Tuesday, June 30, 2015

Apa kata mereka yang mengamalkan Vitamin C dan Vitamin E

Yezzaa... jom kita baca apa kata mereka yang telah mengamalkan Vitamin C dan Vitamin E setiap hari. Ada yang claim kata jarang selsema dan batuk, kulit wajah dah tak kering lagi, parut jerawat semakin pudar, ekzema semakin berkurang dan macam-macam efek lagi.. besttkan..!


ni ada lagi saya kongsikan

dan ini..


Wahhh..! Terujanya saya baca testimoni-testimoni mereka semua.. Harini Last Day Promo Vitamin C dan Vitamin E ok! Hubungi saya untuk mendapatkannya.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Monday, June 29, 2015

2 sebab utama kenapa IBU MENYUSU tidak digalakkan ambil ANTIBIOTIK

Kenapa saya tidak menggalakkan anda ibu-ibu menyusu ambil antibiotik sepanjang penyusuan susu ibu? Walaupun demam, selsema atau batuk selagi boleh, janganlah ambil antibiotik. Ada 2 sebab utama kenapa saya tidak amalkan antibiotik semasa penyusuan walaupun sakit teruk. Cuma saya ingin berkongsi pengalaman saya baru-baru ini. Semoga perkongsian saya ini memberi manfaat.



Baru-baru ini, tonsil saya bengkak dan bernanah, yang akhirnya perlukan antibiotik. Memang dah tak boleh elak dah. Kena consume antibiotik jugak. Apa yang terjadi selepas 3 hari ambil antibiotik, tonsil saya mengecut tetapi SUSU badan SEMAKIN MERUDUM dan tiba-tiba Yusuf DEMAM sehingga 39.6 degree! Allahuakbar! Terus saya stop antibiotik dan consume Vitamin C, Nutriferon, Vivix dan Garlic seperti biasa. Yusuf terpaksa diberi ubat demam kerana suhu badan terlalu panas. 

Inilah 2 sebab utama saya tidak consume antibiotik sepanjang penyusuan saya kerana pertama kesan pengambilan antibiotik akan efek production susu dan kedua akan efek pada anak. Sebolehnya ambillah SUPPLEMEN sebagai langkah yang lebih SELAMAT dan TIADA KESAN kepada ANAK. 


AlhamduLILLAH, selepas stop antibiotik dan consume vitamin-vitamin yang disebutkan di atas tadi, suhu badan Yusuf kini semakin elok dan susu saya kembali meriah. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Sunday, June 28, 2015

Promosi Vitamin C dan Vitamin E tinggal 3 HARI SAHAJA LAGI!!

Fuhh! 4 hari blog saya ni sunyi sepi.. huhu.. kesihatan tidak mengizinkan saya untuk meng'update' blog.. AlhamduLILLAH, hari ini dah rasa semakin sihat, dengan izin ALLAH jua hendakNYA... 

Ok, apa cerita? Haaa... jangan tak tahu yea... promosi Vitamin C dan Vitamin E tinggal 3 hari sahaja lagi tau! Dua vitamin ni adalah antara vitamin kegemaran My Lovely Customers! Pendek kata, semua orang perlukan Vitamin C dan Vitamin E.. Jadi, mengapa tidak beli sekarang? Sementara promosi masih berlangsung dan sementara stok masih ada. Oh ya! Suatu ketika dulu Vitamin C pernah takde stok satu Malaysia tau... setahun lamanya! Jadi, eloklah beli lebih terutamanya masa promosi ini, sebab harga dah tentu murah dan free postage! :))


Nak tahu kenapa Vitamin C dan Vitamin E ni sangat penting terutamanya untuk kesihatan dan kecantikan kulit wajah? Jom tengok poster kat bawah ni..


Bestkan dua vitamin ni... Of course best! Klik sini dan sini untuk baca apa kata mereka yang suka dengan hasil dua vitamin ini. :)

Sekian untuk pagi ini. Boleh hubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin ini pada harga WOW! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Wednesday, June 24, 2015

Testimoni Vivix --> Boleh berjalan kembali selepas 11 hari amalkanVivix! :))

Baru satu hari tak hapdet blog dah rasa macam seminggu tak berhapdet.. hihi.. Sebenarnya nak tunggu masa nak share dengan you all semua testimoni Vivix ni..Customer kesayangan saya ini, Cik Mas, belikan Vivix untuk abahnya yang mengalami masalah diabetes dan diserang strok sehingga tak dapat berjalan. Anak mana tak sedih bila lihat bapa sendiri camni kan.. tak sampai hati.. Jadi, Cik Mas yang bijak ini memberikan Vivix kepada Abahnya. Jom kita baca feedback daripada Cik Mas selepas 3 hari Abahnya consume Vivix dan selepas 11 hari. 


