Tuesday, June 9, 2015

10 sebab kenapa anda perlu kata YES Shaklee! :))

Masih teringat kata-kata ustaz di kelas Agama yang saya hadiri setiap minggu di FTC, Bangi. Beliau bertanya kenapa Surah Al-Baqarah menceritakan tentang sapi betina? Terdiam kami satu kelas. Ligat otak berputar kenapa agaknya yea.. terus ustaz memberitahu kami sapi betina itu adalah perumpamaan. Jika dilihat kehidupan kita hari ini, cara hidup kita tak ubah seperti lembu. Kenapa ustaz kata begitu? Kerana rutin harian kehidupan kita sekarang ialah keluar rumah waktu pagi, bersusun di atas jalanraya, berbaris di tol, masuk kerja, keluar kerja, dan kemudian dah lewat petang baru sampai ke rumah semula. Saling tak tumpah seperti lembu. Lembu keluar kandang pagi, berjalan selow-melow, berbaris diatas jalan, dah petang masuk balik kandang, tak keluar-keluar dah. Kemudian esoknya rutin tu bermula kembali seperti tadi. Betul? 

Jadi, bagaimana kita mahu mengubah kehidupan kita ini agar tidak menjadi seperti kehidupan yang disebutkan di atas tadi? Ada banyak cara, dan salah satunya ialah memilih bekerja dari rumah! Seperti saya, saya bekerja dari rumah sahaja. Tak perlu menjalani rutin kehidupan seperti yang saya ceritakan di atas tadi. 

Anak-anak tak perlu hantar ke taska, boleh lihat anak-anak membesar di depan mata, masakkan makanan kegemaran anak-anak, boleh pantau aktiviti harian anak, asyik main game je ke, tengok tv citer apa (penting tu, sebab rancangan kat tv sekarang ni banyak yang tidak berfaedah dan melalaikan), boleh ajar anak mengaji Al-Quran di rumah, check bacaan solat, boleh hantar ke sekolah dan ambil anak lepas waktu sekolah.. hmm.. banyaknyaa.. kemudian boleh melancong ke luar negara ataupun dalam negara tanpa had cuti! Tak perlu memohon cuti daripada sesiapa. Bestt kan! Jujur saya katakan, menjadi WAHM ini adalah sangat bestt sebab kita akan lebih rapat dan dekat suami dan anak-anak serta ahli keluarga yang lain. Saya dah rasainya 3 tahun. AlhamduLILLAH! 

Saya percaya anda yang sedang membaca entri saya sekarang ini juga mahu menjadi seperti saya kan! Saya juga percaya YES Program Shaklee boleh mengubah kehidupan kita menjadi lebih baik. Tapi mengapa YES Shaklee? 

Ini dia 10 sebab kenapa anda perlu kata YES Shaklee!
 (klik gambar untuk besarkan imej)


Dalam Surah Ar-Rad Ayat 11 - "Sesungguhnya ALLAH tidak akan mengubah apa yang ada pada satu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri."

Jika anda mahu sertai YES Program ini boleh hubungi saya dan saya akan ajarkan cara-caranya agar anda boleh mengubah kehidupan anda dan juga kewangan keluarga anda! :))


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 





2 comments:

Siti Yang Menaip

CT belum cuba lagi.. tapi ada penah try yang calcium..
kena ada fix income bleh la kot nak beli tiap2 bulan..

smoga bisness makin maju ya..

Qaseh Vee

sebaik2 pekerjaan bagi wanita menurut islam adalah di rumah ...

 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in