Friday, July 24, 2015

5 jenis vitamin yang wajib dibawa ketika menghadiri rumah terbuka


Nampaknya bermula weekend ini jadual akan penuh dengan jemputan ke rumah terbuka. Jemputan rumah terbuka sekarang ni bukan 1-2 rumah, tapi sehari boleh sampai 5-6 buah rumah nak dihadiri. Kiranya takyah masaklah weekend. Hihi.. Ronda-ronda dan jalan-jalan ke rumah terbuka je kekdahnya.. Haa... sebelum ke rumah terbuka tu pastikan letak siap-siap dalam pill box bekalan vitamin anda yea! Tapi nak bawak vitamin ape? Takkan nak bawak semuanya? Hmm.. bawa yang mana perlu sahaja ok. Ini saya kongsikan apa 5 jenis vitamin yang wajib di bawa ketika menghadiri rumah terbuka.

1. Omega Guard - Ini memang wajibbbb bawak.. dah makan segala ketupat, rendang, lontong, lemang, silalah telan Omega Guard. Membantu membakar lemak, mengawal rasa lapar, dan mengurangkan nafsu makan. 

2. Alfalfa - Alfalfa bertindak sebagai fiber. Maklumlah menghadiri rumah terbuka tak semua kita sempat makan walaupun menu rumah terbuka tu ada dihidangkan buah-buahan. Jadi, ambil Alfalfa untuk menggantikan buah-buahan agar tubuh badan kita mengandungi serat.

3. Herblax - Herblax ni memang vitamin wajib makan especially waktu malam. Esok pagi bangun pasti lancar proses membuang dan detoks. Jangan makan masa di rumah terbuka, tapi makan waktu malam sebelum tidur.

4. Cinch Tea - Selain menjadikan tubuh badan kita jadi segar semula, Cinch Tea juga membantu meningkatkan metabolisme. Bila makan banyak, rasa badan jadi lesu lepas tu tak larat nak drive, tapi lepas minum segelas Cinch Tea, mesti rasa bertenaga balik tau! Lagi satu Cinch Tea ni mudah dibawa ke mana-mana, letak 1-2 sachet dalam handbag tu je, sampai kat rumah terbuka mintak air kosong panas atau sejuk segelas lepas tu bancuh Cinch Tea dan minum. 

5. B-Complex - Haa.., yang ni wajibbb bawak untuk elak stress semasa memandu dalam kesesakan jalanraya mahupun stress dengan gelagat anak-anak dalam kereta kekdahnya..

Ok itu dia... Lengkap dah 5 jenis Vitamin yang wajibbb bawa memghadiri rumah terbuka. Semoga perkongsian ini membantu anda agar kekal bertenaga sepanjang menghadiri rumah terbuka. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

4 comments:

Asha Lya

Slmt hari raya sis, memg byk open house lps2 raya ni

Siti Yang Menaip

uish penuh bag la usung semua hehe..
balik rumah la baru makan =P

Nik Azidah

Bagus cadangan tu hehe...lepas ni boleh buat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in