisy Nasiha

Saya jenis malas nk makan pil2 ni. Berjaya satu pusingan je ikut aturan masa beli set menyusu ni.. lepas anak usia 6 bulan mula culas, akhirnya tak ada makan apa2.. namun utk si adik ni mmg menyusu lbh 2 tahun jugala... alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in