Saturday, August 1, 2015

AlhamduLILLAH Irfan kini bebas serangan asthma!

Masih ingat lagi 7 tahun lalu, Irfan sakit asthma yang kronik. Boleh dikatakan setiap 2 minggu ambil Neb kat hospital pastu makan antibiotik. Habis antibiotik, kena serang asthma balik. Saya jadi stress sebab tengok keadaannya yang tak sembuh-sembuh. Bila tiada antibiotik, mulalah batuk dan selsema. Bila dah berpanjangan selsema dan batuk terus demam sebab kuman dah merebak dalam paru-paru. Mulalah nafas jadi laju dan susah nak bernafas. Sedih saya bila ingatkan kembali keadaan Irfan masa tu. Pukul 2-3 pagi bergegas ke hospital ambil Neb. Asthma ni pulak, serangannya selalu tengah-tengah malam espcially waktu jam 2-3 pagi tu. Bila dah kerap jatuh sakit, kerap kena serang asthma, selera makan pun berkurangan dan badan pun jadi kurus. 

Kemudian kami dipertemukan dengan Shaklee dan saya berikan vitamin-vitamin di bawah ini untuknya. Saya mulakan dengan Mealshakes, Omega Guard dan Chewable Vitamin C. Setelah 2 tahun mencuba, saya dah mula nampak perkembangan positif Irfan. Dia dah jarang kena serangan asthma. Kalau dulu setiap bulan kena serangan asthma, lepas 2 tahun consume Set ini, serangan asthma jarang-jarang berlaku dan demam pun setahun sekali saje. AlhamduLILLAH.. Dan sekarang ni dah ada Vitalea for Children, lagilah Irfan suka.. hihi.. Selera makan bertambah dan sekarang dah konsisten makan ikut keperluan. Pelajarannya pun semakin bagus. Ingatan dan fokus semakin baik. AlhamduLILLAH.. :))


AlhamduLILLAH kesihatan Irfan sekarang semakin baik dan kini TIADA LAGI SERANGAN ASTHMA! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

9 comments:

Santan Manis

singgah sini Sis :)

salam perkenalan

http://santanmanis.blogspot.com/2015/08/raya-bersama-yuna-oh-yeah.html

QasehnyaRania

alhamdulillah
seronokkan bila tgk anak sihat.lega hati umi
semoga irfan terus diberi kesihatan yang baik aamiin.

set ni blh bagi bila anak umur berpa ye ?

lia ummiirfan

terima kasih QasehnyaRania..
Set ni boleh bagi start umur 2 tahun :)

Ummul Azkee

tanda2 awal asthma apa yer...anak saya kerap batuk.kalau batuk lama nk baik.jumpa doktor berkali2 katenya paru2 ok.tpi bila dia mkn bnda sejuk macam anggur @ oren serta merta dia akan batuk.buntu di buatnya

lia ummiirfan

kebiasaannya yang boleh trigger asthma attack ialah melalui batuk dan selsema. macam anak saya dia allergic makanan, preservatives, artificial coloring foods tu memang takleh, kalo makan memang start batuk2 dan selsema pastu melarat sampai kena asthma attack. Anak Ummul mungkin allergic makanan gak tu. elakkan makanan sejuk especially buah anggur, tembikai. kalau makan jugak boleh buat kahak banyak lepas tu clog paru-paru.

Puan Kutu

Alhamdulillah Irfan dah ok..kiranya memang shaklee yg membantu dengan izin Allah

Ummul Azkee

tq lia..mmg dia kahak byk sgt.hijau..selalu mlm kul 2/3pg lagi teruk batuknya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in