Wednesday, June 3, 2015

Tips WAHM --> ILMU mesti dicari

Semalam ke Shaftsbury Residence dating dengan mentor saya .. wahh..! cantik betul rumahnyaa.. simple yet cozy.. ingat jadi WAHM ni boleh duduk senang-lenang di rumah? hihi.. no, no, no.. banyak ilmu perlu dikorek dan digali sebab saya perlu membantu ramai susur galur saya untuk mencapai impian mereka.. kenapa saya sanggup ke sana berjumpa dengan mentor saya? Sebab untuk menjadi LEADER yang baik, ILMU perlu dicari. ILMU tak semestinya ilmu bisnes sahaja, ilmu menguruskan masa, ilmu menguruskan anak, ilmu nak masa cepat dan pantas tetapi berkhasiat dan mengenyangkan.. hihi.. (haa... banyak tips kami sharing.. hihi.. nanti saya update dalam entry yang lain tau.. tunggu naa..), ilmu menguruskan anak-cucu-cicit bisnes.. ilmu marketing.. ehh.. banyaknya saya dapat daripada mentor saya semalam. 

Tiada apa lagi yang saya mampu katakan di sini selain Terima Kasih banyak-banyak kepada mentor saya diatas perkongsian dan curahan ilmu sepanjang 4 tahun saya dalam bisnes ini. Sudah 3 bulan berlalu dalam Cycle 2015-2016, kita perlu renung kembali sejauh mana pencapaian kita dalam 3 bukan lepas. Adakah menaik atau menurun atau statik? Apapun hasilnya 3 bulan lepas, kita perlu tambahkan ILMU untuk menjadi lebih baik dari 3 bulan lepas. 


Dalam Al-Quran Surah Al-Israa', Ayat 36 --> Dan janganlah engkau mengikuti apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya, sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota-anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya. 

Jadi ILMU ini sangat penting kerana apa yang kita dengar, lihat, percaya dalam hati dan lakukannya dengan tubuh badan kelak akan disoal olehNYA. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


4 comments:

Kakzakie

Tak ramai yg mampu buat macam Lia ni tau
Keluarga dan masyarakat memang bangga melihat wanita berjaya macam Lia ni
Anak dpt dijaga sendiri, income berganda kalah yg duk office memanjang..

el

semoga terus suksess ok
kwn2 el pun dah berjaya lam shaklee ni hehe

lia ummiirfan

betul kak zakie.. duduk rumah ni kena kuat dalaman dan luaran.. kalo tak memang hanyuttt... hihi.,

 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in