Ini kesan selepas 3 hari consume Vivix. Bacaan diabetes menurun dari 9.2 ke 7.1 


Ini selepas 11 hari consume Vivix. Pada awalnya tak boleh bangun berjalan akibat serangan strok. Tapi semalam dah boleh berjalan. AlhamduLILLAH. :))

Sebagai SID, saya turut merasa gembira dan bersyukur dengan perkembangan positif yang ditunjukkan oleh Abah Cik Mas ini dan kesan Vivix yang sangat cepat boleh dirasai sekitar 3 hari pertama selepas consume Vivix. Hebatnya kuasa ALLAH. Sesungguhnya kita hanya mampu berusaha, selebihnya kita serahkan kepada Dia kerana Dia pasti tidak menghampakan hamba-hambaNya yang berusaha dan bersabar. 

Harapan saya semoga Abah Cik Mas terus sihat kembali. Aameen... 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, June 22, 2015

Tips elak gastrik semasa Ramadhan

Kalau nak tahu Shaklee ESP ni wajibbbb ada kat rumah especially bulan ramadhan .. minum sekali 3 sudu semasa sahur dan sekali lagi dengan 3 sudu besar lepas berbuka .. PERUT akan rasa SELESA GASTRIK untuk kita-kita yang ada masalah gastrik ni .. seriuss selesa sangat perut.. :))


Saya suka bancuh ESP ni dengan air kosong sahaja. Sedappp..! Rasa keaslian soya protinnya.. :))
Klik sini untuk tahu lebih tips elak gastrik sepanjang Ramadhan. Dan boleh baca testimoni mereka yang mengambil ESP untuk atasi masalah gastrik.

Nak tahu lebih lanjut bagaimana nak elak gastrik lagi semasa berpuasa? Boleh hubungi saya untuk mengetahuinya. :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Friday, June 19, 2015

2 testimoni Shaklee Performance Drink --> Lebih fokus ibadah puasakatanya.., :))

Assalamualaikum dan Salam hari Jumaat kepada semua pembaca blog saya! :)) Apa kabar anda semua hari ini..? Dah hari kedua kita berpuasa. AlhamduLILLAH, semalam saya dapat berpuasa tanpa sedikit pun terjejas walaupun masih menyusukan Yusuf. Walaupun Yusuf sudah hampir 2 tahun, namun kekerapan Yusuf menyusu masih lagi sama.. Puasa sangat mencabar bagi ibu-ibu menyusu, walaubagaimanapun dengan bersahur, amalkan pengambilan kurma (ianya Sunnah), makan makanan berkhasiat dan mendapatkan sokongan supplemen Set Mighty 3 Gems, ibadah puasa tidak terjejas. To be honest, saya sendiri tak rasa haus sepanjang berpuasa. Malah saya semakin cergas sepanjang hari. Boleh drive pergi-balik dari rumah je Bangi berdua sahaja dengan Yusuf. AlhamduLILLAH, semuanya dipermudahkan dengan izin ALLAH.

Jadi, hari ini saya nak kongsikan lagi 2 testimoni Shaklee Performance Drink bagaimana minuman ini membantu Encik Nizam sekeluarga. Haritu anaknya Wafy muntah-muntah, tapi lepas minum Performance Drink terus tiada muntah-muntah lagi, siap mintak salmon grill katanya! hihi..

Kemudian, semalam Encik Nizam kongsikan testimoninya sendiri yang mengambil Performance Drink, ESP dan Vivix semasa bersahur dan selepas berbuka. AlhamduLILLAH, beliau kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari sehingga selesai menunaikan terawih. Jom kita baca apa kata beliau. Klik gambar untuk besarkan imej.


So, camane? Bestkan Performance Drink ni.. of courselah! Performance Drink menjadi rebutan terutamanya bila tiba bulan Ramadhan. Jika nak mencuba atau mahu membuat pesanan boleh terus hubungi saya di talian 012-2541296. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in